Jelenlegi hely

Mi is az AquaFinesse?

Mi is az AquaFinesse?
Manapság egyre gyakoribb igény a klórmentes vízkezelés. Cégek százai keresik a vegyszermentes vízkezelés újabb és újabb lehetőségeit. Egy holland kutató szintén nagyon sokat dolgozott egy rokon ügyön: megoldást keresett az orvosi eszközök leghigiénikusabb tisztítására. Ennek eredményeképpen született meg 5 évvel ezelőtt az AquaFinesse.
Az AquaFinesse azóta nagyon hosszú utat járt be, és világszerte berobbant az úszómedencék és a masszázsmedencék tisztítószereinek körébe. Az AquaFinesse nagyon egyszerű elven működik: feloldja a vízben lévő, már lerakódott biofilmet. (A biofilm az a csúszós, nyálkás réteg, ami a medencék falán kialakul és igen nehéz eltávolítani.) A baktériumok védelmi céllal egy összefüggő burkot alakítanak ki maguk körül, hogy megvédjék magukat a fertőtlenítő szerek (pl. klór) káros hatásaitól. Emiatt a vízbe helyezett klór nem tudja elpusztítani a letapadt baktériumokat. Mi történik az AquaFinesse használata során? A biofilm eltűnik, és a kórokozók szabaddá válnak a klór számára. Ezzel a módszerrel, sokkal (kb 70%-kal) kevesebb klór szükséges a medence vizének tisztán tartásához. A lecsökkentett klór mennyisége pedig azt eredményezi, hogy az AquaFinesse nyújtotta gyönyörű, kristálytiszta, lágyan simogató víz nem irritálja a bőrt és nincs klór szaga.
               
A masszázsmedencék vízkezelése során nem csupán a tisztaság és a szinte teljesen klórmentes víz az eredmény. Azt is sikerült elérnünk, hogy az AquaFinesse használata rendkívül gyors és egyszerű legyen. Hetente egy alkalommal, egy mérőpohár AquaFinesse-t teszünk a vízbe, majd az úszó edénykébe beletesszük a szűrő fertőtlenítésére használatos tablettát. Ez a folyamat körülbelül 1 percet vesz igénybe hetente. Ezen túl nincs szükség a pH szint mérésére, nem kell lakmusz-papírral méregetni, nem kell a klór szintet szabályozni, és nincs szükség habzásgátlásra sem. A szűrő tisztításához rendelkezésünkre áll a filter tisztító tabletta.
Amennyiben a jakuzziban már hosszú ideje egyéb vízkezelési metódust alkalmaznak, ajánlott az AquaFinesse használatát megelőzően a medence csőrendszerét alaposan megtisztítani. Erre a célra fejlesztette ki a Special Water B.V. az AquaFinesse SpaClean tablettát. A tabletta egy emelt koncentrációjú „AquaFinsse sokk”, amely maradéktalanul felszakítja a lerakódott biofilmet a medence belső faláról és a teljes csőrendszer felületéről. A SpaClean tabletta szintén alkalmas masszázs fürdőkádak csőrendszer-tisztítására.
Az úszómedencék tisztításában az AquaFinesse ugyanilyen elveket követ. A nagyobb mennyiségű, ráadásul más hőmérsékleten tartott víz természetesen más AquaFinesse koncentrációt igényel. A speciálisan úszómedencékre kifejlesztett Pool Puck tabletta egy darabja 20 köbméter uszodavíz tisztítására való. Heti egy alkalommal történő adagolása puhává, selymessé teszi a vizet, aminek az alacsonyabb klór koncentráció miatt nem lesz klór szaga és irritáló tulajdonsága. A Pool Puck automata vegyszerezővel ellátott medencékben automatikusan csökkenti a felhasznált klór mennyiségét.

További cikkek hasonló témában

Bemutatjuk az AquaKLEAR-t

A már bemutatott HydroFLOW nagy sikere után, most bemutatjuk az...

Veszélyesek a szén-monoxid-riasztók?

Egy-két évtizeddel ezelőtt, a nyílt égésterű gázkészülékek...

Hozzászólások