Jelenlegi hely

Penészmentes lakás

Penészmentes lakás
Penészedik a lakása? Télen belül az ablakokon folyik a víz? Rosszul alszik? Fáradtan ébred? Esetleg Önnek, vagy valamelyik családtagjának allergiás, vagy asztmás panaszai vannak?

Tudta azt, hogy egy nem szellőztetett lakás levegője akár ötvenszer szennyezettebb lehet, mint egy forgalmas utcáé a belvárosban?

Életünk egyharmadát otthonunkban töltjük, házaink pedig - hála a korszerű és energiatakarékos építési technológiáknak - egyre jobban szigeteltek és zártak. Egy új nyílászárókkal szerelt lakásból a bent keletkező pára, már nem tud az ablakok résein a szabadba szökni, mint régen a huzatos, öreg nyílászárókon. Márpedig, ha valahol a páratartalom tartósan 60 % feletti, ott rövid időn belül a penész is megjelenik. És bár nem tudunk róla, de a lakásunk levegőminőségének tekintetében ez még csak a "jéghegy csúcsa"! A témával foglalkozó kutatások kimutatták, hogy a nem szellőztetett lakások levegőjében a penészgomba spóráján kívül, még számos egyéb veszélyes anyag koncentrációja is az egészségügyi határérték sokszorosa lehet.

A lakótérben felhalmozódó illékony szerves vegyületek, szálló porok, nitrogén-dioxid, formadelhid, dohányfüst, szén-dioxid és szén-monoxid, betegségeink bizonyítottan több, mint 20 %-át okozzák. Az asztmás gyermekek 90 %-a a lakás levegőjében lévő anyagoktól lesz allergiás. Éljen egészséges környezetben! Szereltessen lakásába folyamatos gépi szellőztetést!

További információ: www.tibo.hu

További cikkek hasonló témában

A Vanita titok

Biztos Te is feltetted már a kérdést, mitől lehet más a Vanita...

Kortörténet IV.

Ha valamely lakberendezési tárgy vagy eszköz nem hiányozhat és...

Mézes Gergő Méhészete

A Mézes Gergő Méhészete Vizsolyban, Magyarország egyik legszebb...

Hozzászólások