Jelenlegi hely

Ingatlanfelmérésen

Ingatlanfelmérésen

Legyen szó üzlethelyiségről vagy lakóingatlanról, az ingatlanszakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük az eladandó ingatlanokról. A Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőnek köszönhetően a korábban mérőszalaggal végzett, nehézkes munkát felváltja a gyors és precíz mérés. A műszert az Otthon Centrum budapesti belvárosi irodája vette górcső alá.

A távolságmérés, belmagasság- és területszámítás mindennapos feladat egy ingatlanszakember számára. A mérésre szánt időt és erőfeszítést azonban nemcsak a mérőműszer pontossága, hanem könnyű kezelhetősége is befolyásolja. A gyors ingatlanfelméréshez az Otthon Centrum Belváros megtalálta az ideális segítőtársat, a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt. „Bár az ingatlantulajdonosok sok esetben rendelkeznek az eladandó ingatlan alaprajzával, minden ingatlant, amelynek eladását vállaljuk, saját kezűleg is felmérjük, hogy saját adatbázisunk számára elkészítsük a pontos alaprajzot. Munkatársaimmal napi rendszerességgel járunk ingatlanfelmérésekre, amiben óriási segítséget nyújt a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérő, hiszen az 50-es évek lakásleválasztásai miatt olykor előfordul, hogy még a tulajdoni lapon sem a pontos lakásméret szerepel. A DLE 50 nagyon pontos, gyors és könnyen kezelhető, össze sem tudom hasonlítani a mérőszalagos méréssel, hiszen itt tizedes jegyre pontosan jelenik meg a mért érték” – mondja Radó András, az Otthon Centrum Liszt Ferenc téri irodavezetője.Mindössze 10 centiméteres hosszával a DLE 50 Professional a világ legkisebb lézeres távolságmérője, így zsebben is könnyen elfér. A mobiltelefon nagyságú lézeres távolságmérő 50 méterig ±1,5 milliméter pontosságú mérést biztosít kül- és beltéren, a lézertechnológiának köszönhetően pedig pillanatokon belül megjelenik az eredmény az LCD kijelzőn. „Az alapterület mellett az ingatlan másik fontos paramétere a belmagasság, hiszen sok ember keresi a nagy belmagassággal rendelkező lakásokat, mások galériát szeretnének építeni vagy a fűtési költségek miatt aggódnak. Méréseink során az alapterület számítás mellett erre használtuk leggyakrabban a lézeres távolságmérőt, és a beépített memóriának köszönhetően a készülék gombnyomásra el is végzi az alapszámításokat, csökkentve így a papírmunkát. Használtuk a DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt egy eladásra kínált pincehelyiségben is, ahol a kedvezőtlen fényviszonyok ellenére is jól látható volt a mért eredmény az LCD kijelzőn. Egy alkalommal egy olyan ügyféllel érkeztem egy eladásra kínált lakásba, aki a megvétel után átalakítaná majd az ingatlant. Ügyfelemmel a teljes lakás hosszát – akár több egybenyíló helyiségen keresztül végigmérve – könnyen ki tudtuk számolni, elképzelései szerint átalakítható –e a lakás. Néhány vevőnk számára a benapozás is fontos szempont ingatlanvásárláskor, így egy kattintással meg tudjuk nézni, milyen széles az utca vagy milyen messze van a szemközti ház” – tette hozzá az ingatlanszakember. A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével válthatunk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a közvetlen magasságmérési funkciók között. A kezdeti beállításban a lézeres távolságmérő a mérőműszer hátsó élétől mér, amit egyetlen gombnyomással megváltoztathatunk. Szűk sarkokban vagy falnyílásban a kihajtható 3 centiméteres ütközőcsap segíti a pontos munkát.
 „Számomra olyan ez a Bosch lézeres távolságmérő, mint a GPS rendszer. Térképpel is eljutottunk korábban bárhová, ma pedig pillanatok alatt kisegít a világ bármelyik pontján a GPS. Korábban is tudtunk mérni colstokkal, de a DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt kipróbálva azt állíthatom, hogy nem érdemes” – zárta le értékelését Radó András.  www.bosch.huSajtóinformáció:Kovács Klaudia Double Decker PR ÜgynökségTel: +36 1 457 8183Mobil: +36 30 555 1818e-mail: kovacs.klaudia@doubledecker.hu

További cikkek hasonló témában

Könnyűszerkezetes álom

Ráckevén a városközpont közelében egy csendes utcában van ez a...

Kortörténet VI - A jótékony izzadás, a szaunázás története

A megelőző kortörténeti cikkekben már esett szó a fürdőzésről és a...

Hozzászólások