Jelenlegi hely

Hegyi levegő a lakásban?

Hegyi levegő a lakásban?
Többségünk szeret tengerparton, erdőben tartózkodni, hegyekben sétálni. Gyakran vágyunk arra, hogy a frissen hullott eső után kimehessünk a lakásból, és mélyet lélegezzünk, harapjunk a levegőből. Szeretünk vízesések, vagy akár szökőkutak mellett időzni.
Mi az, ami miatt szinte tudat alatt vonzódunk ezekhez a természetes, vagy mesterséges jelenségekhez? Csak a szépségük, vagy valami más miatt is?

A megoldás a negatív ionokban rejlik. Az negatív ionok töltéssel rendelkező atomok, vagy molekulák. A természetben a negatív és a pozitív ionok aránya kb. 5:4. Ez az ideális arány. Negatív ionokat pedig könnyen előállíthat egy jó minőségű ionizátorral.

A lakásban, az irodában és a járművekben ez az egyensúly felborult. Az elektromos készülékek, mint pl. televízió, számítógép, mikrohullámú sütő, stb. miatt a beltéri levegő sokkal nagyobb arányban tartalmaz pozitív töltöttségű részecskéket. Továbbá a vírusok, baktériumok és a szennyező anyagok nagy része is pozitív töltéssel rendelkezik.

Az ionizátorokból kiáramló negatív ionok töltöttségüknél fogva hozzátapadnak a szennyező anyagokhoz és semlegesítik azokat.

Az ionizáció technológiának a felismerése óriási fejlődést jelentett a levegőtisztításban, ugyanis így nem csak az légtisztító készüléken átáramlott levegő tisztítható meg, hanem a légtér mindazon része, ahová a negatív ionok eljutnak.

A negatív ionok nélkülözhetetlen alkotóelemei az egészséges levegőnek. A testi, szellemi jólétet erősen befolyásolja a különböző töltöttségű részecskék aránya. A lakásunkban lévő fémelemek, mesterséges anyagok, az elektromos berendezések, a klíma, a fűtőrendszerek mind-mind elnyelik a negatív ionokat és kivonják azokat a légtérből. A városi levegőben és az épületekben ezen részecskék kritikus hiánya tapasztalható.

Milyen konkrét kedvező hatásai vannak az ionizátorok által termelt negatív ionoknak?

- javítják a sejtek közötti és a sejteken belüli hasznos életfolyamatokat
- segítenek a szabad gyökök leküzdésében
- kiegyensúlyozzák az idegrendszert, csökkentik a stresszt
- semlegesítik az allergén anyagok és pollenek egy részét
- megakadályozzák a vírusok, baktériumok terjedését
- meggátolják a penészgombák kialakulását és terjedését.
- lebontják a kellemetlen szagokat és a füstöt
- friss és tiszta levegőt biztosítanak
- pihentetőbbé teszik az alvást.

A fenti felsorolás kicsit túlzásnak hangozhat így első olvasásra. Semmi csodáról nincs szó, a trükk csupán abban rejlik, hogy az ionizátorral a természet egyensúlyát állíthatjuk helyre környezetünkben, ami valóban erős hatással van a szervezetünkre.

Az egészségtelen életmód, a füst az alkohol és az élelmiszerek káros alkotói lerakódásokat hoznak létre a szervezetben. Az így keletkező szabad gyökök veszélyeztetik testünk egyensúlyi állapotát. Az ionizátorok enyhítik ezt a problémát is.

A negatív ionok segítenek ezek semlegesítésében és feloldásában. Javítják az idegrendszer működését, hatással vannak az agyi alfa hullámokra, azok amplitúdójára. Nyugodtabbá egészségesebbé teszik az emberi szervezet működését.

A fentiek ismeretében könnyen belátható, hogy rengeteget tehetünk egy jó minőségű ionizátorral az egészségünk javítása érdekében.

Próbálja ki az ionizátort Ön is a saját környezetében!

További információ: www.airfresh.hu

További cikkek hasonló témában

Októbertől újabb Prémium kategóriás

Októbertől újabb Prémium kategóriás Dr.Dream matracot dobnak...

GIL Minőségi nyílászárók 1998. óta

Cégünk nyílászárók tervezését,...

Hozzászólások