Jelenlegi hely

Kertek

MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?

MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?

Miért fontosak a méhek?

A méhek és más hasznos rovarok nagyon fontos szerepet játszanak mind a házikertekben, mind a globális növénytermesztésben. Egyrészt a méhek, dongók, lepkék és más rovarok felelősek a haszonnövények kb. 80%-ának beporzásáért, tőlük függ tehát, hogy lesz-e termés vagy sem. Másrészről kulcsfontosságúak a biológiai növényvédelemben és ezáltal a növényvédőszerek használatának csökkentésében is.

Így lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertben

Így lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertbenÍgy lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertbenÍgy lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertben

A tavasz beköszöntével minden családi háznál megszaporodnak a kerti munkák, de az emberek hajlamosak jóval kevesebbet foglalkozni a gyepápolással, mint amennyire az megérdemelné. Pedig a gyep magától nem lesz bársonyos haragoszöld, és sokkal több energiát kell rá fordítani, mint a többi növényre. Molnár Gábor Éva kertészmérnök összeszedte azokat az aranyszabályokat, melyek betartásával elérhetjük a kívánt színvilágot. A szakértő szerint, ha megfelelően végezzük el a gyepszellőztetési, a talajjavítási és a gyep-tápanyagozási munkálatokat, és mindezt környezettudatosan tesszük, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

A legmérgezőbb szobanövények

A legmérgezőbb szobanövényekA legmérgezőbb szobanövényekA legmérgezőbb szobanövényekA legmérgezőbb szobanövényekA legmérgezőbb szobanövényekA legmérgezőbb szobanövények

Ha kisgyermekkel vagy cicával élsz egy lakásban, érdemes körültekintően kiválasztani a megfelelő szobanövényt. Ne csak a lakásod adottságait tartsd szem előtt, hanem a növény biztonságosságát is. Most megmutatjuk a legmérgezőbbeket.

Apró trükkök, hogyan gondozzuk jól az orchideát

Apró trükkök, hogyan gondozzuk jól az orchideát

A trópusi éghajlathoz szokott növényeknek a hideg, fényszegény tél a fűtött száraz levegőjű lakással sokszor végzetes. Tippek a túléléshez!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

A karácsonyi kaktusz átültetése: hogyan és mikor kerítsünk sort rá? Ha az átültetést hozzáértő módon végezzük el, garantált a siker.

3 szuper karácsonyi dísznövény

3 szuper karácsonyi dísznövény3 szuper karácsonyi dísznövény

Három olyan karácsonyi dísznövény a szereplője a cikknek, amit bátran ajándékozhatsz is hobbikertész szerettednek! Szebb lesz tőle az otthona is!

Karácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.hu

Karácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.huKarácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.huKarácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.huKarácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.huKarácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.huKarácsonyfa vásárlás - Onlinefenyo.hu

December vitathatatlanul az év legszebb időszaka, de egyben a végeláthatatlan feladatlisták ideje is.

Őszi dekorációs ötletek

Őszi dekorációs ötletekŐszi dekorációs ötletekŐszi dekorációs ötletekŐszi dekorációs ötletekŐszi dekorációs ötletekŐszi dekorációs ötletek

Merész, modern díszítési lehetőségek amelyek színessé teszik otthonunkat.

Sütőtök fajták

Sütőtök fajtákSütőtök fajtákSütőtök fajtákSütőtök fajtákSütőtök fajtákSütőtök fajták

A Halloween egyik fontos kelléke a tök, mind töklámpás, mind tökös ételek formájában. Többféle sütőtök fajta létezik, és nem mindegy, hogy melyikből készítesz töklámpást, és melyikből sütőtökös pitét.  Íme egy rövid bemutató a sütőtök fajtákról és felhasználásukról!

Őszi virágzónk: a krizantém

Őszi virágzónk: a krizantém

A krizantém temetői növényként ismert, de kertünkben is pazar virágpompát ad. Vázatartóssága miatt meg izgalmas vágott virág.

Oldalak