Jelenlegi hely

Kertek

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

A fűnyírás remek móka – ha egy traktort vezethetünk hozzá. A hagyományos, kézi erővel mozgatott fűnyíróknak se áldozott le, mert kis kertbe, vagy szűk helyen továbbra is ideálisak, de ha valakinek nagy kertje, telke van, akkor a fűnyírás igazi büntetőmunka.

Pagoda az erdő közepén

Pagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepén

Milyen lehet egy olyan házban lakni, mely szinte beleolvad a környezetébe? Az ASLA egyik díjazott kertje nem véletlen került bele mostani kertbemutatásunkba.

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

INNOVATÍV, CSENDES ÉS TÖKÉLETESEN KÖRNYEZETBARÁT

– az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezetéknélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas.

Legyen szó a kisebb méretű kertek 20V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex, vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsaládról, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

Tavasz a biokertben

Tavasz a biokertbenTavasz a biokertbenTavasz a biokertbenTavasz a biokertben

Tél közepén már mindenki várja az újrasarjadó életet, nyitná a kertet.

Az átlaghőmérséklet ugyan emelkedik, de az anomáliák egyre nagyobbak. Fel kell készülni a száraz, vagy éppen esős tavaszra és a késői fagyokra is.

Hogyan használd a geometrikus formákat a kertben?

Hogyan használd a geometrikus formákat a kertben?

Ha jól használod a geometrikus elemeket a kertben, akkor nincs olyan, hogy túl szögletes vagy túl merev a hatás.

Használd ki nálunk, az akár 3 millió forintos otthonfelújjítási támogatást!

Használd ki nálunk, az akár 3 millió forintos otthonfelújjítási támogatást! Használd ki nálunk, az akár 3 millió forintos otthonfelújjítási támogatást! Használd ki nálunk, az akár 3 millió forintos otthonfelújjítási támogatást!

A jelenlegi helyzetben sokkal több időt kell otthonunkban töltenünk. Végre itt a tavasz, a jó idő és már nem vagyunk a lakásba szorulva. Eljött az idő, hogy minőségi időt töltsünk kertünkben, és ennek feltétele a kellemes környezet. Az állami támogatást most lehetőséget nyújt arra, hogy végre lebontsuk a telek végében álló omladozó sufnit, kerti kiülőt építsünk ami alatt stílusosan megvacsorázhassunk, ha már az éttermek nem látogathatóak…

Így lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertben

Így lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertbenÍgy lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertbenÍgy lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertben

A tavasz beköszöntével minden családi háznál megszaporodnak a kerti munkák, de az emberek hajlamosak jóval kevesebbet foglalkozni a gyepápolással, mint amennyire az megérdemelné. Pedig a gyep magától nem lesz bársonyos haragoszöld, és sokkal több energiát kell rá fordítani, mint a többi növényre. Molnár Gábor Éva kertészmérnök összeszedte azokat az aranyszabályokat, melyek betartásával elérhetjük a kívánt színvilágot. A szakértő szerint, ha megfelelően végezzük el a gyepszellőztetési, a talajjavítási és a gyep-tápanyagozási munkálatokat, és mindezt környezettudatosan tesszük, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

Ön pihen, amíg a Robolinho® dolgozik

Ön pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozikÖn pihen, amíg a Robolinho® dolgozik

A saját kert sokak számára ideális elvonulási helyet és kikapcsolódást jelent a mozgalmas hétköznapokból. A kerti munka sok örömet ad – főleg, ha „okos” megoldásokkal könnyen és gyorsan megy. A kerti munkák közül a rendszeresen végzendő fűnyírás legtöbbünknek azonban inkább teher, mint élvezet. Az AL-KO Robolinho® robotfűnyíró gépcsalád a fűnyírást teljesen automatizálva lehetővé teszi, hogy kertünket főként pihenésre használjuk.

 

A robotfűnyírók egyre szélesedő piacán az AL-KO megbízható választás. A német tervezés és az osztrák gyártás garancia a minőségre. Ezt igazolja a számos tesztgyőzelem, melyek közül a meghatározó skandináv teszt szervezeteknél aratott győzelmek a legértékesebbek, hiszen ott a piacvezető márka termékét sikerült több ízben is legyőzni hazai pályán. Az alapos gyakorlati megmérettetések során az AL-KO robotok gyönyörű vágásképét, nagyon csendes működését, valamint egyszerű telepíthetőségét és programozását szokták kiemelni a tesztelők. A Robolinho® robot fűnyírók azonban számos további látható, vagy rejtett értékkel rendelkeznek.

A fű vágásában és a gyep gondozásában egyaránt verhetetlenek a HECHT fűnyírók

A fű vágásában és a gyep gondozásában egyaránt verhetetlenek a HECHT fűnyírók

A fűnyírás olyan kerti munka, amit csak addig találunk nehéznek, amíg nincs megfelelő fűnyírónk. Márpedig, ahogy a természet újult erőre kap és az egész kert burjánzani kezd, egy fűnyíró kelleni fog.
Az éves „ki nő magasabbra” versenyt mesterségesen kell visszavágni, ha egyenletes, dús és szép pázsitot szeretnénk! Ebben lesz segítségünkre a HECHT gépcsalád.

10+1 kihagyhatatlan kerti teendő márciusra

10+1 KIHAGYHATATLAN KERTI TEENDŐ MÁRCIUSRA

Március elején már alig várja az ember, hogy kiszabadulhasson a kertbe, és szorgoskodhasson. Szerencsére teendőben nincs hiány ebben az időszakban!

Oldalak