Jelenlegi hely

Modern padlófűtés

Modern padlófűtés
Sokan kedvelik a fűtési módok közül a padlófűtést. A meleg vizes padlófűtések kisebb hőenergia előállítását igénylik, mint az elavult öntött vas radiátoros megoldások, de mégis sok hátrányt hordoznak magukban. Drága és költséges a telepítésük, folyamatos karban tartást igényelnek, sok meghibásodási forrást hordoz magában, ráadásul hosszú a rendszer felfűtési ideje, vagyis idő, míg átmelegszik a padló, és idő, amíg érezni a meleget a lakásban.
Elektromos padlófűtés előnyei

Sokan idegenkednek az elektromos fűtés ellen, hisz évtizedekkel ezelőtt valóban sokkal olcsóbb volt a gáz, illetve tűzifához is olcsón hozzá lehet jutni, főleg illegális eszközökkel. Viszont időközben jelentősen változott a világ, és mára sokkal több előnyt nyújt az elektromos padlófűtés, mint egy meleg vizes padlófűtési rendszer.

Az elektromos padlófűtés rendkívül gyors. Nagyságrendekkel gyorsabb, mint egy hagyományos padlófűtés. Gyakorlatilag (burkolattól függően) már pár óra alatt képes a szobát felfűteni. A szükséges hőmérséklet nagyon precízen beállítható, illetve előre beprogramozható.

A telepítése nagyon olcsó, és 1-2 nap alatt elvégezhető. Különösen nagy előnye, hogy ingyenessé is tehető vele a fűtés, hisz napelemekkel költségmentesen lehet áramot előállítani. Ezen túlmenően pedig karbantartás mentes, és lényegesen hosszabb élettartamú, mint a hagyományos meleg vizes padlófűtés.

Infrafűtés a modern elektromos padlófűtés

Japánban és Ázsia egyéb országaiban régóta ismert és kedvelt fűtési mód az infrafűtés. Az infa szaunákból és az infra lámpákból már jól ismert, gyógyászatban is használt infra sugarak segítségével hőt előállító sugárzó fűtés. 

Az infrafűtés olcsó ára, egyszerű és gyors telepítése miatt egyre népszerűbb, és sokak által választott modern fűtési módszer. Láthatatlan fűtési mód, egy közepes méretű házba 1-2 villanyszerelő gyakorlatilag 1 nap alatt képes beszerelni és be is üzemelni. A szükséges hőt nagyon gyorsan (percekben mérhető idő alatt) képes előállítani. A szabályozása egyszerű és pontos. Meleg burkolat és hideg burkolat alá egyaránt telepíthető.

Hogyan lesz olcsó a fűtés?

Bármilyen fűtési módról is beszélünk, mindenképp érdemes és javasolt a megfelelő szigetelés biztosítása. Mind a padló, a falak, a mennyezet tekintetében, illetve a jó szigetelési tulajdonsággal rendelkező nyílászárók használatával. Egy tényt sosem szabad elfelejteni. A legolcsóbb az a hő, amit nem kell megtermelni! Minden a szabadba kiengedett hő pazarlás és felesleges pénzkidobás. A szomszéd, vagy az utca fűtése sose lesz olcsó, bármivel is fűt az ember.

Olcsó fűtési megoldások, napenergia hasznosítás

Facebook oldalunk:

További cikkek hasonló témában

CO jelző rendszerek

A szénmonoxid mérgezésről szóló híreket hallva talán Ön nem is...

Hőkamerás vizsgálatokkal egy energiatakarékosabb jövőért!
A lakosságnál ugyanúgy, mint a cégek körében is...

Hozzászólások