Jelenlegi hely

Infraszaunával az egészségért

Infraszaunával az egészségért

Kellemetlen, fájdalmas izomcsomók, izomláz, álmatlanság, letargikus hangulat, gyakori légúti panaszok, stressz... Amennyiben ismerősen csengenek ezen tünetek, íme, itt az ajánlatom, egy roppantul hatásos ellenszer.

Nos, ez nem pirula, se nem gyógytea-keverék, vagyis a mai, oly divatos "manager-tablettákkal" ellentétben nem fér el egy táskában, "szedése" is csak hetente egyszeri alkalommal ajánlatos.
Remélem, többeknek nem okozok csalódást, ha kijelentem, a szaunázás az egyik leghatásosabb cselekedet a fent említett panaszok fokozatos enyhítésére, majd megszüntetésére. Örömmel tapasztalható, hogy manapság már a nagyobb konditermekben is hozzájuthat egy kellemesen felfűtött fülkéhez az ember - kérdés persze, hogy mennyire bátor azt használni.

Miért is jó szaunázni?

Mert edzi a szívet és javítja a vérkeringést.
Mert erősíti az immunrendszert: a szaunázók sokkal ritkábban kapnak el légúti fertőzéseket.
Mert segít feloldani a stresszt.
Mert az izzadással távoznak szervezetünkből a méreganyagok.
Mert bársonyossá teszi a bőrt.
Mert a legjobb és legtermészetesebb orvosság álmatlanság ellen.
Mert az izomláz enyhítésében verhetetlen.

Gőzfürdő, szauna - miben különböznek?

A szaunában (amit száraz gőznek is szoktak nevezni) jóval magasabb a hőmérséklet (körülbelül 90 fok), a relatív páratartalom pedig sokkal alacsonyabb (körülbelül 30 százalékos), mint a gőzfürdőben, ahol 40-60 fok van, viszont a relatív páratartalom akár a 80 százalékot is elérheti. A szauna erosen, a kevésbé forró, nedves goz kíméletesebben izzaszt. Jótékony hatásuk hasonló, mindenki aszerint válasszon közülük, melyikben érzi jobban magát. Gőzfürdőzésre sajnos kevés helyen (leginkább a gyógyfürdőkben) van lehetőség, bár már léteznek többfunkciós szaunakabinok is, amelyek száraz és nedves gőz előállítására egyaránt alkalmasak.

…s hogy miben is különbözik az infraszauna a hagyományos szaunától?

A testedzés a legjobb módszer arra, hogy egészségesek maradjunk. De hogyan dolgozhat ki egy elfoglalt ember hatékony edzéstervet? Az infraszauna megoldja ezt a problémát anélkül, hogy megerőltető gyakorlatokkal terhelne minket. Méghozzá kényelmesen, jóleső relaxációs szünetet kínálva, túlzsúfolt napi elfoglaltságaink között!

Ez az új évezred legjobb egészségvédo megoldása.

A kezelés során az infrasugarak (a láthatatlan hasznos fény tartományában, 2-25 mikrométeres hullámhosszon, mint az újszülött osztályok inkubátora) mélyen, kb. 4-cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává és a szervezetet felmelegítve hozza létre a méregtelenítő, sejtregeneráló hatást.

30 perces használata 900 kalória veszteséget jelent, melyből folyadékkal csak max. 200-at vesz vissza a szervezet, ez 15 km-es futótréningnek felel meg. Tartós használata az alakot átformálja, ideálissá teszi, a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot a nyirokfolyadék intenzív keringetésével "átrendezi". Ezen okból fogyókúra szempontjából kiváló.

A szervezetet nem terheli, hiszen a fény akadálytalanul, külső nyomás hatás nélkül jut be a szervezetbe, az átalakult hő pedig belülről kifelé gyakorol nyomást, így oldva a plakkokat, erősíti az érrendszert, edzi az immunrendszert.

Nagyon látványos hatása van a bőrre. Egy kúra alatt (10-15 alkalom) a bőr 5-10 évet fiatalodik. Mindez pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhető.

Az infraszauna hatása:

Javítja a vérkeringést, megszabadít a súlyfeleslegtől és a stressztől. A rendkívül hatékony kalóriaégetés mellett egyúttal elvégzi a keletkező bomlástermékek eltávolítását, a szervezet méregtelenítését, javítja a vérkeringést, megszabadít a súlyfeleslegtől és a stressztől
A méregtelenítéssel aktivizálja az immunrendszert, növeli védekező, öngyógyító erőinket. Más módszerekkel nem eltávolítható méreganyagok (nehézfémek) kiürítését is lehetővé teszi.
Az öregedési folyamatot hosszú távon lassítja.
Használata az alacsonyabb hőmérséklet miatt (40-50 C°) sokkal kellemesebb közérzetet, az izomszövetek ellazítása által teljes relaxációt biztosít.
A bőr mélytisztítása által azt rendkívül gyorsan megfiatalítja, a cellulitiszt megszünteti.
A sportban bemelegítésre, sérülések gyógyulásának meggyorsítására kiválóan alkalmazható.
A fáradékonyságot megszünteti, a fizikai és szellemi teljesítőképességet javítja.

Az infraszauna használatának előnyei a hagyományos szaunával szemben:

Kedvezőbb hőmérséklet
Jobb méregtelenítő hatás
Nagy hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén
A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében bőr megfiatalító hatás
A méregtelenítő funkció közvetlen következménye
Immunrendszer erősítése, betegségmegelőzés
Betegségmegelőzés: Az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.
Gazdaságosság: A hagyományos szauna kb. másfél órányi felmelegedési időt igényel, az infrakabin előmelegítéséhez 5-10 perc is elegendő.

Információval szolgált: Romitex Kft.
1139 Budapest, Rozsnyai u. 11. Tel.: 061/359-5420; 359-5421

További cikkek hasonló témában

Gardenexpo 2019 – nyiss ajtót a kertedre!

Fogadni mernénk, hogy otthonod enteriőrjének tervezésével...

Minőségi ablakok és ajtók PVC-ből - SALAMANDER profilrendszer

Aki ma építőként áll az ablakgyártókkal szemben, annak ugyancsak...

Az ételmérgezés
Az ételmérgezést baktériumok vagy vegyi anyagok...
A természetes választás I.

A MARTY parkettákat Franciaország legnagyobb parkettagyártó...

Hozzászólások