Jelenlegi hely

Miért fontos, hogy otthonunk télen atkamentes legyen?

Miért fontos, hogy otthonunk télen atkamentes legyen?

Tudta, hogy otthonának téli atkamentesítése és tisztán tartása nagymértékben hatni képes az Ön és családja egészségi állapotára?

Tudta, hogy otthonának téli atkamentesítése és tisztán tartása nagymértékben hatni képes az Ön és családja egészségi állapotára?

A téli időszakban szervezetünket nagyon sok negatív hatás éri, a légúti megbetegedéseket kiváltó kórokozók mellett többek között az otthonunkban fellelhető rengeteg atka, gomba, baktérium stb., melyek a fűtött helyiségekben nagyon jól érzik magukat, ezáltal túlszaporodnak.

Melegágyuk a kárpitos bútorok szövetei, a szőnyegek, függönyök és egyéb textíliák. Hogyan védekezhet ellenük?

Az otthoni atkainvázió és az egyéb káros mikroorganizmusok, a por és lerakódott szennyeződések eltávolításának egyetlen biztos módszere van: az alapos kárpit- és szőnyegtisztítás! 

A szonyegtisztitas24.hu szakemberei sokéves tapasztalattal és naprakész szakmai felkészültséggel állnak rendelkezésére a szőnyegmosás és kárpittisztítás területén egyaránt. A legkorszerűbb, nagy kapacitású gépeikkel professzionális szolgáltatást végeznek rendkívül versenyképes áron, akár 24 órás határidővel.

A helyszínen végzendő kárpittisztítási- és padlószőnyeg szolgáltatásaikat gyakorlottan, hatékonyan, a legújabb nagykapacitású géppark alkalmazásával végzik. A minőséget a szakmai felkészültség, és ennek megfelelően az egyedi és célzott eljárással végzett munka biztosítja. Legyen szó otthoni vagy irodai felhasználású szőnyegekről, bútorokról vagy padlószőnyegről, általános szennyezettségről, nagy igénybevételről vagy felújítás utáni tisztításról, a maximálisan elérhető tisztaság lesz a végeredmény.

Sokan próbálkoznak otthoni módszerekkel, házi praktikákkal elvégezni a kárpitok és szőnyegek tisztítását. Ez alapvetően nagyon jó hozzáállás, amennyiben a szőnyegek, a bútorszövetek sajátosságait is figyelembe veszik közben, ügyelve arra, hogy nehogy kárt okozzanak az anyagban vagy a szennyeződést, foltot még jobban elmélyítsék benne. Ezért a szakemberek inkább azt ajánlják, hogy rendszeres, minél gyakoribb porszívózással, szellőztetéssel tisztítsák a szőnyegeiket, a mosható textíliákat (függöny, takaró, párnahuzat, rongyszőnyeg) pedig minél gyakrabban mossák ki.

Vegyszerrel történő házi tisztítást csak nagy elővigyázatossággal érdemes végezni, hiszen sajnos a nem megfelelő alkalmazás visszafordíthatatlan károkat tud okozni. A szőnyegtisztítást, nedves kárpittisztítást ezért sokkal kifizetődőbb szakemberekre bízni! Az otthoni tisztítási módszerekkel sajnos sokszor még jobban beledolgozzák a szőnyegek és bútorkárpitok mélyébe a koszt, ezáltal a kellemetlen szagok állandó forrását is biztosítják. A téli fűtés miatt a meleg-hideg levegő folyamatos áramlása pedig folyamatos por-áramlást is biztosít, ezért az allergiás reakciók is felerősödhetnek. A téli időszakban ráadásul kétféle jelenséget is tapasztalhatunk a lakótereinkben: egyrészt a túlfűtött, száraz klímát (ez főként a nappaliban, hálószobában, gyerekszobában, irodában) másrészt a nyirkos meleg klímát (fürdőszobában, konyhában, kiegyenlítetlenül fűtött helyiségekben). Utóbbi talán még veszélyesebb, mint az előbbi, hiszen ez nagyon kedvez a penészgombák szaporodásának is, ami rendkívül káros az egészségre.

Keresse fel tehát a téli időszakban is a www.szonyegtisztitas24.hu-t, hogy komfortos, antiallergén otthonban élhessen, atkamentes irodában dolgozhasson!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások