Jelenlegi hely

Két legyet egy csapásra: lakásfelújítás és lomtalanítás

Két legyet egy csapásra: lakásfelújítás és lomtalanítás

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk a lakásfelújítás projektbe, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy a lomtalanítást is elvégezzük egyszerre. Ez több szempontból is hasznos.

Új stílus, régi bútorok

Sokszor a felújítással együtt jár az is, hogy megújul a lakásunk stílusa. Új színeket kapnak a falak, egy légtérré alakítjuk az étkezőt és a konyhát és még hosszasan lehetne sorolni az átalakítási variációkat. Ilyenkor egy megújult környezetben már lehetséges, hogy stílusában nem odaillővé válik meglévő bútorzatunk.

Pakolásra mindenképp szükség van

A felújítás előtt mindenképpen szükségünk van arra, hogy elpakoljunk ezt-azt, felszabadítsuk a területet, ahol a munkavégzés történni fog. Ehhez már csak egy lépést kell hozzáadni és úton is vagyunk a lomtalanítás felé. Ahelyett, hogy egy helyre pakolnánk át mindent, alakítsunk ki kategóriákat:

- Megtartni: ide kerülnek azok a dolgok, melyeket biztosan használni fogunk a jövőben.


- Elajándékozni: ebbe a kategóriába fognak tartozni azok a tárgyaink, amelyeknek már mi magunk nem tudjuk hasznát venni, de valaki más még biztosan.


- Kidobni: az utolsó kategóriába pedig azok a dolgok kerülnek, amit már se mi, se pedig más nem tud felhasználni.  

Szabaduljunk meg a feleslegtől

A felújítás végeztével még egy nagy feladatunk maradt, megszabadulni a felhalmozódott törmeléktől. Ez pedig egy újabb jó érv a lomtalanitással való kombinálásra, hiszen a kidobásra ítélt bútorainktól, tárgyainktól is meg kell szabadulnunk valahogy.

A keletkezett hulladék elszállítására két népszerű módszer létezik: a konténeres és a zsákos sittszállítás.

Konténeres sittszállítás

Ha van saját telkünk, akkor ez viszonylag egyszerűen zajlik. A hulladékszállító cég kihoz egy konténert, abba belepakoljuk a sittet és a kidobásra ítélt dolgokat. A végén pedig ők elszállítják a konténert. Persze, ehhez figyelni kell arra, hogy maga a konténer és a szállító jármű is beférjen az udvarra.

Társasház esetében azonban már közel sem ilyen egyszerű a dolog. Ha közterületre akarunk konténert kihelyezni, akkor területfoglalási engedélyre van szükség. Ezt az önkormányzatnak kell benyújtanunk. A fővárosban ráadásul kerületenként változik a szabályozás. Ha pedig nincs engedélyünk, akkor büntetésre is számíthatunk.

Zsákos sittszállítás és lomtalanítás


Egy másik, nagyon kényelmes opció a zsákos sittszállítás és lomtalanítás. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy az építkezési törmelék zsákokban kerül elszállításra a kidobásra szánt tárgyainkkal együtt. Itt a pakolást is elvégzik helyettünk és a területfoglalással sem kell bajlódnunk, mivel teherautókon történik az elszállítás.

Cégünk a Tici Transport a zsákos sittszállítás és lomtalanítás terén kínál megbízható munkát, gyorsaságot és verhetetlen árakat. Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, azt itt teheti meg.
Borítókép credit: https://www.freepik.com/yanalya

További cikkek hasonló témában

Praktikus tanácsok kültéri vastagított padló lerakásához
A nyár a legjobb alkalom arra, hogy a kertünket...
Veszélyes LED reflektor az internetről!

Nem újdonság, hogy az interneten bármi megvásárolható, azonban nem...

Az utólagos szigetelésről

Az utólagos szigetelés egy örök és nagyon hálátlan téma. Azért...

Az IKEA több ezer ajándékkal lepte meg a járókelőket
A járókelők kora reggel óta az IKEA több ezer...

Hozzászólások