Jelenlegi hely

Medencefedések

Medencefedések

A medencetakarás nagyon fontos kültérben és beltérben egyaránt. A medencefedés legjobb módszere a redőnyös borítás, a redőny egymásba kapaszkodó PVC elemekből áll. A PVC profilokat a medence méretére szabják és minden profilt légmentesen lezárnak, ezért marad a szerkezet a víz felszínén.

Az elemek anyagát úgy választják meg, hogy minden vegyszerrel és vízelőkészítő szerrel szemben ellenálló legyen. Az elemek enyhe domborúsága nem engedi hogy a borítás tetején megálljon a víz. A redőnytekercset el lehet helyezni a medence szélén és a vízfelszín alatt is egy arra kialakított aknában. A redőny kinyitását és becsukását egy gombnyomással lehet indítani, ami tetszőlegesen távirányítóval is használható. A redőnyös takarásnak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kell félteni a medence szélénél játszadozó gyermeket a vízbeeséstől, mert a redőny megtartja.A fedett uszodák zárt terének kellemetlen, rossz szagú klímája a víz állandó párolgásának következménye. A kiterített medenceborítás megakadályozza a párolgást arra az időre, míg a medencét nem használják és ráadásul feleslegessé teszi a fedett uszoda nedves levegőjének és a kültér friss levegőjének állandó cseréjét is. Ez a klimatizálásra fordított kiadások csökkenését jelenti.
A kültéri medencéknél használt redőnyös borításnál télen csak a fűtött medencéknél szabad a víz felszínén tartani a redőnyt. A fűtetlen medencéknél a redőnyt olyan helyzetbe kell helyezni, hogy a víz ne fagyhasson bele.Az áttetsző medenceborítással egy napcsapdát helyeztünk a víz felszínére, ezért - befektetett energia nélkül is - az úszómedence vízhőmérséklete hatékonyan emelhető és fenntartható.A redőny másik nagyon jó tulajdonsága, hogy energiamegtakarítást lehet vele elérni. A redőny kb. 98 százalékban befedi a medencét, így a hőveszteség és az elpárolgás a minimálisra csökkenthető, a borítás tehát egy idő után megkeresi az árát. Nem szennyeződik a víz, nem kerülnek bele bomló anyagok. Ha színes redőnyt használunk, elzárjuk a medence vizét a napsugárzástól, ezért az algásodás nehezebben alakul ki, ezzel is csökkenthető a vegyszer felhasználás, olcsóbbá teszi a szűrést, tisztítást.Információval szolgált:

MKT Hungary Kft.

További cikkek hasonló témában

Egy egészen más világ…

A szépet elképzelni, megálmodni és megvalósítani, ma már...

A tökéletes beltéri ajtó választásának nyitja

Egy új világ nyílik ki Ön előtt, ha beltéri ajtaját a Teajtod.hu-...

Infraszaunával az egészségért

Kellemetlen, fájdalmas izomcsomók, izomláz, álmatlanság,...

Veszélyesek a szén-monoxid-riasztók?

Egy-két évtizeddel ezelőtt, a nyílt égésterű gázkészülékek...

Hozzászólások