Jelenlegi hely

Korszerű hőszigetelés

Korszerű hőszigetelés

Az energetikai passzus jövő évben várható bevezetése alaposan átrendezheti a hőszigetelésre használt anyagok megitélését, így nagyobb figyelem terelődhet a magasabb minőséget és több szigetelési funkciót betöltő anyagokra.

A poliuretán alkalmazását hőszigetelésre széleskörben először az Egyesült Állmokban használták majd ezt követően terjedt el a többi országban is. Ha megvizsgáljuk milyen okok vezettek az anyag széleskörű hőszigetelési felhasználására az alábbi tényezökkel találkozhatunk.

Kiemelkedő hőszigetelési tulajdonság, vízzárás, terhelhetőség, rés és hőhídmentes technológia. Sokak számára nehezen elképzelhető, hogy a helyszínen felhordott poliuretánhab a hő- és vízszigetelés problémáját egyfázisban megoldja,hosszútávon sem telitődik nedvességgel és hőszigetelőképessége az eltelt idő függvényében sem romlik. A habot alkalmazva a kondenzvíz képződés is csökkenthető illetve megszüntethető.A PUR-habot alkalmazva a pára sem jelenthet problémát, mert a hab zártcellás ugyan, de a zárt cellák száma nem éri el a 100 % ot így a pára könnyedén távozhat. Hőszigetelési tulajdonsága kimagasló : 0,02 W/mKKönnyű, hosszú élettartamú, karbantartást nem igényel.

hspace=5

Családi házak esetében kiválóan alkalmas homlokzati hőszigetelésre. Lapostetők esetében a külső felületen, hagyományos tetők, ipari létesítmények esetében a belső felületen alkalmazhatjuk. Felhordási vastagsága tetszőleges, így a hőszigetelési érték könnyen módosítható.Az anyag alkalmazható új épületek szigetelésére valamint elhasználódott szigetelések felújítására is.

A lapostetőn alkalmazott PUR-habot UV védelemmel kell ellátni, amely megoldására egy rugalmas, kenhető, szórható poliuretán szigetelő fóliát javaslunk. Az általunk használt poliuretán vízálló réteg MARISEAL 250 mely önmagában is alkalmazható vízszigetelő anyag. Egykomponensű, nedvességre keményedő, csatlakozási, hézagnélküli membrán, mely megoldást nyújt valamennyi vízszigetelési problémára. Könnyű felhasználású, hosszú élettaratmú,páraáteresztő réteg mely a hőmérsékleti ingadozásnak is ellenáll. Alkalmazható lapostetőkre, csempe alá, víztartályok, medencék kialakításánál.

Ha további kérdése van, hívja a minőségi hő- és vízszigetelési rendszereket forgalmazó PLUIMERS- HKft képviselőit.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások