Jelenlegi hely

Világító fuga

Világító fuga

A mozaik burkolat – anyagától függetlenül – talán a legsokoldalúbban használható anyag, határtalan lehetőségeket biztosítva a tervezőknek. Éppen ezért nem véletlen, hogy a burkolási segédanyag gyártók is megpróbálják követni a legújabb trendeket olyan kiegészítő termékeket kínálva, melyek használatával tényleg csak a tervezői fantázia szab határt a kreatív alkotói folyamatnak.

Manapság már nem számítanak újdonságnak – az Aita Studio kínálatában eddig is jelen lévő - gyöngyház/ezüst/arany csillámadalékkal kevert epoxy fugázó anyagok, azonban a Litokol® gyár Night Vision adalékkal kevert epoxy fugája újabb szintre emeli a kreativitást.

A speciális lumineszcens összetevőnek köszönhetően, a fuga természetes vagy megfelelő mesterséges fény hatására, sötétben néhány órán át, kékes fénnyel világít, kihangsúlyozva a mozaik kompozíciót.

Persze foszforeszkáló felületeket (pl. fugát) eddig is készíthettünk, de szinte csak utólag, speciális festékek használatával, azonban mint minden utólagos megoldás esetében, ez sem végleges, a mechanikai igénybevételt nem tolerálja és víznek tartósan kitett felületeknél sem lehet használni, így padlófelületeken medencékben vagy gőzkabinokban is kerülni kell alkalmazását.

A Night Vision adalékot a Starlike® Basic és Glamour epoxy fugázó családokból kiválasztott 11 alapszínnel lehet keverni, az eredeti fuga színét nem változtatja meg és teljes megszilárdulás után az epoxy fugázók minden jó tulajdonságával rendelkezik: teljesen vízzáró, nem koszolódik és a foltosodásnak ellenáll, könnyen tisztítható, ennek köszönhetően a legkülönfélébb burkolatokkal és szinte minden területen alkalmazható.

Egészen különleges hangulatot teremthetünk fürdőszobánkban, nappalinkban vagy akár egy exkluzív szórakozóhely belső terének megtervezése során is, speciális foszforeszkáló mozaikkal kombinálva pedig egy teljesen egyöntetű világító felületet kaphatunk.

Szintén a felhasználás gazdag lehetőségeit példázza, hogy - az alap fugához hasonlóan – a világító adalékkal kevert epoxy fugát is lehet faldekorként használni, így teljesen egyedülálló kompozícióval varázsolhatjuk egyénivé belső tereinket.

Bővebb információért forduljanak bizalommal
az Aita Studio vevőszolgálatához,
vagy tájékozódjanak honlapunkon:

http://www.aitastudio.hu/2014/Litokol.pdf

http://www.aitastudio.hu/katalogus/felhsznaloi/Felhasznaloikezikonyv/index.html

Bemutatóterem:

1093 Budapest, Lónyay utca 24.

Vadas István
Aita Studio

További cikkek hasonló témában

Tévesen becsülik meg...

Egyes hőszigetelési módszerek hatékonyságát túl, a teljes...

Több, mint zene- Több, mint bútor
 
A szórakoztató elektronikai berendezések...
Kukatárolás felsőfokon
Az esztétikus megjelenésű KUBIO kukatárolók...

Hozzászólások