Jelenlegi hely

Hogyan válasszunk klímát?

Hogyan válasszunk klímát?

Lassan elstartol a nyár, újra jön a kánikula és ezzel párhuzamosan rögtön felvetődik a kérdés: milyen klímát válasszunk otthonunkba, mit szükséges figyelembe venni vásárláskor?

A klímák típusai

Alapvetően 4 típusú klíma, illetve beltéri egység létezik: oldalfalra szerelhető, padlón álló, mennyezeti nyílásba szerelhető és mennyezetre vagy oldalfalra szerelhető . A legelterjedtebb az oldalfali egység, ugyanakkor a választék lehetővé teszi az otthonunk adottságaihoz legjobban illő típus kiválasztását.

Egy vagy több helységet hűtsünk? A választás az Öné!

1 multi kültéri egységhez akár 5 vagy 9 beltéri egység is csatlakoztatható, típustól függően. A multi kültéri egység további előnye, hogy akár később is felszerelhetünk újabb beltéri klímát. A beltéri egység kiválasztásánál az egyik legfontosabb tényező a helység mérete.

Melyek a legfontosabb tényezők vásárláskor?

Energia besorolás
Nagyon fontos a készülék energiabesorolása, ma már A+ besorolás alatt nem érdemes klímát venni. A Daikin klímák mindegyike minimum  A+  energiacímkéjű hűtés és fűtés tekintetében egyaránt, de nagyon sok modellünk A+++ besorolással rendelkezik.

Zajszint
Fontos a zajszint, mind a beltéri, mind pedig a kültéri egységeknél, amellyel a nyugalmat biztosítjuk saját magunknak és szomszédainknak egyaránt.Friss, tiszta levegő
Fontos lehet a légszűrő rendszerek használata, amely akár a pollenek 99%-át kiszűri, vagy lebontja a vírusokat, baktériumokat, allergén anyagokat, valamint leköti a levegőben lévő porrészecskéket. A Daikin legtöbb klímája titán-apatit levegő szűrővel rendelkezik, amely leköti a levegőben lévő porrészecskéket és káros szerves vegyületeket, és eltávolítja többek között a dohány vagy házikedvencek szagát is. Egy megfelelően karbantartott légkondicionáló berendezés biztosítja az optimális levegőminőséget amellett, hogy hűvösen tartja otthonunkat.

Intelligens klímaszabályozás
Ma már okostelefonunkkal is szabályozhatjuk légkondicionálóinkat. Felügyelhetjük klímánk állapotát, energiafogyasztását, vezérelhetünk távolról és akár ütemezhetjük is ezeket a műveleteket. Idei éves újdonság még az IFTTT, amely egy olyan okos megoldás, amivel harmadik fél által szállított termékeket, szolgáltatásokat kapcsolhatunk össze. Pl. okostelefonunk segítségével be tudjuk állítani, hogy ha távozunk az irodánkból, akkor kapcsoljon be otthon a klímánk.

Mi a Daikinnál az egyéni igényeknek leginkább megfelelő, ezen belül a legjobb ár-érték arányú termék megvételét javasoljuk. Ezt elsősorban az energia besorolás befolyásolja, illetve azoknak a komfort és kényelmi funkcióknak az összessége, ami a vásárlónak a legfontosabb, legyen szó akár a légszűrő rendszerekről, kapcsolódó okos megoldásokról, esetleg a készülék méretéről, dizájnjáról. A Daikin több oldalfali egysége nemzetközi formatervezési elismeréseket is magáénak tudhat, így garantáljuk, hogy termékeink karcsú, elegáns megjelenése  stílusossá teszi a klímaszabályozást.

Hűtés és fűtés is klímával?
Igen, mindkettőre van lehetőség, sőt, vannak kifejezetten fűtésre optimalizált klímák, amelyek egész évre biztosítják otthonunkban a hűtést, fűtést és tiszta levegőt, kiváló energiahatékonysági mutatókkal.


www.daikin.hu

További cikkek hasonló témában

A medencegépészetek világa

A medence vizét a levegőből származó mikroorganizmusok és a...

Kortörténet II. - Wc historia

A lakberendezés jegyében zajló kortörténeti kitekintéseink második...

Pollenszűrővel érkeznek

A Samsung Jungfrau klímái hatékony segítséget nyújtanak az...

CONSTRUMA  2011
Az idei CONSTRUMA az élhető környezet, a...

Hozzászólások