Jelenlegi hely

Kertek

Korábban virágzik a parlagfű

Korábban virágzik a parlagfű

A földtulajdonosok parlagfű elleni védekezési kötelezettsége már nemcsak július 1-jétől áll fenn, hanem az egész vegetációs időszak alatt – hívja fel a figyelmet a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A bonsai ápolása: tippek kezdő bonsaitartóknak

A bonsai ápolása: tippek kezdő bonsaitartóknakA bonsai ápolása: tippek kezdő bonsaitartóknak

Kaptál egy bonsait és nem tudod mit kezdj vele? A bonsai ápolása eddig mindig kudarcot vallott? Íme gyakorlati tippjeink a hosszútávú sikerhez!

Virágzik a vadrózsa, a csipkebogyó illatos virága

Virágzik a vadrózsa, a csipkebogyó illatos virágaVirágzik a vadrózsa, a csipkebogyó illatos virágaVirágzik a vadrózsa, a csipkebogyó illatos virágaVirágzik a vadrózsa, a csipkebogyó illatos virága

Virágzik a vadrózsa. Ahogy a növény termése, úgy a virág is alkalmas emberi fogyasztásra. A vadrózsa (Rosa canina) vagy csipkerózsa őshonos gyógy- és fűszernövény. Több népies elnevezése ismert: bicskefa, ebcsipke, gyepűrózsa, parlagi rózsa, tüskefa.

Növényfürdetés tippek az élettel teli szobanövényekért

Növényfürdetés tippek az élettel teli szobanövényekért

Mindig megcsodálod a szomszédnál a meseszép nagy szobanövényeket? Irigykedsz rá, milyen szép nagy leveleket növeszt a pálmája? Íme növényfürdetés tippjeink az élettel teli növényekért!

Rezisztens paradicsomfajták..

Rezisztens paradicsomfajták..

A rezisztens paradicsomfajták a biokertészkedést is leegyszerűsítik, hiszen sokkal kevesebb növényvédelmet igényelnek, mint a mindenre érzékenyek. Most pár ilyen fajtát mutatunk be!

Virágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbóluma

Virágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbólumaVirágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbólumaVirágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbólumaVirágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbólumaVirágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbólumaVirágzik az írisz, a remény és az odaadás szimbóluma

A nőszirom különleges, színpompás, akár a görögök szivárvány istennője, az istenek hírvivője, Iris. A remény virágaként is ismert növény női minőségben a befogadást, férfias minőségben pedig az odaadást jelképezi.

Könnyen szaporítható cserjék a biztos sikerért!

Könnyen szaporítható cserjék a biztos sikerért!Könnyen szaporítható cserjék a biztos sikerért!Könnyen szaporítható cserjék a biztos sikerért!Könnyen szaporítható cserjék a biztos sikerért!

Ha már azokat az időket éljük jelenleg társadalmi és gazdasági szinten, hogy okosan és gazdaságosan kell akár még a kertünkkel is bánni, akkor ideje megtanulni dugványozni is!

Kitehető már a leander? Íme a tudnivalók a leanderről!

Kitehető már a leander? Íme a tudnivalók a leanderről!

Gyakori kérdések közé tartozik: “Kitehető már a leander?” Te kitetted már? Vagy vársz még vele? Íme pár tudnivaló a leanderről, élőhelyéről és igényeiről!

Parkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfa

Parkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfaParkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfaParkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfaParkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfaParkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfaParkok, kertek ékszere: virágzik a júdásfa

A júdásfát (Cercis siliquastrum) gyakran keverik a lilaakáccal (Wisteria sinensis). Közös bennük, hogy apró lilás virágaik tavasszal beborítják a fát. Lenyűgöző látványt nyújtanak, feltűnő színükkel messziről kitűnnek. Míg azonban a lilaakác virága sűrű fürtökben csüng alá, addig a júdásfa csoportos virágai nemcsak az ágakon, de a fatörzsön is megjelennek, a fa szétterülő lombkoronája is jellegzetes. Aki szeretne a kertjébe júdásfát, tavasszal elkezdheti magról nevelni.

Tavaszi fagyhelyzet: lesz idén gyümölcsünk?

Tavaszi fagyhelyzet: lesz idén gyümölcsünk?Tavaszi fagyhelyzet: lesz idén gyümölcsünk?

Két napja tart az extrém hideg éjjeli időjárás, országos szinten a tavaszi fagyhelyzet a téma a mezőgazdaságban. Sorra kapjuk az olvasói képeket is, volt, ahol az ónos eső is kárt okozott.

Oldalak