Jelenlegi hely

Okosotthon – játsszon a fénnyel

Okosotthon – játsszon a fénnyel

Otthonunk atmoszféráját nagyban befolyásolja az, hogy mennyi fény jut be a lakótérbe. Természetes vagy mesterséges? Éles vagy szórt, esetleg irányított? Hideg vagy meleg fények, hangulatvilágítás? Egyáltalán mennyire van világos vagy félhomály? Ezek a kérdések mind lehetőségek is, amelyek némi tervezéssel és a technológia okos használatával olyan otthonosságot csempésznek házunkba, amilyenről nem is álmodtunk.

A Somfy TaHoma rendszere képes összehangoltan működtetni az árnyékolókat, nyílászárókat, a riasztót, a termosztátot, a légkondicionáló berendezést és a világítást. A motorizált függönyök időzítővel összekapcsolva, reggelente az ébresztőórával húzódnak el, ezzel a reggeli nap sugarait beengedve az ébredező családhoz. Vagy például vegyük a motoros redőnyöket, amelyek persze önmagában is kényelmessé teszik a ház sötétítését, hiszen egyetlen gombnyomással akár az összes redőny egyszerre mozgatható, ám ha fényérzékelőt is kapcsolunk hozzá, nagy segítséget nyújtanak a ház világításának kialakításában. A Thermosunis Indoor Wirefree RTS beltéri hőmérséklet- és fényérzékelő ugyanis automatikusan mozgatja árnyékolóit az időjárásnak megfelelően, így a redőnyök a nap mozgásához igazodva húzódnak fel és le, ezzel optimalizálva a ház fényellátását.

Főleg téli időszakban, amikor a nap korán nyugszik, többet használjuk a mesterséges fényeket.

A Somfy által forgalmazott Philips Hue okos világítás csomag Philips Hue okos világítás csomag varázslatos légteret teremt otthonában.

A mobiltelefon helymeghatározójának köszönhetően a ház érzékeli, amikor hazaér és a villany automatikusan felkapcsol. Az előre beállított forgatókönyvek segítségével világítása az Ön által kiválasztott időpontban kapcsol fel és le. Mobiljáról vezérelheti a külső világítást és az árnyékolókat bárhonnan és bármikor, egyszerűen megváltoztathatja személyes beállításait. 16 millió szín közül választhat a meleg fehértől a hideg fehérig terjedő színskálán, így biztos, hogy mindig megtalálja a hangulatának megfelelő színt. Az előre beállított forgatókönyvek tehát bármilyen tevékenységhez segítenek létrehozni a tökéletes hangulatot otthonában.

Ha pedig ezeket a külön elemeket bekapcsolja egy összehangolt okosotthon-rendszerbe, akkor például az a forgatókönyv is a mindennapok részévé válhat, hogy hazaérkezéskor a behajtóhoz érve a garázskapu nyitni kezd, majd, mire behajt, a garázs világítása is felkapcsolódik, a napközben visszább vett fűtés magasabb fokozatba kapcsol, a redőnyök zárva, a hall és a nappali hangulatfényei pedig a kedvenc állásában várják.

A Somfy takarékos és kényelmes megoldásokat nyújt egy hangulatos otthon kialakításához, akár természetes vagy mesterséges fények alkalmazásával. Csak a képzelet szabhat határt, hogy milyen színkombinációkból álló világítást alkalmaz.

Látogasson el a somfy.hu oldalra!

További cikkek hasonló témában

Gazdag, igényes kínálat, ritkaságok

A lassú élénkülés jeleit mutató műkereskedelem trendjeihez és a...

"Önökre szabott megoldás" - egyedi lépcsők, csigalépcsők, kézfogók, korlátok

Nagyon örvendetes eredmény, hogy egyre több család belevág...

Gyors megoldás hosszú távra!

A németországi, 30 éves múltra visszatekintő Anton Schöb GmbH a...

Hozzászólások