Jelenlegi hely

Poliészter fürdőmedencék

Poliészter fürdőmedencék

Az üvegszállal erősített poliészter fürdőmedencék egy darabban legyártott, anyagából adódóan az időjárás-változás okozta igénybevételnek, és a napfénynek ellenálló műanyag medencék.

Magas fényű, kék színű belső felületük könnyen tisztán tartható, minimális karbantartással hosszú éveken keresztül zavartalanul használható.A medencék nagy részében az egyik végén lépcsők vannak kialakítva, melyek segítik a belépést és ülőpadként is használhatóak.Az 5 m3 feletti űrtartalmú medencék építési engedélyhez kötöttek, ezért telepítés előtt ajánlott érdeklődni a helyi illetékes polgármesteri hivatal műszaki osztályán.A kerti fürdőmedencék leginkább talajvízmentes, füves környezetben, szélvédett helyre, a talajszinttől kissé kiemelve kerülnek telepítésre. A medencék vízterhelés vonatkozásában nem öntartóak, telepítéskor elvégzett körülbetonozással válnak azzá. A poliészter medencék telepítése nagy gondosságot és hozzáértést igényel, ezért ajánlott azt szakemberre bízni.
A medencék mellett elhelyezett szűrőakna szolgál a vízgépészeti berendezések elhelyezésére. Az alapgépészeti szerelésen felül a medencék elláthatók különféle komfortfokozó berendezésekkel (pl. víz alatti világítás, vízfűtés, ellenáramoltató berendezés, automata vegyszeradagoló).A medence mellé csúszda felállítása is lehetséges, mely vízfolyatással ellátható.A tisztántartáshoz nem csak gépészeti berendezésekre van szükség, erre szolgálnak a különféle uszodavegyszerek, melyek fertőtlenítenek, és meggátolják az algásodást is.A medence falára kicsapódott anyagok (vízkőlerakódás, napolaj, klór), megváltoztathatják a medence felületi színét, ezek a lerakódások a medence leürítése után megfelelő folyékony vegyszerekkel eltávolíthatók. A felület megvédése érdekében súroló, karcoló eszközöket és tisztítószereket nem szabad használni. Tilos a hypo használata!A poliészter medencéket ajánlatos a fürdési szezon végeztével alaposan kitisztítani. A fürdési idő meghosszabbítására a medencéket ajánlott lefedni. A fedés megvéd a szennyeződésektől és csökkenti a fürdővíz lehűlését.Információval szolgált:

Agroplast Kft.

További cikkek hasonló témában

Faház

Az EU-hoz való csatlakozás közelsége is egyre inkább ösztönöz,...

Régiből újat, korszerűbbet, avagy a felújítás „Művész”-ete

Csökkeni látszik a fővárosból az agglomerációba...

Hozzászólások