Jelenlegi hely

Tervezze meg és lépjen időben!

Tervezze meg és lépjen időben!
Építkezés előtt teljesen természetes, hogy megtervezzük, hogyan lenne a helyiségeknek a legkomfortosabb az elrendezése, esztétikai és hőszigetelési szempontoknak megfelelően kiválasztjuk az építő- és burkolóanyagokat, a nyílászárókat, valamint ügyelünk a tájolásra.
Építkezés előtt teljesen természetes, hogy megtervezzük, hogyan lenne a helyiségeknek a legkomfortosabb az elrendezése, esztétikai és hőszigetelési szempontoknak megfelelően kiválasztjuk az építő- és burkolóanyagokat, a nyílászárókat, valamint ügyelünk a tájolásra. Eldöntjük, hova kerüljenek a konnektorok, lámpák, villanykapcsolók, és ennek megfelelően szakemberekkel megterveztetjük a elektromos vezetékelést.

Más szakemberek az épületgépészetért, statikáért, biztonságtechnikáért felelnek. Megéri mindenre kitérő alapossággal terveznünk, mert a gondos építtetés, valamint az eszközberuházás költsége megtérül a később tapasztalható olyan előnyöknek köszönhetően, mint az energiatakarékosság, az automatizáltság, vagy a optimális hőháztartás.

Megfelelő árnyékolókkal javítható az otthon hőszigetelése és zajvédelme, hiszen az árnyékolók az időjárás- és fényviszonyoknak megfelelően nyáron kirekesztik a túlzott napsugárzást, télen pedig beengedik a meleget adó fényt. A motoros árnyékolók önmaguktól működnek, és persze precízen beprogramozhatók, így nyugodtan rábízhatjuk magunkat az elektronikára akkor is, amikor éppen nem vagyunk otthon, mert szobáink kellemes hőmérséklete távollétünkben is megóvható.

A függönyök felismerik a végállásokat, ha kézi erővel meghúzzuk őket, a motorok azonnal beindulnak, a redőnyökhöz és napellenzőkhöz csatlakoztatható érzékelők figyelik az időjárást, és még sorolhatnánk. Annak érdekében azonban, hogy ne kelljen a motorizált redőnyökhöz, függönyökhöz és más árnyékolókhoz később behúzni a 220 Voltos vezetéket, időben meg kell tervezni ezeknek az elhelyezését és működtetését is. A redőnyöket meghajtó motorok a redőnytengelyben helyezkednek el, és csak egy csatlakozási lehetőséget kell biztosítani nekik, ráadásul energiafelvételük is általában csekély.

Az ilyen automatizált rendszerek nem csak előre beprogramozott szabályok szerint képesek működni. Mindent irányíthatunk kézi vezérléssel, az pillanatnyi vágyunknak megfelelően is. A legtöbbünkben felmerülhet azonban a kérdés, hogy az egyre több elektromos berendezés használata során hogyan tudjuk nyomon követni a sok távirányítónak és programozó felületnek a működését, amelyek ezekhez kapcsolódnak. Ebben lehet segítségünkre a Somfy Telis 16 RTS elnevezésű távirányítója, amely könnyen beállítható és kezelhető, 16 árnyékolót vagy árnyékoló csoportot lehet vele mozgatni, az egyes csatornákhoz pedig jegyzeteket és magyarázatokat is elmenthetünk.

További cikkek hasonló témában

A fazsindely aranykora

Napjainkban a fazsindely aranykorát éli szinte az egész világon....

Kondenzációs 1x1

Az Európai Unióban idén nyáron életbe lépő új szabályok, feje...

Designer iroda

                       ...

Hozzászólások