Jelenlegi hely

Kimeríthetetlen segítség a kiskertben

Kimeríthetetlen segítség a kiskertben
A kiskerttulajdonosok pedig arra vágynak, hogy ismét a szokott pompájában lássák ragyogni a birtokot, metszés, sövényvágás, fűnyírás – ezek az első feladatok, hogy aztán ültetni, locsolni, permetezni is lehessen. A kamrákból előbukkanó szerszámparkot pedig néha ideje újragondolni, felfrissíteni, erre most remek ajánlatot találtunk.
Tavasszal megújul az erdő a mező, ilyenkor csodálatos módon önmagát regenerálja a természet. A kiskertek viszont segítő kezekre várnak. A munkálatok már márciusban megkezdődnek és bizony a tél beálltáig egy kiskertben mindig akad valamilyen tennivaló. A folyamatos gondoskodás nélkülözhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy mindig szépen ápolt kert vegyen körül bennünket. Ebben szerencsére nem maradnak egyedül a kertészkedők, munkájukban már ügyes és főleg környezetbarát szerszámok is segítenek. Régen például egy fa kivágásához nehéz motorfűrészekre és minimum két emberre volt szükség, némelyik géphez pedig még kerekes generátor tartozott. A folyamatos innováció azonban újabb és újabb áttörést hozott a kerti szerszámok világában is. Megjelent a Stihl akkumulátoros eszközeinek első nemzedéke.

Az átgondolt, előrelátó tervezésnek köszönhetően egységes és univerzálisan felhasználható rendszerrel lehet gazdagabb mindenki, aki beruház egy-egy ilyen új berendezésbe. Az új AP 80, AP 120 és AP 160 akkumulátoroknak két nagy előnye is van: egyrészt a rendkívül nagy kapacitásuknak köszönhetően folyamatos munkát biztosítanak, másrészt mindhárom egyaránt használható valamennyi Stihl és Viking akkumulátoros géphez. Elég egyetlen akkumulátort megvásárolni a fűnyíróhoz, fúvógéphez, sövénynyíróhoz, szegélynyíróhoz vagy a fűrészhez!

Az optimális működési idő és teljesítmény érdekében azonban mindenképpen javasolt az akkumulátor és a gép összehangolása. Az akkumulátorok elnevezése egyben a teljesítményüket is jelöli, tehát 80, 120 vagy 160 W kapacitással bírnak.

Az új univerzális akkumulátorok nemcsak hosszan tartó folyamatos munkát tesznek lehetővé, de kifejezetten hosszú élettartammal rendelkeznek. A kapacitás észrevehető csökkenése nélkül feltölthetők újra és újra és újra… akár több száz alkalommal is. Ráadásul az akkumulátor ereje még a lemerülési szakaszban is változatlan marad. Tehát semmit nem gyengül a teljesítménye a végső lemerülés pillanatáig, így állandó és egyenletes munka végezhető. Előbb-utóbb persze eljön a pillanat, amikor lemerül az akkumulátor. Ilyenkor két megoldás jöhet szóba.

Amennyiben van másik akku, könnyedén, másodpercek alatt kicserélhetőek. A másik megoldás természetesen az akkumulátor feltöltése. Ehhez a folyamathoz az AL 100 és AL 300 töltőkészülékeket ajánlja a Stihl. A két berendezés között csupán a töltőáramban van különbség, azaz a nagyobb teljesítményű AL 300 gyorstöltő készülék hamarabb végez a töltéssel.

Kiskertbarátok figyelem! Nincs más hátra, mint megismerkedni ezekkel az újgenerációs kerti eszközökkel, amelyek kényelmesebbé és könnyebbé teszik a munkát a kertben és a ház körül. Ha nem szeretnénk tehát kimerülni a kerti munkálatok közben, válasszuk a kimeríthetetlen vagy könnyedén újratölthető akkumulátort.

Részletes információ: www.stihl.hu

További cikkek hasonló témában

Szalagradiátor és padlóradiátor

Az energia már ma is költséges, és egyre drágul, ezért napjainkban...

Az otthon maximális kényelméért...

A családi házakban a kényelmet nemcsak a belső kialakítással,...

Hozzászólások