Jelenlegi hely

Kondigépekről, nemcsak férfiaknak

Kondigépekről, nemcsak férfiaknak

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít a szabadidősportban a fitness, a kondicionáló gépekkel történő testformálás, főleg a hölgyek körében.

Mikor bemegyünk egy edzőterembe, kicsit idegenkedve nézünk szét a sok gép között (még az urak is!) és sok esetben azt sem tudjuk, hogy mire jók, illetve milyen hatással vannak szervezetünkre; arról nem is beszélve, hogy némelyiket hogyan kell használni.A hölgyek többsége még ma is úgy gondolja, hogy a kondicionáló gépekkel olyan fizikumot, illetve nagy méretű, látványos izmokat lehet kidolgozni, mint a férfiaknál. Ez így nem igaz, ugyanis ezekkel a gépekkel formába tudjuk hozni testünket és fogyasztásra (szálkásításra) is kiválóan alkalmasak. Mert mennyivel jobban néz ki egy egészséges, erős, nőiesen kidolgozott izmos test, ugye?Az edzőtermekben manapság található gépeket folyamatosan fejlesztik sportorvosok, gyógytornászok és edzők segítségével, így már olyan gépekkel is találkozhatunk, amelyeket kifejezetten a hölgyek számára készítettek, a kritikus testrészek megdolgoztatására. (Ilyeneket találhatunk például a Fit Forma Stúdiók edzőtermeiben, ahol képzett edzők is segítségünkre vannak.)Hölgyeim! Bátran használják ezeket a gépeket, ugyanis rengeteg előnyük van, amelyeket érdemes szem előtt tartani. A fitness termekben sokféle gép, ill. erőfejlesztő eszköz található (súlyzók, állványok), ezek közül kiemelném a kondicionáló gépeket.
Ezek a gépek általában csigásak, az izmok elkülönítésére (izolálására), kirajzolására kiválóan alkalmasak szerkezeti felépítésük révén. A gépek használata biztonságosabb, mint a szabadsúlyokkal történő edzés, mert vezetősínen, csúszópályán mozognak (ez nagyon fontos kezdőknél a helyes testtartás, illetve a gyakorlatvégzés szempontjából, főleg a mozgástanulás időszakában). Használatuk egyszerűbb, általában egy mozdulattal lehet rajtuk a súlyokat átállítani. A gépek a nem természetes mozgáspálya miatt kevésbé hatékonyak az erő és az izomméretek fejlesztésében, ezért lehetnek népszerűbbek a hölgyek körében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a hölgyek ne dolgozzanak szabadsúlyokkal. Amíg a testük meg nem szokja a rendszeres edzést, addig célszerű a kondicionáló, illetve a cardio gépek (a szív- és érrendszert, a légzőszervrendszert, az állóképességünket fejleszthetjük velük; nagyon jól beindítják a fogyást és idősebb hölgyeknek is ajánlott - főleg a klimax utáni időszakban -, mint mozgásforma) használatát előtérbe helyezni.Természetesen a gépeket nem ajánlott felügyelet nélkül használni (főleg az első időszakban). Inkább kérjük képzett edző segítségét, hogy a sérüléseket elkerülhessük. Ha már edzésre adtuk a fejünket, több fitness teremben érdeklődjünk a lehetőségekről és csak olyan helyet válasszunk, ahol képzett edző segítheti a munkánkat, illetve edzéstervet is kapunk.Tehát mindent bele, hölgyek! Soha nem késő elkezdeni és az eredmények meggyőzőek!Információval szolgált:

Hollandimpex Kft.

További cikkek hasonló témában

Fából a fák között

A fa a természetben található egyik legfontosabb építőanyagunk. A...

Minőségi és időtálló konyhabútorok az Asztaloskonyha Kft-től

Asztalos vállalkozásunk - minőségi munkával és minőségi anyagokkal...

Hozzászólások