Jelenlegi hely

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánunk

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánunk

A tojásfestés, vagy mintázás az egyik legszebb húsvéti hagyomány. A színes tojásokkal díszített kosár a húsvéti asztal elmaradhatatlan ékessége.

Akkor lesz feledhetetlen ez a szép tavaszi ünnep, ha a család apraja nagyja kiveszi a részét a húsvéti dekoráció elkészítéséből. Még felnőtt korban is vissza – visszatérő kép, amint reggel az anya nekilát az áldozati kosár elkészítéséhez, mi közben apa és a gyermekei a konyhaasztalnál ülnek s a kosárba való tojásokat csinosítják.

A gyermekek örömtől ittas arccal mutogatják szüléiknek két kezük cifra munkáját. A pillanat, amire aztán sok évvel később visszaemlékezünk, mágikus, soha vissza nem térő varázsára.

Húsvét vidám színei 

Nap sárga

A sárga az egyik legvidámabb szína palettán. Napfényes hangulatot varázsol minden lakásba. Túl nagy felü­leten mégsem ajánlott alkal­mazni. Inkább a kiegészítők, a dísztárgyak, a képek és a textilek legyenek sárgák. De egy nagy csokor sárga virág is feldobja a szoba hangu­latát. 

Rózsaszín

Nem csak romantikus lányszo­bákba ajánljuk ezt a színt. Pasztellárnyalatai megnyugtat­nak, otthonos hangulatot árasztanak. Ezeket alkalmaz­zuk bátran, akár egészen nagy felületű falakon is. A vadabb rózsaszíneket, például a pinket csak kiegészítőként használjuk, mert nagyobb mennyiség­ben túl vad hatást is kelthet!

Égszínkék

A kék nyugtató, fájdalomcsillapító hatású szín.

A kék falú szobák levegőjét hűvösebbnek érezzük. Néhány élénk kék színű kiegészítővel tavasziasan friss hangulatúvá varázsolhatjuk otthonunkat.

Ehhez elég, ha a párnahuzatok és a függönyök égszínkékek.

A halványkék a halvány­zölddel párosítva most nagyon divatos színkom­bináció.

Forrás: lakberendezes.hu

További cikkek hasonló témában

Trópusi fából fapadlót - egy új generáció elvárásainak

A gumifát az előnyös tulajdonságai, mint alacsony sűrűség,...

Könnyűszerkezetes álom

Ráckevén a városközpont közelében egy csendes utcában van ez a...

Veszélyes LED reflektor az internetről!

Nem újdonság, hogy az interneten bármi megvásárolható, azonban nem...

Képkeretezés mesterfokon

Egy megfelelően kiválasztott képkeret a lakás dísze lehet...

Hozzászólások