Jelenlegi hely

Szeretnél végre úgy ülni, hogy közben nem fáj a hátad?

Szeretnél végre úgy ülni, hogy közben nem fáj a hátad?

"A gerincet fekvés közben éri a legkisebb terhelés, és megfelelő testhelyzetben ülve is nagyobb az igénybevétele, mint álláskor. A helytelen, görnyedt pozícióban ülés pedig fokozottan igénybe veszi a gerinc csigolyáit, ízületeit és a hát izmait. Az ülés tehát fokozottan megterhelést jelent szervezetünk számára..."

Molnár Réka ergonómust idéztem, aki nem kevesebbet állít, minthogy feküdni a legegészségesebb, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor még mindig jobb, ha állunk, mint hogy üljünk. 

Igencsak elgondolkodtató, hogyan is élünk manapság, és mennyire mást kíván a szervezetünk, mint amire annak idején összerakták. Meglepően sok időt töltünk üléssel egy nap, és hát ki gondolta volna, hogy mindez milyen káros? Persze azt azért mindenki tudja, hogy a mozgásszegény életmód milyen rossz hatással van a szervezetre, de hogy az ülés nem az embernek van kitalálva, az azért engem eléggé mellbevágott. Téged nem? 

Na jó, ne essünk teljesen kétségbe! Van egy jó hírem. Még ülni is lehet úgy, hogy ne legyen megterhelő a gerincednek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy olyan  vásárlónk visszajelzése, akinek nem csak elfáradt a háta ülés közben, hanem a fájdalommal is csatázott:

"1 éve használjuk eme remek találmányt, mely komoly feszültségeket kelt a családban, mivel dőre módon csak 1 db-ot vettünk. Így komoly probléma, hogy mikor, ki ülhet bele. A párom, aki komoly gerincbetegségben szenved, az utóbbi időben az éjszakái  3/4-ed részét a fotelben, kellemes, pihentető alvással tölti, és ami a legfontosabb, fájdalommentesen ébred. Azóta is áldjuk a fotelek kitalálóit, megalkotóit, köszönet érte. Ajánljuk bátran mindenkinek. Tisztelettel: Pintér Éva, Boros Zoltán, és a gyerekek: Krisztina, és Tímea 2004.11.06"

Ez a találmány nem volt más, mint egy hihetetlenül kényelmes Amőba babzsákfotel. 

A babzsákok elképesztő kényelmének oka egészen egyszerű. Mondhatni banális. Azok az apró golyócskák, amik töltelékét alkotják, rásimulnak minden porcikánkra, és számtalan ponton megtámasztják a testünket. Ezáltal eloszlik a súlyunk, a gerincünk, a tartóizmaink teher mentesülnek.
 
Ennyi a titok nyitja. Viszont van még valami, ami igen fontos. Az, hogy egy babzsákfotel mivé tud alakulni, beleüléskor milyen formát vesz fel, azt a szabása határozza meg. A szabását pedig az, hogy mit szeretnék vele elérni. Milyen funkciót célzok meg, vagy a funkció mellett, milyen esztétikai, formai igénynek szeretnék eleget tenni. És itt nem csak a saját elképzeléseimre gondolok, hanem a vásárlók igényeire is. Sok termék jött így létre, mások kérései, vagy ötletei alapján, hozzátéve a tapasztalatomat, szaktudásomat.
Aki gerincproblémával küszködik, nyilván megtanulta már gyógytornászától, hogyan kell helyesen ülni. Egy hagyományos székben, vagy fotelben ez nem könnyű feladat, főleg hosszabb időn keresztül. Mindig olyan érzésed van, hogy tartanod kell a hátadat. Az Amőba babzsáknak az az előnye, hogy ha felveszed a megfelelő testpozíciót, a fotel körülölel, és megtámaszt. Ő tart téged, nem Te magadat. Abszolút kényelmes, teljesen pihentető ülést biztosít. 

Babzsákokból általában problémás a felállás. Ugyanis, ha a fenekedet felemeled, egyből süppedőssé válik, nem tudod kisegíteni magad a kezeiddel, hiszen nem lehet rajta támaszkodni. Ennek kiküszöbölésére terveztem egy olyan Amőba babzsákfotelt, (saját szabadalmam) amelyen támaszkodásra alkalmas karfák vannak. Ezek segítségével könnyedén ki tud szállni a nagyi is, a kismama is, és annak is segítség, aki fájdalommal küzd.  

Idén decemberben lesz 15 éve, hogy népviseletkészítőből babzsáktervezővé avanzsáltam. Ez idő alatt cirka 10 ezer babzsákot készítettem. Mára 75 termékünk van a palettán. Egyszemélyes fotelek mellett természetesen kanapék is, hogy ülőgarnitúrában is gondolkodhass. Sőt kínálatunkban székek, ágyak, puffok és párnák szolgálják még a kényelmedet. 

A webáruház jelenleg még nem működik tökéletesen, így egyelőre marad az eddig megszokott módja a vásárlásnak: 

- Személyes látogatás során kipróbálhatod, kiválaszthatod, és megrendelheted a leginkább megfelelő modellt, textíliát, színkombinációt.
- Ha nincs lehetőséged eljönni, írj egy e-mailt, vagy hívj fel telefonon, és az igényeid alapján javasolok neked megoldást! 

Várlak szeretettel előzetes időpont egyeztetés alapján!

Emőke (+36 20/544 5944)
www.amobafotel.hu
http://www.amobafotel.hu/

Hozzászólások