Jelenlegi hely

Spóroljon az energiával!

Spóroljon az energiával!

Szeretnénk bemutatni Önnek MEGÚJULÓ ENERGIÁT hasznosító környezetbarát energiatakarékos termékeinket: ATMOS faelgázosító kazán, VACUSOL vákuumcsöves, napkollektor, egy és kéthőcserélős INDIREKT tárolók 100-1000 literig.

Az Atmos faelgázosító kazánok - rendkívül gazdaságos és környezetbarát működésük révén - ma komoly alternatívát jelentenek a legmodernebb gázkazánok mellett. Mint köztudott, a hagyományos fűtésnél az égéstermék 60 százaléka éghető gáz, ami a kéményen távozik (nem hasznosul). Az Atmos faelgázosító kazán ezen energiapocsékló módon változtat. A kazánban teljesen szabályozott körülmények között zajlik az égés, úgynevezett másodlagos égés folyamán a füstgázt és a füstben lévő még éghető anyagot egy kerámiatesten áthúzza egy ventillátor, majd az ott hozzákevert levegő hatására (mint egy katalizátorban) begyújtja és ott minden éghető anyag elég. Ennek köszönhető az Atmos kazán 89-90 százalékos hatásfoka a hagyományos kazánok 40-50 százalékos hatásfokával szemben.

Az így nyert energiát (melegvizet) hasznosítjuk a fűtésre, illetve a használati melegvízellátásra. Indirekt tárolók segítségével lehet a leggazdaságosabban megoldani a háztartások melegvízellátását, melyet egy és két hőcserélős (csőkígyós) változatban forgalmazunk. Ezen kívül lehetőség van a tartályba elektromos fűtőszálat (utólagosan) igény szerint becsavarni.

Általában a kéthőcserélős változat a legkelendőbb, mert többféle lehetőséget biztosít, pl. egy Atmos kazánnal összekötve, télen a fűtési időben automatikusan megoldódik a melegvízellátás is, a másik hőcserélőre a napenergia hasznosítására alkalmas VacuSol vákuumcsöves napkollektor kapcsolható.

A VacuSol vákuumcsöves napkollektor a nyári melegvízellátást 90 százalékban biztosítja, de a télibe is jelentősen besegít. Érdemes megjegyezni, hogy a VacuSol vákuumcsöves napkollektor télen is képes a háztartások melegvizét nagyrészben ellátni. Ez abból adódik, hogy a vákuumcsöves napkollektor nyáron 10-15 százalék, télen 50-60 százalékkal több energiát képes begyüjteni, hasznosítani mint a síkkolektorok. Nagy előnye még a VacuSol vákuumcsöves napkollektornak, hogy utólag bármely tetőre ráépíthető, nem kell a tetőbe injektálni, a súlya nagyon csekély, 1 panel mindössze 23 kg. Bármely tetőhöz rögzíthető, különböző tetőszerkezethez készült tartókkal. Egyébként ezen termékeket nemcsak családi ház méretben, hanem ipari méretekben is alkalmazhatjuk. Referenciamunkaként tudunk mutatni szállodát, panziót, melyek ezen termékekkel igen gazdaságosan üzemeltethetők. E paraméterek figyelembevételével nem elképzelhetetlen akár Öko falvak hőközpontjainak kialakítása is. Ez abból is adódik, hogy emessió anyag kibocsátása végett természetvédelmi területekre is telepíthető.

Információval szolgált:
Szakszer Bt.

További cikkek hasonló témában

Wellness - kicsiben és otthon!

Rohanó, kapkodó világunkban kell egy kis sziget, ahol...

Amerika építészzsenije
Frank O. Gehry olyan meghatározó alak a kortárs...
Masszázsmedence teszt

A koronázatlan király – Atlantis Special Edition...

Hozzászólások