Jelenlegi hely

Hagyomány és jelen

Hagyomány és jelen

Az építtető a hagyományos építészeti elemeket és a jelen kor technikai lehetőségeit ötvöző, gyorsan felépíthető épületet kívánt megvalósítani. Az épület alaprajzi kialakításánál nagy összefüggő tereket, jó helyiség kapcsolatokat igyekeztünk létrehozni a család tervezett életviteléhez igazodva.

Ezért a nappali, étkező és konyha egy nagy térben került elhelyezésre. A nappalihoz biztosítani kívántuk a kandallóval fűthetőség élményének lehetőségét, így a közlekedőnél egy két kéményes pillér alakult ki, melynek egyik kéménye a központi fűtés, a másik a későbbiekben megvalósuló kandalló részére készült. Ezen pillér körül keletkezett egy körbe járható terület, mely a gyerekek mozgásigényét, kergetőzését, a téli hónapokban vagy rossz idő esetén is biztosítja.Az épület homlokzati és belső kialakításánál igyekeztünk minél több fát felhasználni, így alulról látszódó fafödém készült, mely egyben a gyors építést is lehetővé tette, nem kellett a beton szilárdulására várni. A homlokzaton a fát felhasználtuk az oromfal díszítésére és az ablakok, a bejárati ajtó is fából készültek.
A belső térosztásnál az étkező és konyha térbeli elválasztása ugyancsak fa polcrendszerrel történt. A megjelenő fafelületek egységes színezést kaptak, kivéve a gyerekszobát, ahol a famennyezet fehér. A fürdőszobánál fontos szempont volt a tágasság, világosság, ez utóbbit a nagy ablak biztosítja. Két mosdó, sarokkád és a lábat melegítő, komfortérzést adó padlófűtés nyújtja a kényelmet. A fürdőben a térbeli hatás növelését tükrökkel és játékos térbeli burkolatokkal értük el.Építészeti tervezés: Farkas János, Képész Tanácsadó Bt.

Szaniterek és fűtés: Big-Mix Plusz Bt.

Festékek: Pikto Color Kft.

További cikkek hasonló témában

Hagyományos építészeti technológia reneszánsza

Nagy dilemma eldöntenünk azt, hogy a hagyományos építési technikát...

Terméskő hatású falburkoló lapok

Talán a várépítészetig lehetne visszavezetni az építő ember...

A tökéletes beltéri ajtó választásának nyitja

Egy új világ nyílik ki Ön előtt, ha beltéri ajtaját a Teajtod.hu-...

Hozzászólások