Jelenlegi hely

Szelektív hulladékgyűjtés a Kubioval

Szelektív hulladékgyűjtés a Kubioval
Az Európai Uniós célokkal összhangban immár hazánkban is kötelező a szelektív hulladékgyűjtés. Ez háztartásonként akár több kuka használatát is megkívánhatja. A Kubio kukatárolók szépek, elegánsak, így a szelektív hulladékgyűjtés esztétikusan megoldható a segítségükkel.

Hazánkban a szelektív hulladékgyűjtés fogalma a kilencvenes évek jelent meg. A lényege az, hogy a már előállított anyagokat újrafelhasználják ipari módszerekkel. Így nagyon sok energiát spórolunk meg a bolygónktól, hiszen az újrahasznosítással nincs szükség a természetes környezetre ahhoz (pl. fakivágás), hogy újabb nyersanyagokat nyerjünk.
  
Mindehhez az első lépés, hogy a hulladékot minél nagyobb mértékben szétválogassuk. Ezt követi az újrahasznosításuk, amikor is a másodnyersanyagokat kinyerjük belőlük. Ezzel az eljárással a nem hasznosítható hulladék mennyisége is csökken, s a Föld, a környezet szennyeződése, természetes élővilágunk megőrzésének esélye növekszik.
  

Mi az, ami újrahasznosítható? A háztartási szemétbe kerülő anyagok közül a papír, a műanyag, a fém, valamint az üveg. A növényi részek, szerves anyagok különválasztása lehetővé teszi a komposztálást, így a szerves hulladék lebomlik, értékes humusszá alakul, s a háztáji munkák, a mezőgazdasági hasznosítás során visszakerül az anyagok körforgásába.
 

Mivel a mai háztartásokban naponta képződő hulladék nem hasznosult megfelelő mértékben, egy 2015 januárjában életbe lépett kormányrendelet kötelezővé tette szelektív gyűjtésüket, mely program a Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nevet viseli. Vagyis az ország teljes területén elkezdődött annak kiépítése, hogy a kukásautók otthonunkból a már szelektíven válogatott szemetet közvetlenül vigyék el. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek így lassacskán felszámolódnak, s mindenkinek magának kell gondoskodnia a kommunális szemét szelektálásáról.
  

Országszerte jelenleg három frakcióban történik a szelektív hulladékgyűjtés: papír, műanyag + fém, vegyes öblösüveg. Tehát nekünk is célszerű így gyűjteni. 

Ez természetesen a kukák számának gyarapodásával jár egy háztartáson belül. A kuka minden esetben a portánk, a kertünk egy sarkalatos pontja megjelenését tekintve. Egy szép, igényes környezetben, egy minimalista ház kertjében, egy ápolt miliőben nagyon csúnyán mutathat. Megpróbálhatjuk a garázsban elrejteni, ám így az épületből foglalják a helyet.
  

A szelektív hulladékgyűjtés, két-három kuka könnyű, praktikus és esztétikus tárolása a Kubio kukatárolókkal immár könnyen és megfizethető áron elérhető. Az elegáns Kubio fém és beton kukatárolók exkluzívak, több színben és méretben megrendelhetőek. Olyan otthonokban, magánházakban, irodákban, ahol a minőség, a praktikum, és a szép formavilág egyaránt fontos, a szelektív hulladékgyűjtés, a környezettudatos élet is most egy csapásra megoldható.

 

További részletek, árlista és megrendelés:
www.kubio.hu  

Székhely: 6000 Kecskemét, Nemesszeghy Márta utca 30.
Telephely: 6000 Kecskemét, Budaihegy 70/A
GPS: N46,93306°, E19,66848°
E-mail: info@innobet.hu
Telefon: 76-418-518, 30-2057-257

További cikkek hasonló témában

Megvalósuló vágy

Úgy látszik egyre többen kívánkoznak a természetbe, ehhez...

Az AITA Stúdió különlegessége

Az AITA Stúdió méltán népszerű, különleges Melange Luxury...

Megfizethető kényelem csupán egy gombnyomásra…

Immár beléptünk az őszbe, és ahogy a napok rohannak, hamarosan meg...

Elektromos fűtésrendszer  “villanyszámla” nélkül?

Az elektromos fűtés nem új találmány. Ma már nem megy csodaszámba...

Hozzászólások