Jelenlegi hely

Több, mint zene- Több, mint bútor

Több, mint zene- Több, mint bútor
 
A szórakoztató elektronikai berendezések elhelyezése mindig is nagy fejtörést okozott a tulajdonosoknak. Már a hifi hőskorszakában problémát jelentettek a hatalmas monstrumok hozzájuk legmegfelelőbb „trónjának” megtalálása, amit átmenetileg megkönnyített a kilencvenes évek műanyagra egyszerűsödött korszaka.
Aztán jött a házimozi, amely hatványozta a komponensek, a kábelek, és a lemezek darabszámát, és ezekkel együtt a családon belüli mizériát. A wireless- vezeték nélküli- technológia ugyan létrejött, mégsem sikerült az előnyeit teljesen kiaknázni, más irányból kellett megközelíteni a dolgokat. Szükség lett tehát egy olyan megoldásra, amely mindent egy helyre terel, a minőségről mégsem kell lemondanunk, és még a feleségünk rosszalló pillantásait sem kell elviselnünk, sőt, az ő kedvében is járunk. 

N.A.F. – a név elég furcsán hangzik, pedig csak egy rövidítést takar, ami a New Age Furnitures, azaz a bútorgyártás új korszaka. A svájci illetőségű cég hazai leányvállalatának termékei Törökbálinton tekinthetőek meg, és természetesen ki is próbálhatóak. Az itt kapható berendezési tárgyak, alkotóelemek tervezése és gyártása a „minden a házimozi szolgálatában” jelmondat szerint történt.  Természetesen nem szorult háttérbe a minőség sem, sok részletben exkluzivitás is felfedezhető, hiszen 35 fajta fa szerepel az alapanyagok listáján, köztük tölgy, dió, indiai alma, wenge, zebrano, makkasar, bambusz, és yucca, textíliából pedig közel százfélét találunk. A fő koncepció a funkcionalitás és az egysze­rűség, a hivalkodás nélküli különlegesek, egyediek a termékek, a keményfa rétegelt lemez váznak köszönhetően tartósak és szilárdak is ezek a konstrukciók.
Kivétel nélkül mindegyik N.A.F. fotel és kanapé, füg­getlenül attól, hogy rugós vagy szivacsos az ülő­felület, hangrezonanciás, amit speciálisan erre a célra beszerelt készülékkel értek el. Ezzel egy olyan hatást értek el, amely által a mozizás során a testünkben érezhetjük a filmeket kísérő effekteket, robbanásokat, még éjszakai, halk szórakozás esetében is.
A N.A.F kínál egy komplett falat is, amelyben motoros vásznat, „lapos” TV-t, beépített hangszórókat, DVD vagy Blu-ray játszót találunk, az alján pedig olajtöl­tetű teleszkópokkal csillapított csukódású fiókok és hasonló mechanikájú ajtókkal ellátott szekrénykék várják a lemezeket. A cikk elején már említett kábelproblémát a cég kettős hátfallal oldotta meg, amelynek következtében egyetlen drót sem fogja majd zavarni a szoba ergonómiáját.
A térelválasztóként is elhelyezhető kisebb tévéállványokba alapvetően nem építenek hangsugár­zókat, viszont mindennek előkészítik a helyet, akárcsak a komplett fal esetében. Egy modellt többféle méretben kínálnak, mindezt attól teszik függővé, hogy milyen televíziót szeretnének ráhelyezni, ráadásul szállítás előtt tévéspecifikus furatokkal látják el, hogy a falitartók felszerelése­kor ne kelljen bajlódni vele.
Amennyiben sikerült kiválasztani az ülő­garnitúrát és a tévéállványt, esetleg ­mozifalat, hozzájuk passzoló asztalt, földön álló, lebegő és hagyományos polcokat, valamint tolóajtós szek­rényeket is kérhetünk, hogy teljes legyen a szobánk, lakásunk, vagy komplett házunk berendezése.
A N.A.F. a bútorainak kivitelezését nem érheti panasz, mindezekhez pedig méltó elektronikákat is kínálnak. A gyártó elsősorban Revel, Lexicon, Sim2, Arcam valamint SpeakerCraft termékekkel demonstrálja a kreációit- hifi, valamint házimozi rajongóknak azt hiszem ehhez már nem is kell hozzátennem semmit…

További cikkek hasonló témában

A klímaberendezésekről...

Van olyan évszak, amikor jobban vágyunk egy hűvös pincére, mint...

Könnyűszerkezetes álom

Ráckevén a városközpont közelében egy csendes utcában van ez a...

Polisztirol díszítőelemek- a XXI. Század jövője…
A homlokzati és beltéri díszítőelemek termékcsaládja forradalmi...

Hozzászólások