Jelenlegi hely

Kovács és Fia

Kovács és Fia
Asztalos műhelyünk több évtizedes szakmai múltra tekint vissza. Apáról fiúra szálló elhivatottság mára a harmadik generációt éri. Családi vállalkozásunkat a faipari tradíció és a folyamatos szakmai fejlődés jellemzi.
Modern technológiával és kiváló alapanyagokkal készítjük termékeinket. A magas szakmai végzettség, a folyamatos minőség-ellenőrzés és a partnereinkkel való szoros kapcsolattartás tette lehetővé több díjnyertes épületen történő közreműködésünket iparágunkban.

Cégünk kiemelten foglakozik több más faipari munka mellett a fokozottan hőszigetelt passzív fa nyílászárók, kapcsolt gerébtokos nyílászárók, valamint hőszigetelt fa műemlék nyílászárók gyártásával. Utóbbit kifejezetten a most divatos parasztházak felújítása céljából készítjük, de műemlék jellegű épületek ajtó- és ablakcseréje során is komoly tapasztalatokat szereztünk.

Parasztházak építése és felújítása műemlék jellegű nyílászárókkal

Egy vidéki parasztház építésének sarkalatos pontja a fa nyílászárók cseréje. Itt több szempontot kell figyelembe venni. Alkalmazkodni kell az épület szerkezetéhez; milyen hőszigetelő képességű, mekkora méretű és nem utolsó sorban, hogy milyen hűen igazodik az eredeti kialakításhoz.

Sokszor kompromisszumot kell kötni. Ezek a fa nyílászárók készülhetnek kovácsolt vas pántokkal és kilincsekkel, de akkor fel kell áldozni a bukó – nyíló működést.

A régi ablakokhoz még nem voltak fokozottan hőszigetelő két- vagy háromrétegű üvegezések, ezért kisebb keresztmetszetű faanyagot használtak.

Mi olyan megoldást kínálunk, melyekkel stílusos, az épülethez illő és jól kihasználható nyílászárókat kap. Megfelelő hő- és hangszigetelés, széles választékú felületkezelési módszerek, sokféle vasalatrendszer, egyedi formavilág. Az ablak lehet bukó – nyíló de a zsalugáter már kovácsolt vassal szerelt fa nyílászáró.

A fa ablakok és ajtók az épülethez és az egyéni igényeknek megfelelően egyediként „személyre szabva” készülnek az Önök és az utókor számára.
 

Tömörfa bútorok

Természetesen a fa nyílászárók mellett tömörfa bútorok gyártásával is foglalkozunk.

A parasztházak felújítása során korban és stílusban az ahhoz illeszkedő, de modern felszereltségű konyhabútorok és egyéb bútorok és lépcsők gyártását is vállaljuk.

Patinás, egyedi termékek

Műhelyünkben megrendelhetők kézzel készített, egyedi és megismételhetetlen felületű, antikolt nyílászárók is.

Ezek az ajtók és ablakok készülhetnek különböző külső és belső felülettel. Kívül kopott, többször átfestett, több évszázad nyomait viselő felületet utánzunk, belül pedig szolid visszafogott lazúr fehér selyemfényű elegáns nyílászárót kínálunk. Variációk száma szinte határtalan.

Kovács és Fia Asztalosipari Szolgáltatás

www.chrisandhoward.hu
 
8286 Gyulakeszi, Jókai u. 279/4 hrsz. (Veszprém megye)
Telefonszám:    +36 87 411 159
Mobil:    +36 30 377 2976
Telefon/Fax:    +36 87 510 084
E-mail:    info@chrisandhoward.hu

További cikkek hasonló témában

Designer iroda

                       ...

A leghangulatosabb karácsonyi vásárok

Közeledünk az ünnepekhez, és ebben az időszakban, világszerte...

Legyen stílusos otthonunk 2016-ban is!
Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak...

Hozzászólások