Jelenlegi hely

Szalagradiátor és padlóradiátor

Szalagradiátor és padlóradiátor

Az energia már ma is költséges, és egyre drágul, ezért napjainkban különösen fontos az energiatakarékos rendszerek alkalmazása. A többhónapos fűtési időszakban szükséges a lakások és családi házak gazdaságos melegítése. Ennek elérésére a magyarországi piacon többféle fűtési rendszert találunk. Az egyik legkorszerűbb új technológiájának köszönhetően a PERFEKTA fűtésrendszerek (egy- vagy kétsoros szalagradiátorok, illetve a padlócsatorna), amelyeket erre a célra fejlesztettek ki.

A szalagradiátorNapjainkban nem ritkaság, hogy a lakások felújításánál komoly gondot okoz a fűtőrendszerek korszerűsítése. A fal mentén szegélyként meghúzódó szalagradiátor ideális megoldás lehet. Az alig észrevehető fűtőtest nem a szoba levegőjét, hanem a falat melegíti fel, így a visszasugárzó hő már alacsonyabb hőmérsékleten is a hagyományos fűtéstől megszokott hőérzetet biztosítja, ami önmagában 10-20%-os energia-megtakarítást eredményezhet. A szalagradiátor hőleadó-képessége jelentős, hiszen rézből készült fűtőlamelláinak sugárzó felülete az egysoros megoldásnál méterenként közel, 0,75, míg a kétsorosnál 1,45 m2. A szalagradiátorok anyagát úgy választották meg, hogy kicsi legyen a hőveszteség, így a rézcsőnek és -lamellának köszönhetően további energiát lehet megtakarítani.Bármely, már meglévő melegvizes fűtőberendezésre minden nehézség szerint csatlakoztatható, és a rendszer vízigénye is csekély. A rendszerek egyszerű felépítése miatt nincs szükség speciális, esetleg drága szerszámokra, így bármely szakember vállalkozhat a beépítésükre.

A fűtőelemeket rögzítő burkolat felerősítéséhez az eddig megszokott vésési és falazási munkák helyett - ami munkadíj- és időmegtakarítást is lehetővé tesz -, csak néhány facsavarra van szükség, a takarólapok pedig minden szerelés nélkül a regiszterekre pattinthatóak. Nem elhanyagolható szempont, hogy a fűtőtesteket könnyű szállítani is, hiszen súlyuk és helyigényük csekély.A szalagradiátor a fal és a padló találkozásánál, parkettaszegély gyanánt fut végig. A klasszikus, ablak alá helyezett méretes fűtéselemekkel szemben, a szalagradiátor nem foglalja el a falfelületet, nem akadályozza a helyiségek bútorozását. A fűtőtestek elegánsak, diszkrétek, ezért bármilyen berendezésű helyiségben felszerelhetőek, a fal mellett húzódva alig észrevehetőek. A lemezburkolat színét megfelelően kiválasztva, padlószegélyként olvad a környezetbe. Beépített bútorok lábazatába építve szinte észrevétlenül melegíti fel a konyhát, fürdőszobát.A padlóradiátorA padlóradiátor, vagy esetleg ismertebb nevén padlócsatorna, lehetővé teszi nagyméretű üvegfelületek előtti terek esztétikus, gazdaságos és egészséges fűtését.

Biztosítja a szükséges klímát és a páramentes üvegfelületeket. Éppen ezért tökéletes fűtésrendszere a télikerteknek, uszodáknak, irodaházaknak vagy a nagy üvegablakokkal, -ajtókkal ellátott lakásoknak is. A padlóradiátorból feláramló meleg légfüggöny a nyílászárók használatakor meggátolja a helyiség gyors lehűlését. Légzsilipként is használható.További előnye, hogy a padlóradiátort fedő rácsot egyszerűen csak fel kell tekercselni, így takaríthatóvá válik a csatorna. A könnyű takaríthatóság lehetővé teszi forgalmas átjárókba való telepítését is. Akárcsak a szalagradiátor, a padlócsatorna is egyszerre esztétikus és szinte láthatatlan. A regisztereket takaró keretet és rácsot a helyiség berendezéséhez lehet igazítani, tetszőlegesen rendelhető fából és különböző fémekből egyaránt.Az energiatakarékos, diszkrét és elegáns fűtésrendszerek új távlatokat nyitnak az egészséges és korszerű fűtés elérésében.Információval szolgált:

Perfekta Kft.

La-Bád Kereskedés

További cikkek hasonló témában

Fókuszban A JÖVŐ OTTHONA

A CONSTRUMA csokor pavilonjai ismét...

Plusz egy szoba egy hétvége alatt? Miért ne!
Rágják a fülünket a gyerekek a saját szobáért,...
Szocpol 2014 használt és új lakásra

Mekkora lehet a szocpol összege 2014- ben?

Hozzászólások