Jelenlegi hely

Kárpittisztítás story vírusmentesen.

Kárpittisztítás story vírusmentesen.

Sziasztok, szeretném megosztani veletek egy számunkra, babás-cicás szülőknek fontos tapasztalatomat.

Biztos Ti is ismeritek az érzést, hogy szeretnétek a csöppséget mindentől megóvni, egészséges, tiszta környezetben tudni úgy, hogy a kiskedvenc is maradhasson.

Ezért – persze ha van erőnk és aludtunk legalább pár órát éjszaka- elmosogatjuk és fertőtlenítjük a baba dolgait, portalanítunk és porszívózunk, néha még egy kis fertőtlenítőszeres felmosásra is van időnk.

Számomra az igazi leckét az adta fel, amikor Laciéktól (ő a sógorom) megörököltünk néhány dolgot, mint a kiságy, a matrac és a kisszőnyeg.

Nem látszott piszkosnak, meg hát tudjátok, még is csak rokonok, de azért azt terveztem, hogy a baba érkezése előtt kitisztíttatom, hiszen annyi rémtörténet kering holmi poratkáról meg allergizáló vegyszerről a neten. Most meg itt az új vírus is. Tiszta para…

Amint volt egy kis időm a laptop elé ültem és keresni kezdtem a neten profi kárpittisztító cég után kutatva.

Anyuék ugyan ajánlották, hogy hozzuk el az ő kárpittisztító gépüket amit egy éve vettek, de ők sem rendelkeztek annak a használatában nagy gyakorlattal és emlékszem az első (és azóta is egyetlen) próba milyen rosszul sikerült…Tiszta víz lett minden, még a parketta is felázott és a kanapé is amit ki akartak tisztítani tocsogott a víztől. Napokig száradt és foltos meg büdös maradt.

Így hát keresgetni kezdtem. Jó pár céget találtam, többel beszéltem is, de nekem egy Purissimo nevű cég lett igazán szimpatikus- imádom Olaszországot meg az olasz szavakat…aztán persze kiderült, hogy a név latin, a fiúk meg magyarok...no mindegy, persze nem ez volt a fő szempont - így náluk rendeltem meg a kiságy a matrac és szőnyeg tisztítását.

Szuper dolognak tartottam, hogy nem kell elvinnem sehova a tisztítandó cuccot, ők jönnek házhoz és míg elkészítem az ebédet, végeznek a tisztítással.

Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor megérkeztek. Udvariasak voltak és mielőtt a lakásba beljebb tudtam volna őket invitálni, megmutatva a feladatot, a cipőre olyan kis zacskót húztak, amit eddig csak kórházakban láttam. A kezükön már gumikesztyű volt az arcukat pedig maszk védte, ami ugye ebben a cudar vírusos időben elengedhetetlen kellékek. Nagyon jól esett, hogy így figyelnek, hogy én milyen sokat takarítok és persze aggódom az egészségünk miatt.

Kicsi aggódtam, hogy a nagy gép, amit magukkal hoztak nem lesz-e nagyon zajos vagy nem fog-e szanaszét fröcsögni a víz, de megnyugtattak, hogy mindenre vigyáznak és nem áztatnak el semmit.

Így is lett.

A tisztítással hamar kész lettek és ahogy mondták alig maradt kicsit nedves a matrac és a szőnyeg is. Kíváncsi voltam, hogyan működik ez az egész és nem zavarta őket az sem, hogy munka közben néztem.

A gép is fantasztikus volt! Valóban teljesen más mint az Anyuéké. Ez is kifújta a vizet és azonnal vissza is szívta, de tényleg szinte minden vizet visszaszívott a tartályába, amit meg is nézhettem…

Egek, hogy milyen piszokos vizet öntöttek ki a munka végén!!

Mivel nagyon jól haladtak eszembe jutott, hogy a vendégszobában levő kanapéval is „kezdhetnénk” valamit mert néhány napja Szilárd (ő a cicánk) „megtisztelte” és bár valamennyire ki tudtam tisztítani egy kis vizes ronggyal pici szag még így is érződött és azóta nem szívesen mentünk be a szobába, nem hogy vendéget fogadjunk oda.

Elképesztő volt, hogy a sosem tisztított kanapé is milyen színű vizet „adott”…és eltűnt a folt és amikorra megszáradt elillant a szag is..

Amikor készen lettek elmondták, hogy néhány óra eltelik, amíg teljesen megszárad minden, de ha esetleg még sem lennék elégedett az eredménnyel nyugodtan hívjam őket mert garanciát vállalnak a munkára.

Nagyon jó, friss illat maradt és teljesen más volt a szőnyegnek még a tapintása is.

Ráadásul elmondták, hogy a használt szerek és a meleg víz miatt vírusölő hatása is van a tisztításnak így több legyet ütöttünk egy csapásra!

Ahogy ígérték, estére teljesen száraz lett minden és abszolút elégedett voltam az eredménnyel.

Megnyugtatott a tudat, hogy olyan szerrel tisztítottak nálam, ami semmilyen veszélyes vagy allergizáló anyagot nem tartalmaz, ráadásul már probiotikus kárpittisztító szert is használnak.

Ilyenről már én is hallottam és legközelebb amikor Anyuéknál tisztítják az ülőgarnitúrát már azt fogjuk kérni a tisztításhoz.

Ha bármilyen bútort, matracot vagy szőnyeget szeretnétek gyorsan és megbízhatóan kitisztíttatni én a Purissimo-t ajánlom!

Itt találhatók: www.purissimo.hu

Kata, Vác

További cikkek hasonló témában

Pár négyzetméter is számít!
Egy kicsi erkély is lehet kényelmes és hívogató...
Ilyen az, amikor a STIHL-esek lazulnak

Tikkasztó hőségre és nagy érdeklődésre...

Kiskertek a nagyvárosban

Az utóbbi időben a városi kertészkedés, vagyis urban gardening...

Hozzászólások