Jelenlegi hely

Továbbra is a Téglakő a sláger

Továbbra is a Téglakő a sláger

A hazánkban működő legnagyobb térkő gyártó vállalkozások között egyetlen magyar cégként, a Barabás Téglakő Kft-t nem csak a profit hajtja előre a fejlődés útján. Fontos küldetésük, hogy bebizonyítsák: egy magyar vállalkozás is képes a nemzetközi sikerre, ha a legmagasabb minőség felé törekszik és épít a magyarokra jellemző határtalan kreativitásra! A cég újításait jól példázza, hogy szabadalmaiért, találmányaiért sorban állnak a világ legnagyobb térkő gyártói is – Kanadától az Arab félszigetig. A cég nevét is az a termék adta, melyet a Barabás kísérletezett ki és szabadalmaztatott, s mely azóta is a hazai piac kedvence: a Téglakő.

Amikor majdnem 10 éve megjelentünk a magyar piacon a betonból gyártott téglával, a Téglakővel, azonnal éreztük, hogy valami nagyot alkottunk – mondta el Barabás Árpád feltaláló, a cég tulajdonosa. Az emberek megszokták és megszerették a téglák színét, tulajdonságait, ugyanakkor nagy újdonságot jelentett, hogy a mi termékeink a fagyot, kánikulát, vagy akár a terhelést is sokkal jobban bírják. Antikolt felületük patinás, ódon, elegáns hangulatot teremtett, így azonnal nagy siker lett. A Téglakőből épült utak, járdák, vagy kerti építmények, kerítések ugyanis akár 40 évig is tökéletes minőséget kínálnak – tette hozzá a vállalkozó.

A cég fontos küldetése továbbá, hogy hazánkat a valóban minőségi térkőburkolatok jellemezzék, s így Magyarország visszakerüljön a térkövezés szakmai térképére! E célkitűzés keretén belül készítette el „A térkövek tervezése, kivitelezése, karbantartása” című szakmai útmutatót, mely az elmúlt 110 év alatt összegyűlt minden tudást, tapasztalatot és szakmai fogást bemutat.  E hiánypótló kötettel a cég gyakorlatilag felrajzolta Magyarországot a térkövek szakmai térképére!

 

A cég persze nem állt meg itt: szinte minden évben sokkolják a piacot valami egészen új technológiával, valami addig ismeretlen termékkel. Újításaik vagy a magyar térkőpiac fejlesztésére, vagy a gyártott térkövek minőségének javítására, vagy teljesen új, addig az egész világ előtt ismeretlen termékek, megoldások piacra vitelében teljesedik ki.

 

A Téglakővel átformálták a piacot, a Gránitkővel nemzetközi hírnévre tettek szert, miközben a gyártókapacitás és a minőség biztosítása és növelése érdekében egyre másra adják be a technológiai szabadalmakat. Már csak egy kérdés maradt, melyre az egész piac kíváncsi: Vajon mi lesz a Barabás következő dobása?

 

További cikkek hasonló témában

Újdonságok – 2018 nyár!

Az Aqualing Medenceáruház 1991 óta a...

Kis lakásban élsz?
Ide pakold cuccaidat! Nyári ruhák a tél közepén...
A legjobb „jó itt lenni”-alkotások

Második alkalommal hirdették ki az Év festője, első ízben a Trilak...

Októbertől újabb Prémium kategóriás

Októbertől újabb Prémium kategóriás Dr.Dream matracot dobnak...

Hozzászólások