Jelenlegi hely

Kertek

A legfontosabb kerti munkák nyári időszakban

A legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakbanA legfontosabb kerti munkák nyári időszakban

Az elmúlt időszakban érezhető hatalmas kánikula és persze a kiszámíthatatlan időjárás is komoly problémákat okozott a kertben. A szárazság miatt egyre kevesebb növény marad meg, de a jégesők megjelenése sem segít a veteményes és a sziklakert számára. Az aszályos hónapok legnagyobb fejtörését azonban az öntözés jelenti, amiből szinte sohasem elég. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb udvari teendőket a nyári időszakban.

9 inspiráló tetőkert ötlet

9 inspiráló tetőkert ötlet9 inspiráló tetőkert ötlet9 inspiráló tetőkert ötlet9 inspiráló tetőkert ötlet9 inspiráló tetőkert ötlet9 inspiráló tetőkert ötlet

Nincs is jobb egy tetőn tartott bulinál! Inspirálódj összeállításunkból.

EHETŐ VIRÁGOK – A VIRÁGEVÉS SZABÁLYAI

EHETŐ VIRÁGOK – A VIRÁGEVÉS SZABÁLYAI

A szólásmondás úgy tartja, hogy aki a virágot szereti, az bizony rossz ember nem lehet. És mi a helyzet akkor, ha valaki annyira odavan a virágokért, hogy meg is eszi őket? 

Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát?

Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát? Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát? Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát? Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát? Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát? Hogyan válasszunk jól kültéri párnát, textíliát?

A szín és a stílus alapvető fontosságú, de tudtad, hogy a textil anyaga és a töltelék típusa is fontos? Válassz bölcsen, hogy tartósak legyenek a kültéren használt textilek és párnák!

MINIKERTEK LAKÁSBAN AVAGY MIRE ÜGYELJÜNK EGY NÖVÉNYSAROK KIALAKÍTÁSÁNÁL?

MINIKERTEK LAKÁSBAN AVAGY MIRE ÜGYELJÜNK EGY NÖVÉNYSAROK KIALAKÍTÁSÁNÁL?MINIKERTEK LAKÁSBAN AVAGY MIRE ÜGYELJÜNK EGY NÖVÉNYSAROK KIALAKÍTÁSÁNÁL?MINIKERTEK LAKÁSBAN AVAGY MIRE ÜGYELJÜNK EGY NÖVÉNYSAROK KIALAKÍTÁSÁNÁL?

Minden évben ugyanaz a probléma: a nyáron a szabadba kihelyezett szobanövények akkorára nőnek, hogy ősszel nem férnek vissza a házba. Vagy ők beférnek, mi meg költözhetünk ki. Így aztán télire mindig kialakul a nappaliban egy belső kert, amolyan szoba-dzsungel.

MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?

MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?MILYEN EGY MÉHBARÁT KERT?

Miért fontosak a méhek?

A méhek és más hasznos rovarok nagyon fontos szerepet játszanak mind a házikertekben, mind a globális növénytermesztésben. Egyrészt a méhek, dongók, lepkék és más rovarok felelősek a haszonnövények kb. 80%-ának beporzásáért, tőlük függ tehát, hogy lesz-e termés vagy sem. Másrészről kulcsfontosságúak a biológiai növényvédelemben és ezáltal a növényvédőszerek használatának csökkentésében is.

Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!

Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!Élvezd a jó időt modern, trendi bútorokkal!

Az idei tavasz kicsit nehezen indul be, és a jelenlegi helyzetben valószínűleg mindannyian még jobban kivágyunk a szabad levegőre és a jó időbe, mint ezelőtt bármikor. Akik rendelkeznek terasszal vagy esetleg egy hatalmas kerttel, azoknak sokkal könnyebb dolguk van, hiszen gyakorlatilag bármikor rendezhetnek egy szabadtéri családi vagy baráti eseményt.

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

Nyírj füvet négy keréken – bemutatkoznak az MTD traktorok

A fűnyírás remek móka – ha egy traktort vezethetünk hozzá. A hagyományos, kézi erővel mozgatott fűnyíróknak se áldozott le, mert kis kertbe, vagy szűk helyen továbbra is ideálisak, de ha valakinek nagy kertje, telke van, akkor a fűnyírás igazi büntetőmunka.

Pagoda az erdő közepén

Pagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepénPagoda az erdő közepén

Milyen lehet egy olyan házban lakni, mely szinte beleolvad a környezetébe? Az ASLA egyik díjazott kertje nem véletlen került bele mostani kertbemutatásunkba.

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOMAKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

INNOVATÍV, CSENDES ÉS TÖKÉLETESEN KÖRNYEZETBARÁT

– az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezetéknélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas.

Legyen szó a kisebb méretű kertek 20V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex, vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsaládról, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

Oldalak