Jelenlegi hely

Kertek

Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?

Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?

A kerti műfű lerakás majdnem egész évben elvégezhető, kivéve a téli hónapokat. A műfű kivitelezés ugyanis +8 Celsius fok alatt nem lehetséges. Október végéig azonban még egészen nyugodtan lebonyolítható.

Nyár végi kerti munkák

Augusztusi kerti munkák

Nyár végén is vannak olyan kerti munkák, amelyek elvégzésével szebbé, életerősebbé tehetjük kertünket. Cikkünk ezen munkálatokhoz ad ötleteket, támpontokat.

A legfontosabb kerti munkák nyári időszakban

A legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakban

Az elmúlt időszakban érezhető hatalmas kánikula és persze a kiszámíthatatlan időjárás is komoly problémákat okozott a kertben. A szárazság miatt egyre kevesebb növény marad meg, de a jégesők megjelenése sem segít a veteményes és a sziklakert számára. Az aszályos hónapok legnagyobb fejtörését azonban az öntözés jelenti, amiből szinte sohasem elég. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb udvari teendőket a nyári időszakban.

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

A fűnyírás remek móka – ha egy traktort vezethetünk hozzá. A hagyományos, kézi erővel mozgatott fűnyíróknak se áldozott le, mert kis kertbe, vagy szűk helyen továbbra is ideálisak, de ha valakinek nagy kertje, telke van, akkor a fűnyírás igazi büntetőmunka.

Pagoda az erdő közepén

Pagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepén

Milyen lehet egy olyan házban lakni, mely szinte beleolvad a környezetébe? Az ASLA egyik díjazott kertje nem véletlen került bele mostani kertbemutatásunkba.

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

INNOVATÍV, CSENDES ÉS TÖKÉLETESEN KÖRNYEZETBARÁT

– az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezetéknélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas.

Legyen szó a kisebb méretű kertek 20V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex, vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsaládról, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

Hogyan használd a geometrikus formákat a kertben?

Hogyan használd a geometrikus formákat a kertben?

Ha jól használod a geometrikus elemeket a kertben, akkor nincs olyan, hogy túl szögletes vagy túl merev a hatás.

Ön pihen, amíg a Robolinho® dolgozik

Ön pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozik

A saját kert sokak számára ideális elvonulási helyet és kikapcsolódást jelent a mozgalmas hétköznapokból. A kerti munka sok örömet ad – főleg, ha „okos” megoldásokkal könnyen és gyorsan megy. A kerti munkák közül a rendszeresen végzendő fűnyírás legtöbbünknek azonban inkább teher, mint élvezet. Az AL-KO Robolinho® robotfűnyíró gépcsalád a fűnyírást teljesen automatizálva lehetővé teszi, hogy kertünket főként pihenésre használjuk.

 

A robotfűnyírók egyre szélesedő piacán az AL-KO megbízható választás. A német tervezés és az osztrák gyártás garancia a minőségre. Ezt igazolja a számos tesztgyőzelem, melyek közül a meghatározó skandináv teszt szervezeteknél aratott győzelmek a legértékesebbek, hiszen ott a piacvezető márka termékét sikerült több ízben is legyőzni hazai pályán. Az alapos gyakorlati megmérettetések során az AL-KO robotok gyönyörű vágásképét, nagyon csendes működését, valamint egyszerű telepíthetőségét és programozását szokták kiemelni a tesztelők. A Robolinho® robot fűnyírók azonban számos további látható, vagy rejtett értékkel rendelkeznek.

A fű vágásában és a gyep gondozásában egyaránt verhetetlenek a HECHT fűnyírók

A fű vágásában és a gyep gondozásában egyaránt verhetetlenek a HECHT fűnyírók

A fűnyírás olyan kerti munka, amit csak addig találunk nehéznek, amíg nincs megfelelő fűnyírónk. Márpedig, ahogy a természet újult erőre kap és az egész kert burjánzani kezd, egy fűnyíró kelleni fog.
Az éves „ki nő magasabbra” versenyt mesterségesen kell visszavágni, ha egyenletes, dús és szép pázsitot szeretnénk! Ebben lesz segítségünkre a HECHT gépcsalád.

Ha ágaprítás, akkor Wolf-Garten

Ha ágaprítás, akkor Wolf-Garten

Ahogy közeledik a tavasz, a kerti munkák ideje is elérkezik – ám akad tennivaló bőven az ősz és a tél végén is. A lehullott, illetve a fák és bokrok lemetszett ágait manapság már tilos, illetve nem ildomos elégetni, mert amellett, hogy rengeteg füstöt okoz, még kárba is megy a faanyag!

Oldalak