Jelenlegi hely

Szaunaházak

Szaunaházak

A fa, mint ősidők óta egyik legtermészetesebb építőanyagunk, kezd újból előtérbe kerülni. Jól felfogott érdekünkben térünk vissza a hagyományokhoz, természethez.

A természet és a szauna egymástól elválaszthatatlan fogalmak.Egyre többen döntenek kertben telepített szaunák mellett, ahol a szauna és az őt körülvevő természetes közeg, a hagyományos finn szaunaépítés tapasztalatát, múltját idézi.A kültéri szaunaház dísze a kertnek, óvja a szaunakabint az időjárás viszontagságai ellen és egyben otthont adhat öltözőnek, pihenőpadnak, vizesblokknak stb. A benne eltöltött idő felüdülés, szinte egy oázis napjaink időforgatagában, ahol egyszerre járja át testünket a meleg és kertünk levegőjének friss illata. Eredetileg a kültéri szaunaházak többnyre farönkökből, gerendákból épültek, napjainkban inkább boronafalas szerkezetűek.
A szaunaház mérete nem függ a belsejébe telepített szaunakabin méretétől, építhetünk akár vizesblokkal, pihenővel, szociális helységgel, merülőkáddal, jakuzzival, ellátottat is. Hangulatát fokozhatjuk egy fatüzelésű szaunakályhával, a hozzá tartozó fahasábtárolóval, a közelébe telepített fürdőtóval, nyugalmat sugalló kertberendezéssel. Fő feladata tehát, hogy oltalmat adjon a szaunakabinnak és a szaunázás kellékeinek.Boronafalas szaunaházaink anyaga: 44mm vastag duplanútféderes boronaszerkezetű falak, lucfenyőből.Telepítési feltételei:

- vízszintes fagyálló betonaljzat

- elektromos üzemeltetésű szaunával berendezett szaunaház telepítésekor elektromos csatlakoztatási lehetőség. Szaunaház ajánlatainkat egyedi igények alapján készítjük.Információval szolgált:

RÁ-SA Kft.

További cikkek hasonló témában

Formás szakácskönyvek

Minden konyhában ott a helyük!
Reneszánsza van manapság a...

4+1 Húsvéti dekorációs tipp az ünnepi hangulatért

A húsvét talán a legvidámabb tavaszi ünnep, ami ürügyet ad arra,...

Csak egy gombnyomás...

A technikai haladásról és az életünket megkönnyítő vívmányokról...

Hozzászólások