Jelenlegi hely

Tölgyfa padlók Parador-módra

Tölgyfa padlók Parador-módra

A tölgyet padlóburkolatként évszázadok óta használjuk meleg színe, rajzolata és tartóssága miatt.  Nem véletlen, hogy a parkettagyártásban világelsők közé tartozó PARADOR cég számtalan változatban kínálja ezt a gyönyörű anyagot.

Legnépszerűbb termékei közé tartozik a rusztikus felületű, rajzos Country tölgy, mely a hagyományos, jellegzetes sárgás árnyalatban kapható, valamint a divatos, sötét tónusú Smoked oak, azaz füstös tölgy.
E magas kopásállóságú padlók laminált változata valósághűen adja vissza a valódi fa kissé barázdált felületét, a gyanútlan szemlélőben fel sem merül, hogy laminált padlót lát.
A manapság divatos fózolt élek és a kedvező árfekvés okán bárkinek ajánlható, hogy ezeket válassza.
A PARADOR nem elégszik meg azzal, hogy néhány, divatos padlófajtából egy-két változatot fejleszt ki, és csak azokat árulja, hanem a többiek előtt járva diktálja a trendeket.
Más cégektől eltérően, csak rá jellemző felületű és színű padlóburkolatainak egyedülállóan széles spektrumát nyújtja a vásárlóknak.
Az klasszikus megjelenésű hajópadló változatokból természetes színűt éppúgy választhatunk, mint fehérítettet („meszes” tölgyet), izgalmas megjelenésű füstöltet, vagy a loft lakásokban népszerű, vékony lapocskákból álló „ipari padló” megjelenésűt. 
A halszálka mintázatú padló híveinek a Trendtime 3-as natúr színű vagy meleg tónusú padlói a vásárlók kedvenceivé váltak nemcsak a hiteles famintázatuk és a szép selyemfény miatt, hanem azért is, mert a padlóelemek speciális „klikkes” megoldásúak: rövidebb oldalukon is összepattinthatóak, így többé nem fordulhat elő, hogy a lapok közt hézagok keletkeznek.
hspace=5 

A fózolt, laminált padlók közül sláger a Trendtime 2-es sorozatból a Wine & Fruits, melynek felületére a régi korok gyönyörű boros és gyümölcsös ládáinak „logóit” nyomták.Igazi különlegesség a selymes fényű, szürke árnyalatú Parisienne Grey, mely a modern enteriőrökben fantasztikusan mutat. 
A cég sokféle, szebbnél szebb készparkettát és tömörfa padlót is gyárt. 3 rétegű, 14 mm vastag készparkettáira 25 év garanciát ad.
A szabadalmaztatott automata-klikkes kialakítás okán a padlólerakás nagyon gyorsan elvégezhető, nem szükséges a kalapáló blokk, mivel az elemek mind a hosszabb, mind a rövidebb oldalon egymáshoz kapcsolódnak.
E megoldásnak köszönhetően nagyon szoros és stabil a kapcsolódás, egyszerű az installáció még ragasztott padló esetén is.
hspace=5
Az élő fa látványa és tapintása különleges érzés.
Egyedi és megismételhetetlen rajzolata különlegesen szépen érvényesül a cég egyik újdonságán: a félig füstölt padlón.
A fát még feldolgozás előtt kezelik, így a füst nem járja át teljes egészében.
A matt lakkozás gyönyörűen kiemeli a megsötétedett és a világosan maradó rész játékos színátmenetét.
Aki nem kedveli a többszínű felületet, annak a válogatott, egységes megjelenésű tölgyeket ajánljuk, aki pedig inkább a csomós, rusztikus változatot szereti, az is megtalálja a kínálatban a kedvére való padlót.

Nincs olyan vásárlói réteg, melyet ki ne elégítene a választék, mivel válogathatunk az olajjal impregnált, olajjal impregnált fehér,  lakkozott és lakkozott matt-fehér a felületek közül is.

Legközelebbi cikkünkben a PARADOR fenyőpadlóiról olvashatnak.

Szöveg:  Zámborszky Éva okleveles lakberendező
avenet@marketorg.hu

Parador Képviselet:
EVENTUS-TRADE KFT.
2096 Üröm, Kőbányai út 16.
26 / 550 177, 30 / 565 9875
www.paradoronline.hu
info@paradoronline.hu

Viszonteladók jelentkezését várjuk!

 

További cikkek hasonló témában

AIR WOLF - légtisztítás felsőfokon

Napjainkat bámulatra méltó technikai fejlődés jellemzi, emellett...

A 14. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

Rendez-vous aux Jardins – Jardins d’Europe » keretében

Kortörténet V. - Jégveremtől a hűtőszekrényig

Mihez is kezdenénk, ha nem volna konyhánkban, irodánkban, vagy...

Hozzászólások