Jelenlegi hely

Természetes kőburkolatok

Természetes kőburkolatok

Manapság egyre gyakrabban beszélünk egészséges, praktikus és könnyen fenntartható otthonokról. Ugyanakkor a piac számtalan lehetőséget kínál, így nehéz eldönteni mit is válasszunk. A természetes kő mindig tökéletes választás, mivel eleganciája és bája miatt, nehéz neki ellenállni. Amikor természetes kőről beszélünk, akkor megbízható és  hosszú élethosszra gondolunk. Olyan otthonokra, melyek egy életen át tartanak, fenségesek, bájosak, amit több generáción keresztül élvezhetünk. A következőkben bemutatásra kerül három dekoratív kőtípus melyek tökéletesen illeszkednek a mai modern kor elképzeléseivel.

TRAVERTIN

A travertine felszíne egyenetlen, érdes, rusztikus hatást nyújt. A felület csiszolásával és polírozással márványszerű hatás érhető el. Kellemes színárnyalatai melegséget árasztanak. Használatuk igazán dekoratív hatást nyújt. Kitűnő választás lakóházak kül-és beltéri homlokzati burkolására, konyhai és fürdőszobai felületek borítására, térburkolatra, kerítések elemeihez. Csúszásállósága miatt igen közkedvelt medence és vizes helyiségek burkolására.

Könnyen vágható és csiszolható, de a travertin természetes kővel történő munka és a kő impregnálása szaktudást igényel. A gondosan megtervezett és kivitelezett travertin kőburkolat évtizedekig megőrzi természetes szépségét. 

MOZAIK

A mozaikkal burkolt fürdőszobák hajdanán az előkelő személyek kiváltsága volt. Egyenként, mértani pontossággal elhelyezett mozaikdarabok falra, vagy padlóra történő elhelyezése gondos odafigyelést igényelt. A természetes kőmozaik dekoráció, vagy fal berakás igazán látványossá teszi a tereket. Rendkívül népszerű kőburkolat kül-és beltérre egyaránt, amelyeket márvány, onyx és travertin típusokban kínálunk. Felületüket tekintve antikolt, fényes, mattcsiszolt, rusztikus és roppantot változatokban érhetők el.

Fal és a padlózat burkolására egyaránt alkalmas. Típustól függően kül-és beltérre, konyhai és fürdőszobai felhasználásra, lábazathoz, kerítéshez, vagy akár kandalló burkolásához is ideális választás. Teremtsen egyedi hangulatot a lakás tereinek, kőmozaik dekoráció segítségével.

MÉSZKŐ - LIMESTONE

A mészkő sokoldalú, jól megmunkálható anyag, így felhasználása az építészetben már évezredekre nyúlik vissza. Ki nem ismerné a Gízai piramisokat, a Parthenon mészkő oszlopait, vagy az Empire State Bilding mészkővel borított épületét. A mészkő üledékes kőzet, amely főleg kalcium-karbonátból és kisebb mennyiségű agyagból, iszapból vagy homokból képződött. Szilárdságáról és tartósságáról ismert. A mészkő szigetelési tulajdonságairól is ismert, vagyis egy forró nyári napon, mészkővel borított járólapon mezítláb sétálva sem fogja égetni a talpát, illetve egy beltéri padlóborítás is hamar felveszi az ablakon beszűrődő napfény melegségét, így kellemes hőérzetet biztosít. Ami a karbantartást illeti, a mészkőt egyszerű vízzel könnyen tisztán lehet tartani.

Kiválóan használható bel-és kültéri homlokzathoz, padlólap, vagy fal borítására, dekorálására. Konyhai munkalapok, fürdőszobai elemek és falak fedésére. Kültéri teraszok padlójának burkolásához, vagy medencék kialakításához. Kerti utak, járdák, vagy kerítés elemeinek díszítéséhez. Ablakpárkány, vagy lépcső kiépítéséhez.

Weboldal: https://antiquestone.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/AntiqueStone.hu

Instagram: https://www.instagram.com/antiquestone_magyarorszag/

Bemutató telep: 2040 BUDAÖRS Petőfi Sándor u. 73 sz.

Elérhetőség :

M. Andrea : (06) 30 231 0011

D. László : (06) 30 231 0009

E-mail cím : info@antiquestone.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások