Jelenlegi hely

Központiporszívó-rendszer

Központiporszívó-rendszer

Környezetvédelmi és egészségügyi szempontok miatt több európai országban nem adnak ki építési, lakhatási engedélyt, csak abban az esetben, ha az újonnan épült családi házba be van építve a központiporszívó.

Ez három okkal magyarázható. A gép garázsban, pincében, kazán helyiségben működik, így nem kelt zajt a lakótérben, csak a levegő mozgása érzékelhető. Kényelmes, és praktikus, hiszen csak a gégecsövet kell a lakásban cipelni, nem pedig a gépet. Porallergiások számára kiváló megoldást nyújt azzal, hogy a beszívott levegőt a gép megszűri és ezt egy csőrendszeren keresztül kifújja a szabadba, így megszűnik a por körforgása, a poratkák és pollenek nem maradnak a lakásban.

Már meglévő és még épülő házakban, lakásokban, irodákban is elhelyezhető a rendszer a megfelelő előkészítési munkálatokkal és igényes tervezéssel. Az olasz DISAN cég rendkívül széles, formatervezett csatlakozófedél, és takarítókészlet választékot gyárt. A gépek ciklonikus szűrővel rendelkeznek, a centrifugális erő hatására a szemét kicsapódik a tartály oldalára, a nehezebb darabok leesnek és a tartály alján maradnak, a mikron nagyságú porszemeket pedig a motor felfelé szívja egy szűrőre, ami öntisztítós.

Két lépcsőben lehet a rendszert kiépíteni. Az első fázisban a csőrendszer, és a csatlakozóhelyek kialakításához szükséges szerelőlapok kerülnek beépítésre. A speciális cső belső falára nem tapad semmi, így a beáramló szemét nem töltődik fel elektrosztatikusan és nem okozhat dugulást. A csőrendszer mellett kiépítésre kerül egy 24V-os gyenge áramú hálózat is, ami a géptől indul és minden csatlakozóhoz eljut. A második fázis a gép és a tartozékok beszerelését és beüzemelését jelenti.

Figyelembe véve azt, hogy egy átlagos családi ház kivitelezési költsége minimum 15 millió forinttól kezdődik, a csövezés kb. 100.000,- forintos költsége nem mondható magasnak. A teljes rendszer 300.000,- forint körül mozog.

Információval szolgált:
KAPU-CENTRUM Kft.

További cikkek hasonló témában

Ha műanyag, akkor Guttagliss

Napjainkban egyre népszerűbb mind a nagyobb beruházásoknál, mind a...

Az otthon maximális kényelméért...

A családi házakban a kényelmet nemcsak a belső kialakítással,...

Amit a szénmonoxid-mérgezésről tudni érdemes

Fűtési szezonban szinte nem múlik el hónap a nélkül...

Gőztisztító

Univerzális eszköz: a gőztisztító. A Kärcher gőztisztítóival Ön és...

Hozzászólások