Jelenlegi hely

Medencét szeretnék, de melyiket válasszam?

Medencét szeretnék, de melyiket válasszam?

Mai rohanó világunkban egyre fontosabbá válik a kikapcsolódás és relaxáció minél egyszerűbb és gyorsabb elérhetősége, melyhez egy saját kültéri, illetve beltéri medence építtetésével könnyen hozzáférhetünk. Számos lehetőségünk van, a kérdés csak az, hogy melyiket válasszuk?
Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani.

 

Kültéri medencéknél a leggyorsabban elkészülő medencetípus a 6 mm vastag, UV stabilizált polipropilénből, hegesztési eljárással készülő medence, melynek nagy előnye a formázhatósága, így a medence formáját olyanra készítjük, amilyennek azt Ön megálmodta.

Másik lehetőség a 1,5 mm vastag, UV stabil fólia burkolatú beton medence, ahol az aljzat vasbetonból készül, az oldalfalak pedig akár előre gyártott zsalukő elemekből is épülhetnek, ezáltal az építési idő és költség jelentősen csökken.

Elsősorban beltéri medencék építésénél ajánljuk a szintén vasbeton medencét csempe, illetve üvegmozaik burkolattal.
Ez a két burkolási mód igazán emelni tudja az épület értékét, igényes kidolgozásaival.
Az üvegmozaiknál minták sokaságát ajánljuk megrendelőinknek, hogy ezzel még különlegesebbé és egyedivé varázsolják medencéjüket.

A vasbeton medencék készülhetnek süllyesztett, illetve feszített kivitelben.
A süllyesztett változatnál szkimmer (lefölöző) gondoskodik a medencevíznek a tisztítóberendezéshez való eljutásáig, a feszített víztükörnél ugyanerről a medence pereménél elhelyezett vályúrendszer gondoskodik.
A feszített víztükrű medence esztétikusabb akár kül-, akár beltéri medencéről van szó.
Ma már léteznek előre gyártott vályúelemek, melyek nagyban megkönnyítik munkánkat és természetesen a megrendelőnek időt, és pénzt spórolunk velük.
Ezeknek a vályúelemeknek nagy előnyük, hogy méretpontosak, felületük sima, így kiküszöböljük a szaluzásnál és vakolásnál keletkező elkerülhetetlen pontatlanságokat.
Zajszegények, ami azt jelenti, hogy a feszített víztükrű medencékre jellemző vízcsobogás, melyet a medenceperemen átbukó víz okoz, ennél a megoldásnál nem jelentkezik.
Mindhárom, -fóliás, csempe, és üvegmozaik burkolatnál- használható. Íves idomok is megrendelhetők, így nem kell kompromisszumot kötnünk, hogy íves, formás medencénk, vagy feszített víztükrű medencénk legyen-e.
A vályúelemek tisztántartása könnyű, felületük festhető vagy burkolható.
Ha pedig már álmodunk, álmodjunk nagyot, akár egyedi méret vagy forma is legyártható, az Ön igényeinek megfelelően.

Egyik medencetípus sem jobb, illetve rosszabb a másiknál, mindig az egyéni igények, a medence mérete, helye a mérvadó a döntésben.

Ha pedig már megszületett a döntés, a medence tisztántartásához, használatához, és élvezeti értékének növeléséhez választhat a széles skálájú komfortnövelő berendezések közül.

A medence tisztántartásához nyújtanak segítséget az automata vegyszeradagolók, automata porszívók, melyek a medence kezelés terhének java részét leveszik az Ön válláról.

A fürdési idő meghosszabbítását szolgálják a különféle fűtő berendezések, melyek lehetnek elektromos fűtőpatronok, gázkazánnal összekötött hőcserélők, és persze egyre népszerűbbek az energiatakarékos napkollektorok is.

A polycarbonátos medencefedések szintén a fürdési idő meghosszabbítását segítik elő, valamint megvédik a medencét a szennyeződésektől, kisgyermekes családok pedig gyermeküket biztonságban tudhatják.

A medence élvezeti értékét növelik a különféle formájú vízköpők, a masszázselemek, és kisebb méretű medencékben is úszhatunk, az ellenáramoltató segítségével.

Reméljük ez az összefoglalás segítséget nyújt a választásban, amennyiben kérdése van forduljon kollégáinkhoz bizalommal.

 

RelaxPool Uszodatechnika

 www.medencetechnika.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások