Jelenlegi hely

Jó időjárás egész évben

Jó időjárás egész évben

Talán te is gondoltál már arra, hogy milyen lenne egy nyaraló, amit egész évben használhatsz. Akár minden nap megtehetnéd, hogy elmenekülj a zajos városból, és közelebb kerülj a természethez.

A régebbi időkben a nyaralók többnyire nyári időszakra voltak tervezve és nem rendelkeztek olyan műszaki jellemzőkkel, kiépítettséggel, amelyek megfelelnek a mai emberek elvárásainak.

Amikor Dániában a jelenlegi tulajdonos megvásárolta kertesházát, arra ébredt rá, hogy jó lenne a régi házat egy újabb, modernebb nyaralóhellyé alakítani, egy olyanná, amelyet egész évben bármikor használhat. A téli időszakra világosabb és jobb beltéri klímával rendelkező házat képzelt el, hiszen ebben az időszakban kevesebb időt tölt a szabadban, inkább a házon belül, a családdal tölti el szabadidejét.

"Nagyon tetszenek a tetőablakok, reggeltől estig élvezhető a fény a házban. Még szürke időjárás esetén is napfényt hoznak a nappalinkba.” – nyilatkozta a nyaraló tulajdonosa.

„A megfelelő szögből érkező és szétáradó fény megnöveli a szobák terét. De a legjobban az éjszakákat szeretem. A csillagos eget nagyon romantikus nézni a tetőablakokon keresztül.” – tette hozzá a nyaraló tulajdonosa.

„Naponta négyszer állítom be az ablakokat. Mindegyiket tudom egyszerre vezérelni. Például el tudom sötétíteni az egész házat egy kattintással, vagy fel tudom húzni a külső hővédő rolókat. Egy meleg nyári napon például elég okos megoldás, amikor a hőt kint kell tartani a házból. Ebben a házban szinte követelmény volt, hogy elektronikusan is tudjuk mozgatni őket, mivel az ablakok közel három méter magasan vannak. Ha esik az eső, az érzékelő automatikusan bezárja az ablakokat. A ház klímája így mindig tökéletes. Kényelmesen az okostelefonomról is szabályozható.”

A forró nyári napokon a nap a wellness-fürdőben, a nagy sárgaréz zuhany alatt kezdődik és ér véget.

Az üdülőházat az Egerbyg cég építette meg 2017-ben, Hvidovre-ben, Dániában.

Az egész házban a VELUX INTEGRA® távirányítású billenő tetőtéri ablakot használták. Kérdezze a VELUX Magyarország Kft. munkatársait az árakról, vagy tekintse meg a VELUX Magyarország Kft. árlistáit.

További cikkek hasonló témában

Hagyományos építészeti technológia reneszánsza

Nagy dilemma eldöntenünk azt, hogy a hagyományos építési technikát...

Moss okosan

Ha anyáinknak sok-sok évvel ezelőtt azt mondtuk volna, hogy...

Hozzászólások