Jelenlegi hely

Kertek

Most telepítsünk gyümölcsöket a Biokertbe!

Most telepítsünk gyümölcsöket a Biokertbe!Most telepítsünk gyümölcsöket a Biokertbe!Most telepítsünk gyümölcsöket a Biokertbe!Most telepítsünk gyümölcsöket a Biokertbe!

A késő ősz a gyümölcsfák és bogyósok ültetésének ideje. Sokkal jobb az eredés, mint tavaszi ültetésnél és ilyenkor még hozzá lehet jutni igazán különleges fajtákhoz is.

Megérkezett az országos fagy

Megérkezett az országos fagy

A szabadföldi termesztésben az őszi hajrá az, ami talán még stresszesebb az év többi részéhez képest. Egyrészt mindenki várja a késői fagyot, hátha még pluszba beérik valami, sokan viszont előrelátóan mindent leszüretelnek zölden, hátha utóérik és akkor nem idegeskednek a hideg miatt.

Fermentálás: Divathóbort vagy egészség?

Fermentálás: Divathóbort vagy egészség?

Talán még páran emlékszünk az igazi savanyú káposztára, ami elsősorban a piacokon volt kapható, hordóból és nem egy gyorserjesztésű, benzoáttól szagló dolog volt, hanem a valódi fermentált savanyú káposzta.

Vadvirágokat a kertbe!

Vadvirágokat a kertbe!Vadvirágokat a kertbe!Vadvirágokat a kertbe!

Régen a falusi kertekre volt elsősorban jellemző, hogy vadvirágokkal voltak tele, ma már a modern kertépítészet elkerüli ezeket a fajokat és csak a divatos modern fajtákra összpontosít, viszont kényes ökológiai rendszerünk részét képezik a vadvirágok is, hiszen minden vadvirágnak funkciója is van.

Légtisztító, közérzetjavító zöld dekoráció

Légtisztító, közérzetjavító zöld dekorációLégtisztító, közérzetjavító zöld dekorációLégtisztító, közérzetjavító zöld dekoráció

Szobanövények mindenütt, rendhagyó módon a falon.

Nyáron ontja gyümölcseit a Biokiskert

Nyáron ontja gyümölcseit a BiokiskertNyáron ontja gyümölcseit a BiokiskertNyáron ontja gyümölcseit a BiokiskertNyáron ontja gyümölcseit a BiokiskertNyáron ontja gyümölcseit a BiokiskertNyáron ontja gyümölcseit a Biokiskert

Ma már egyre nagyobb az emberek késztetése arra, hogy a rendelkezésükre álló területen megpróbáljanak ehető növényeket is termelni. Egy jól megtervezett veteményes, vagy egy szépen gondozott gyümölcsfa egy díszkertnek is szerves része lehet.

Ahol a fák „születnek”

Ahol a fák „születnek”Ahol a fák „születnek”Ahol a fák „születnek”Ahol a fák „születnek”

Sokszor éri az a vád az erdészeket, hogy kivágják a fákat és ezzel zsugorítják erdeinket. Csakhogy ez így, ebben a formában nem igaz.

Egy szibériai hadifogoly öröksége

Egy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly öröksége

Az első csemetekertet Pagony Károly, a korabeli Zichy-birtok erdőtisztje létesítette Surdon 1921-ben, miután hazatért az orosz hadifogságból.

Lepke-, madár-, cicabarát növények..

Lepke-, madár-, cicabarát növények..Lepke-, madár-, cicabarát növények..Lepke-, madár-, cicabarát növények..

Egyes növények nem csak ránk gyakorolnak nagy hatást a látványukkal, illatukkal vagy éppen a finom ízükkel, hanem a kertünkben lakó állatok számára is örömet jelentenek. Olyan három növényt mutatunk most, melyekkel a kertedbe csalogathatod a lepkéket, a madarakat, sőt, a cicádnak is kedveskedhetsz velük.

Ellepnek a szúnyogok?

Ellepnek a szúnyogok?

Tényleg naphosszat lehetne sorolni azokat a tájegységeket, ahol szúnyoginvázió van, nem lehet megmaradni a kertben, a vízparton, de a szúnyoghálómentes lakásokban sem. A szúnyogirtást hol végzik, hol nem: sokan félnek a vegyszerektől.

Oldalak