Jelenlegi hely

Kertek

Egy szibériai hadifogoly öröksége

Egy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly örökségeEgy szibériai hadifogoly öröksége

Az első csemetekertet Pagony Károly, a korabeli Zichy-birtok erdőtisztje létesítette Surdon 1921-ben, miután hazatért az orosz hadifogságból.

Lepke-, madár-, cicabarát növények..

Lepke-, madár-, cicabarát növények..Lepke-, madár-, cicabarát növények..Lepke-, madár-, cicabarát növények..

Egyes növények nem csak ránk gyakorolnak nagy hatást a látványukkal, illatukkal vagy éppen a finom ízükkel, hanem a kertünkben lakó állatok számára is örömet jelentenek. Olyan három növényt mutatunk most, melyekkel a kertedbe csalogathatod a lepkéket, a madarakat, sőt, a cicádnak is kedveskedhetsz velük.

Ellepnek a szúnyogok?

Ellepnek a szúnyogok?

Tényleg naphosszat lehetne sorolni azokat a tájegységeket, ahol szúnyoginvázió van, nem lehet megmaradni a kertben, a vízparton, de a szúnyoghálómentes lakásokban sem. A szúnyogirtást hol végzik, hol nem: sokan félnek a vegyszerektől.

Dekoratív illatosító

Dekoratív illatosító

így készül a levendulafonat!

5 tipp a tökéletes uborkáért!

5 tipp a tökéletes uborkáért!

Ahhoz, hogy jó minőségű uborkát tudj nevelni, termeszteni, nem árt az alapvető igényeit ismerni.

Növénytársítás a veteményesben

Növénytársítás a veteményesbenNövénytársítás a veteményesbenNövénytársítás a veteményesbenNövénytársítás a veteményesbenNövénytársítás a veteményesben

Az egymást segítő növényekről volt már szó párszor az oldalunkon, de folyamatosan javítjuk és teszteljük az újabb növénytársításokat a megszokott táblázathoz képest.

Fokhagyma: a természetes kártevőírtó

Fokhagyma: a természetes kártevőírtó

A Kertportál Majorban szeretünk kísérletezni a bio megoldásokkal, nem véletlen pont ezért, hogy megjelent korábban már az egyik leghasznosabb kiadványunk is, az Illóolajokkal a növényvédelemben címmel.

Termessz saját kiwit!

Termessz saját kiwit!Termessz saját kiwit!Termessz saját kiwit!

Egyre több házikertben található meg a kiwi, vagy magyarosan w-nélkül, csak simán kivi. A homokhátságon is előszeretettel ültetik, Kiskőröstől Miskén át házikertek sokasága rejt hatalmas kivibokrokat.

Most már biztosan kiköltözhet a leander is!

Most már biztosan kiköltözhet a leander is!

A kertészeti fórumok szinte felrobbantak a kérdésektől már február közepe óta: “Kitehetem már a leandert?” kérdéssel.

Rózsa metszése

Rózsa metszése

Mikor és hogyan érdemes rózsát metszeni?

Oldalak