Jelenlegi hely

Kerítés kalauz lakossági ügyfeleknek

Kerítés kalauz lakossági ügyfeleknek

Úgy, mint a legtöbb termék esetében a kerítések piacán is széles választékban állnak rendelkezésre a különböző típusok, formák és méretek, ezért néha nehéz eligazodni az egyes modellek között.

Ahogy az évek múlnak, a vásárlók igényeinek kielégítése érdekében a kerítések is fejlődnek, ma már ezek 5 generációját különböztetjük meg: dróthálók, ponthegesztett hálók, merev hálós vagy táblás kerítések, a rudazott kerítések és a személyre-szabható kerítések.

  • A dróthálók egyszerű, tartás nélküli kerítések, melyek merevségét további kiegészítőkkel, azaz feszítőhuzallal, kötöző huzallal és spancsavarral lehet elérni.
  • A ponthegesztett hálók huzaljai hegesztéssel kerülnek rögzítésre egymáshoz, ezáltal a hálók erősebbek, strapabíróbbak, de merevségük még mindig nem teljes. Típustól függően szükség lehet további kiegészítőkre vagy egy speciális fogóra, mellyel a háló szemeit feszíthetjük meg.
  • A merev hálós vagy táblás kerítések egészen más eljárással készülnek, már maguk a huzalok is merevek, ezek kerülnek összehegesztésre, melynek eredményeként egy merev hálót/táblát kapunk.
  • A 4. generációs kerítések közé soroljuk a rudazott kerítéseket, melyek két vagy több vízszintes rúdból, valamint több függőleges rúdból állnak. Ezek a rudak lehetnek cső rudak vagy zártszelvény rudak.
  • A kerítések legfiatalabb generációja a személyre szabható kerítések, melyek lehetőséget nyújtanak a vevőnek arra, hogy a saját ízlése szerint állítsa össze kerítését.

Melyek a legkeresettebbek?

A piacon legkeresettebb kerítés típusok a 3. generációs táblás kerítések. A hullámos vagy sík táblás kerítések széles választékban, 60 centimétertől 3,5-4 méterig szinte minden magasságban megtalálhatók, a tábla szélessége is változó, de többségében 2,00m vagy 2,50m. A táblákhoz különböző oszlopok állnak rendelkezésre, melyek közül kiemelkedőek azok a típusok, amelyek egyedülálló oszlop/tábla kapcsolódást biztosítanak, ezáltal megbonthatatlan kerítésrendszert alkotnak.

Táblás kerítés lakossági ügyfeleknek?

Igen! Mert a széles választéknak köszönhetően mind a magánszférába, mind az ipari és logisztikai szektorba különböző típusokat tudunk ajánlani a terület jellege és a funkcionalitás szempontjának figyelembe vételével.

Hová ajánljuk a táblás kerítéseket?

  • Utcafrontra, ahol fontos az esztétika, a védelem és a biztonság
  • Oldalkerítésnek, ahol szempont a tartósság és az erő

Magánszemélyeknek ajánljuk síktáblás AXOR® CHIC kerítésünket, mely 2,0m szélességével, sík felületével és dupla vízszintes huzaljával egyedülálló a piacon! AXOR® oszloppal kiegészítve egy tökéletes, megbonthatatlan rendszert alkot, mely gazdaságos, ugyanakkor biztonságos megoldás!
A tábla lágyított, horganyzott acélból készült, melynek felületére nagytapadású poliészter bevonat kerül, ezáltal lesz a termék ellenálló, és így tudunk a felületkezelésre 10 év garanciát nyújtani. Nem szükséges a kerítést évente átfesteni, rosszabb esetben 5 évente lecserélni.

Az AXOR® oszlop kifejezetten ehhez a termékhez ajánlott oszlop. A rendszer telepítésekor az oszlop speciálisan kialakított hornyaiba tudjuk beleakasztani a táblát a kívánt magasságban. A tábla rögzítéséhez nincs szükség sem csavarokra, sem rögzítőkre! A rendszer kiegészíthető LIXO® Horizontal belátásgátló szalaggal, mely segít megőrizni a privát szférát vevőink részére.

AXIS® S hullámos táblát azoknak a magánszemélyeknek ajánljuk, akik a 3D látványban gondolkodnak. Ezek a panelek is tökéletesen alkalmazkodnak a környezetükhöz, AXOR® oszloppal telepítve jó ár/érték aránnyal rendelkeznek. Tulajdonságait tekintve kisebb szemmérettel rendelkeznek, mint az AXOR® CHIC táblák, ezért játszóterekhez is ajánljuk ezeket.

Mint ahogy a kerítéseknél, a kapuk esetében is több különböző típus áll rendelkezésre, ezek a szárnyas kapuk, szabadonfutó toló kapuk, sínen futó kapuk. A szárnyas kapukat jellemzően családi házakhoz, nyilvános létesítményekhez, közintézményekhez, kertekhez, játszóterekhez ajánljuk, míg a szabadonfutó toló kapukat, sínen futó kapukat inkább ipari környezetbe ajánljuk. Az sem mindegy, hogy az adott kapu milyen célt szolgál. Kert leválasztásához tökéletesen elég egy egyszárnyú kiskapu 1m széles átjáróval a kívánt magasságban, azonban egy személyautó beállóhoz a rendelkezésre álló hely függvényében már a kétszárnyú vagy szabadonfutó kivitel lehet a megoldás. Természetesen a magánszektor részére is vannak elérhető sínen- vagy szabadonfutó kapuk is.

ECO GARDEN és GARDEN+ szárnyas vagy személybejárati kapu tökéletes választás kerthez, vagy terület belső leválasztásához. Kedvező áru megoldás, minőségi zárral ellátva. Kitöltésének köszönhetően tökéletesen illeszkedik a táblás kerítésekhez.

A táblák és oszlopok esetében a RAL skála 200 színéből lehet választani, de a matt és textúrált színek is rendelkezésre állnak megrendelő igényeinek megfelelően, az ECO GARDEN kapu RAL6005 zöld és RAL7016 antracit szürke színben rendelhető.                                                     
Műszaki információkért keresse kollégáinkat a +36-1-336-3100 telefonszámon vagy a dirickx@dirickx.hu e-mail címen, vagy keresse fel web oldalaink egyikét: www.keritesvilag.hu  www.dirickx.hu

További cikkek hasonló témában

Kandallók régen és ma

A kandalló manapság fontos eleme az egyedi és igényesen...

Egyediség és praktikum a konyhában

Szaporodnak a főzőműsorok, recept blogok és otthoni vacsorapartik...

Lépcső: beton, acél, vagy fa?

A napjainkban tapasztalható szédítő kínálat az építőiparban is...

A LAKÁSCÉL.COMPANY bemutatja: PESTIBABAEXPO

2017. március 19., vasárnap, 9.00-16.00-ig HUNGEXPO B...

Hozzászólások