Jelenlegi hely

Hogyan válasszunk porszívót?

Hogyan válasszunk porszívót?

Elsőre egyszerűnek tűnik a kérdés, ha azonban a saját igényeinknek megfelelő, hatékony porszívót szeretnénk, számos szempontot figyelembe kell vennünk a választáskor.

Íme 6+1 pont, ami megkönnyítheti a választást.

1. Definiáljuk, hogy mi a célja a porszívózásnak

Gondoljuk át alaposan, mit is várunk el a porszívótól. Legtöbbünk számára a porszívózás célja a tiszta, egészséges és biztonságos otthoni környezet megteremtése, mégpedig minél könnyebben és gyorsabban. Sokan arra vágynak, hogy a porszívójuk önállóan kitakarítson, amelyre ma már van lehetőség, viszont ezeknek a készülékeknek hátrányuk lehet, hogy kevésbé eredményesek méretük miatt, illetve a szőnyegekből, bútorokról és egyéb felületekről származó allergiát okozó port, szennyeződéseket és atkákat kevésbé szűrik hatékonyan.

2. A hatékonyság, az energiafelhasználás és a zajszint hármasa

Az egyik, ha nem a legfontosabb szempont a hatékonyság. A magas teljesítmény azonban rendszerint magas áramfogyasztással és zajjal jár. Ha szeretné megkímélni magát a rengeteg műszaki adat böngészésétől, mégis olyan terméket szeretne, ami folyamatosan egyensúlyban tartja a teljesítményt és a fogyasztást, válasszon intelligens teljesítményszabályozással működő porszívót, amelynek előnye, hogy pontosan annyi energiát használ fel, amennyi szükséges az adott felszín gyors és hatékony tisztításához. További előnye a felülethez igazodó szívóerőnek, hogy a szövetek nem záródnak össze teljesen, így a legmélyebb rétegekből is eltávolodik a por. 

3. Ismerjük meg a szűrőrendszert

Amikor porszívót választunk, érdemes annak is utánanézni, hogy milyen szűrővel rendelkezik a készülék. Laikusként vajon tudunk dönteni két egyforma HEPA szűrős rendszerrel ellátott porszívó között? Nehezen. Érdemes megkérdezni a HEPA besorolás mellett azt is, hogy hány szűrési rendszerrel rendelkezik a gép, van-e benne aktív szénszűrő, hány rétegű a porzsák. Egy 5 lépcsős szűrőrendszerrel ellátott gép, mint a Lux S115 limitált kiadású porszívója nem csak otthonának felületeit garantálja, hanem a beltéri levegőt is hatékonyan tisztítja.

4. Próbálja ki, mielőtt megveszi

„A puding próbája az evés” – szokták mondani, mégis sokan csupán az ár vagy a külső megjelenés alapján választanak készüléket. Ha tudatos vásárlók vagyunk és nem szeretnénk a pénzünket feleslegesen egy olyan termékre költeni, ami nem teljesíti az elvárásainkat, érdemes egy olyan készüléket választanunk, aminek a működését meg tudjuk nézni, vagy akár mi magunk is ki tudjuk próbálni. A legkényelmesebb megoldás, ha valaki házhoz viszi a készüléket, amit így saját otthonunkban, a ténylegesen tisztítani kívánt felületeken és terekben próbálhatjuk ki. A Limitált kiadású Lux S115 porszívó hatékonyságáról bármikor meggyőződhet, és még csak ki sem kell mozdulnia otthonából. Csupán annyit kell tennie, hogy jelentkezik az ingyenes tanácsadásra.

5. Nem mindegy az ár

A piacon bőséges a választék, így árak tekintetében is széles a skála. Akár már mindössze 15 000 Ft-ért is kaphatunk porszívót, ám mindig érdemes mérlegelni, valójában mennyit is kapunk a pénzünkért. Egy porszívó beszerzése viszonylag hosszú távú befektetés, mivel napi – heti rendszeresség mellett addig használjuk, amíg el nem romlik. Ha alapos és eredményes tisztítást várunk el a készülékünktől, és szeretnénk, ha mindezt a legcsöndesebben tenné úgy, hogy miközben takarítunk vele a legkevésbé sem kell megerőltetnünk magunkat, akkor érdemes egy jobb minőségű gépet választani, és mint tudjuk, a minőséget a legtöbb esetben meg kell fizetni. A Lux porszívók vásárlása esetén számos személyre szabott opcióval szolgálunk, hogy a lehető legjobb minőséget, a vásárló a számára legkedvezőbb áron érhesse el.

6. Kiegészítők, tartozékok

Az ideális porszívó nem csak egy felület tisztítására képes, hanem egész otthonunkban képes kordában tartani a port. Érdemes tehát olyan készüléket választani, amelyhez kiegészítők széles skálája tartozik, megkönnyítve a hatékony takarítást. A Limitált kiadású Lux S115 porszívó most csomagban, a teljes kiegészítőszettel megvásárolható. Az automata szívófej segítségével egyszerűen kitakaríthatunk az alacsony bútorok alatt is. A PB115 motoros kefe igazodik a padló típusához, így azt könnyedén, gyengéden és hatékonyan tisztítja meg.  A PL115 porolófejjel akár a 10 cm mélyen megbújó atkák és allergének is eltávolíthatók a matracból. A kombinált szívófejek segítségével a kárpitokat, a függönyöket és a radiátorokat is könnyedén kitisztíthatjuk.

+ 1 Karbantartás, szervizelés

Sajnos ahogy egyik használati tárgyé sem, így a porszívók élete sem tart örökké. A rendszeres, magas igénybevétel miatt az idő előrehaladtával könnyedén meghibásodhatnak, elromolhatnak, ha nem tartjuk őket rendszeresen karban. Ügyeljünk rá, hogy a választott készülékhez legyen megfelelő garancia és legyenek hozzá állandóan elérhető tartozékok is, mint például porzsák vagy szűrő. A Luxnál elérhető országos szervizhálózat biztosítja termékeinek zavartalan működését és rendszeres karbantartását. A kiegészítőket bármikor, könnyedén beszerezheti webshopunkról.

Jelentkezzen ingyenes tanácsadásra és tesztelje Ön is a PlusX Award díjas, Limitált kiadású S115 porszívónkat!

További cikkek hasonló témában

Fedezze fel a villamossági piac újdonságait!

                     2020. április 1-5...

Frissitő italok
Az ásványianyag-, nyomelem- és vitaminhiány...
Gravírozott karácsonyi képkeret

Speciális karácsonyi kiszerelése a dekorálás rajongóinak....

Hozzászólások