Jelenlegi hely

Szakmai cikk

Természetes lakóklíma… avagy befolyásolhatják-e az építőanyagok az egészségünket?

Természetes lakóklíma… avagy befolyásolhatják-e az építőanyagok az egészségünket?Természetes lakóklíma… avagy befolyásolhatják-e az építőanyagok az egészségünket?

Az utóbbi évtizedekben az energiatakarékosságnak, a környezettudatosságnak és a fenntartható fejlődésre való törekvésnek köszönhetően az épített környezetünk létrehozásához felhasznált anyagok összetétele és a technológiák száma ugrásszerűen megnőtt. Ugyanakkor napjainkban, a felgyorsult életritmusunk mellett egyre többet beszélünk az egészséges életmód fontosságáról. Érdekes és tanulságos vállalkozás azt megvizsgálni, hogy a komfortérzetünket és az egészségünket milyen módon és mértékben képesek befolyásolni a „modern” embert körülvevő belső terek anyagai.

Bemutatjuk a IX. kerületi Kézilabda multifunkcionális csarnokot

Bemutatjuk a IX. kerületi Kézilabda multifunkcionális csarnokot

Szeptemberi hírlevelünkben a budapesti IX. kerületi Kézilabda multifunkcionális csarnokot mutatjuk be.

Innovatív szigetelési megoldások

Innovatív szigetelési megoldások

Tisztelt Partnereink!

Az elmúlt hónapokban minden felújító illetve építkező a saját bőrén tapasztalhatott meg egy újabb kihívást, az építőanyagok drasztikus áremelkedését, és még az emellett is fellépő anyaghiányt.

ÚJDONSÁG A PIACON - POWER-TEK CM 620 ALU

ÚJDONSÁG A PIACON - POWER-TEK CM 620 ALU

Kedves Olvasó!

 

Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt egyik újdonságunkat megismertethessük Önökkel. Ezen lehetőségünket megragadva, elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a nemzetközi piacon már bizonyított, ez év szeptemberétől hazánkban is forgalomba kerülő Power-Tek CM 620 Alu elnevezésű ásványgyapot termékünket, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárunkban ECOSE® kötőanyaggal állítunk elő, most bemutassuk, részletesen beszámoljunk a termék műszaki tulajdonságairól, felhasználási területéről.

Vállalati iroda és gyártócsarnok

Vállalati iroda és gyártócsarnok

Júniusi hírlevelünkben egy Szombathelyen található multinacionális vállalat irodája és gyártócsarnoka zajvédelmi megoldását szeretnénk bemutatni. A megkeresést partnerünk, a Medio-Tech Kft. kezdeményezte, azzal a céllal, hogy az épülő létesítmény akusztikai teljesítményét javítani tudják.

Kis teherbírású tető bezöldítése

Kis teherbírású tető bezöldítése

Lakossági igényként érkezett a megtisztelő kérés a Knauf Insulation Kft.-hez, hogy Budaörsön, egy kis teherbírású födémszerkezetre szeretnének egy jól működő zöldtető megoldást találni.

Homlokzatok hőszigetelése kőzetgyapottal

Homlokzatok hőszigetelése kőzetgyapottalHomlokzatok hőszigetelése kőzetgyapottalHomlokzatok hőszigetelése kőzetgyapottal

Az energetikai követelmények fokozatos szigorodása és az épületek üzemeltetési költségeinek csökkentésére irányuló törekvések miatt egyre jobban terjednek a homlokzatok úgynevezett kontakt hőszigetelési rendszerei. Ezek a legegyszerűbb, egyben legolcsóbb megoldások a határoló falak hatékony és gyors hőszigetelésére.

Kell-e vakolni a homlokzati hőszigetelés alá?

Kell-e vakolni a homlokzati hőszigetelés alá?

Sokat foglalkozik a szakma a hőszigetelő rendszerek helyes kivitelezésével, de ritkán kerül szóba az alapfelület kérdése. Talán éppen ezért van az, hogy – legyen szó akár új építésről, akár utólagos hőszigetelésről – újra és újra összecsapnak egymással az ellentétes vélemények: szükség van-e a hőszigetelő rendszerek alá a falazat teljes levakolására vagy nem?

Hőszigetelés

Hőszigetelés: a leghatékonyabb energiaspórolás – tervezzünk körültekintően!

A megfelelő homlokzati hőszigeteléssel akár 20-30 százalékkal csökkenthetjük fűtési költségeinket, de a nyári melegben is hűvösen tarthatjuk a lakást. Sőt, elejét vehetjük a penészesedés vagy az algásodás problémájának. Beruházásunk néhány év alatt meg is térülhet, hiszen egy jól kivitelezett hőszigetelő rendszer akár 25-30 évig is szolgálja a ház lakóit.

Hőszigetelés a hőszigetelésre?

Hőszigetelés a hőszigetelésre?Hőszigetelés a hőszigetelésre?

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai előírások és a sokszor nem megfelelő kivitelezés miatt a 15-20 évvel ezelőtt készített hőszigetelő rendszerek egy része mára már elavultnak mondható. Mihez kezdjünk az egykor megfelelő vastagságú homlokzati hőszigeteléssel?

Oldalak