Jelenlegi hely

Szakmai cikk

Építkezők, felújítók, figyelem: szigorúbban veszik a villamossági szabályokat

Építkezők, felújítók, figyelem: szigorúbban veszik a villamossági szabályokat

2020 szeptemberében jelentős szigorításon estek át a villamosbiztonsági szabályozások, ugyanakkor a koronavírus-járvány hevében erről csak nagyon kevesen szereztek tudomást. Ágoston József villanyszerelő mester elmondása szerint megszűnt az a gyakorlat, aminek köszönhetően fél évet is lehetett nyerni egy-egy hibajavítással: aki most nem tartja magát a dátumokhoz, drasztikus büntetésekre is számíthat. Arról is beszélt, hogy a januárban életbe lépett, újabb otthonteremtési kedvezmények miatt a legtöbb szakember már most túlterhelt, és bár a koronavírus-járvány miatt egyre többen jönnek haza külföldről dolgozni, a tapasztalatok szerint nem feltétlenül a legjobbak térnek vissza Magyarországra.

Mit tud a kertészek kedvenc metszőollója?

Mit tud a kertészek kedvenc metszőollója?Mit tud a kertészek kedvenc metszőollója?Mit tud a kertészek kedvenc metszőollója?Mit tud a kertészek kedvenc metszőollója?

Ha metszőolló, akkor csakis FELCO, vallja a munkában edzett kertészek jó része. Vannak persze, akik másra esküsznek, de abban teljes az egyetértés, hogy a svájci vállalat mindent megtesz a tökéletes kertészollók kifejlesztéséért. Ezt a törekvésüket az elmúlt 75 évben siker koronázta: a FELCO metszőolló egybeforrt a svájci minőség és megbízhatóság fogalmával.

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánunk

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánunk

A tojásfestés, vagy mintázás az egyik legszebb húsvéti hagyomány. A színes tojásokkal díszített kosár a húsvéti asztal elmaradhatatlan ékessége.

A jövőt építjük

A jövőt építjükA jövőt építjükA jövőt építjükA jövőt építjük

30 évvel ezelőtt Horváth Lajos és családja mertek nagyot álmodni és kemény, alázatos munkával létrehozták a ma már országszerte HBZ Zárcentrumként ismert vállalatot. Az egykori családi vállalkozás vállalatcsoporttá nőtte ki magát, mégis a mai napig megőrizte családias jellegét. A HBZ csoport tagja 3 magyarországi és 2 romániai üzlet és nagykereskedelmi egység, valamint a Debrecen melletti fenyőerdők ölelésében fekvő Hanna Kincse rendezvényközpont.

Kerítés, amely sose megy ki a divatból

Kerítés, amely sose megy ki a divatbólKerítés, amely sose megy ki a divatbólKerítés, amely sose megy ki a divatbólKerítés, amely sose megy ki a divatból

A rudazott kerítések hosszú évek óta vannak jelen a piacon, időnként új trendek bukkannak fel, új designok, stílusok jelennek meg, hogy minden korosztály megtalálja azt a formát, típust, magasságot és színt, amely megfelel az elképzeléseinek.

Construma új időpontja: 2021. június 2-6.

Construma új időpontja: 2021. június 2-6.

Tisztelt Kiállítók és Látogatók!

A Kormány február 25-i tájékoztatása szerint a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások (köztük a rendezvénytartási tilalom) március 15-ig meghosszabbításra kerültek, így   a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor (CONSTRUMA, HUNGAROTHERM, OTTHONDesign) eredetileg meghirdetett áprilisi időpontban történő megrendezhetősége ezáltal bizonytalanná vált.  

A Hungexpo Zrt. vezetősége mindezeket mérlegelve, kiállítóink érdekeit is szem előtt tartva, a Construma, Hungarotherm és OtthonDesign kiállítások elhalasztásáról döntött.

Zajvédő kerítés – Heralith C 50 mm

Zajvédő kerítés – Heralith C 50 mmZajvédő kerítés – Heralith C 50 mmZajvédő kerítés – Heralith C 50 mm

Tisztelt Olvasók!

Helyszín: Salgótarján külvárosi részén, de még belterületen működő fémhulladék-feldolgozó vállalkozás.

Eszköz, technológia és tevékenység bővítése tette indokolttá a telephely – egyébként érvényben lévő – zajkibocsátási határozatának felülvizsgálatát, figyelemmel a megváltozott hatásterület alakjára.

Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont

Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont

A jó minőségű redőny akár évtizedekre is megoldja otthonunk árnyékolását, de ennél sokkal többet is tud. Szuper hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, óv a betolakodóktól is, nem beszélve az extra funkciók nyújtotta kényelmi szempontokról. De mi mindent érdemes figyelembe venni, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk ebből a remek árnyékolóból?

Ponthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényre

Ponthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényrePonthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényrePonthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényrePonthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényrePonthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényrePonthegesztett kerítés, egy jó megoldás minden igényre

„Ponthegesztett háló”, „ponthegesztett tekercses kerítés”, mára már sokak által ismert kifejezések ezek az építőiparban, de mit is takar ez a kifejezés pontosan? Tudják-e mi a különbség egy fonott háló és egy ponthegesztett kerítés között, mik az előnyei?

Ingatlanpiaci boom jöhet januártól

Ingatlanpiaci boom jöhet januártól

Kivárnak a családosok jövő évig.

Oldalak