Jelenlegi hely

Ha műanyag, akkor Guttagliss

Ha műanyag, akkor Guttagliss

Napjainkban egyre népszerűbb mind a nagyobb beruházásoknál, mind a családi házak, melléképületek építésénél a különféle műanyagok használata.

A műanyag sík -, profil-, és légkamrás- lemezek kedveltek, mert mérettartók, könnyen kezelhetők, hidegen hajlíthatók, nem igényelnek különösebb karbantartást, kültéri változataik ellenállnak az időjárásnak.

A guttagliss polisztirol tömör síklemezek rugalmassága kb. tízszerese a hasonló vastagságú üvegének, melegítve formálhatók, és nem törnek szilánkosra. Jó optikai tulajdonságai, átlátszósága sokrétű beltéri felhasználást tesz lehetővé, pl. tuskabinok, ajtóbetétek stb. Bronz és világos színben átlátszó és áteresztő, strukturált formában - többek között csepp, márvány, kristály vagy kéregmintás- sokféle méretben kaphatóak. Első ránézésre összetéveszthetők a polisztirollal az akril tömör síklemezek, melyek már UV -védettek, ezért kültérben is alkalmazhatók. Sokféle kül - és beltéri ötlet valósítható meg az UV -védett guttagliss solair polyclear (PET) lemezzel, amely csak 0,8 mm vastag, ezáltal könnyen alakítható, vágható stb.

Beltéri használatra a kedvezőbb árfekvésű guttagliss PVC-t ajánljuk. Az utóbbi 2 termék tekercses kiszerelésben kapható.hspace=5
A guttagliss PVC, Policarbonát és Akryl alapanyagú trapéz és hullámlemezek pl. kerti építmények, pergolák, előtetők, teraszok lefedésére, szélvédelmére alkalmazhatók. A széles terméklista lehetőséget nyújt mindenkinek, hogy igényeihez mérten kiválassza a legjobbat.
A poliészter hullám és síklemezek már régen ismertek, az UV- védett, az üvegszálerősítés miatt opálos lemezeket vagy tekercseket gyakran nevezik elnyűhetetlennek. Optikai tulajdonságai miatt elsősorban ipari, mezőgazdasági raktárakhoz, fészerekhez használják.

A PVC, polikarbonát és akril trapéz és hullámlemezek ránézésre hasonlóak, de árban és minőségben különböznek. A lemezek 76/18 mm (hullám) ill. 76/16 mm (trapéz) hullámosztásúak, bronz és világos (átlátszó) színben, 2m-től 3m-es ill. 6m-es hosszig. A kedvező árú guttagliss PVC magas fényáteresztésű jól kezelhető anyag, de UV-stabilitása elmarad a polikarbonáthoz vagy az akrilhoz képest.

A polikarbonát egy nagyon tartós különösen ütésálló műanyag, amelyet pl. biztonsági "üvegezésekhez" is használnak. A guttagliss makro polikarbonát profillemezek relatív csekély vastagságuk ellenére is roppant törés- és jégbiztosak, UV- védettek, ezekre a termékekre 5 év a garancia.

Az akril a legátlátszóbb, legcsillogóbb, legtartósabb műanyag termékeink közül. Egy speciális elasztomer - adalék hozzáadásával sikerült a guttakryl sz. profilelemeknél jó törés és jégverés elleni tulajdonságokat eléri. Új termék, amely elegáns megjelenésű, guttakryl sz. lépsejt hullámlemez, ami kellemes fénytörést biztosít, a kerékpárprízmához hasonló lépsejtstruktúra által. Kimagaslóan tartós csillogó stabil lemez, minőségi, megnyerő építményekhez ajánljuk. Akril termékekre 10 év a garancia.hspace=5
A guttagliss légkamrás panelek és lemezek csekély súlyuknak, jó hang-, hőszigetelő képességüknek köszönhetően szintén sokrétűen alkalmazhatók.

A guttagliss PVC panelek nút-féderkötéssel kapcsolhatók egymáshoz, ami gyors és egyszerű beépítést tesz lehetővé, elsősorban térelválasztásokhoz, falépítésre pergolákhoz, bevilágító sávokhoz alkalmazható. Tetőfedéshez nem ajánljuk, mert a nút-féderes kötés nem vízzáró, de a légkamrás oldalfalak kialakításánál az áttetsző anyagok terén ez a legkedvezőbb megoldás! Tetőfedéshez a szintén nút-féderes kötésű, egy plusz tömítőajakkal ellátott guttagliss polikarbonát easy-clikk panelek alkalmazhatók. A 20cm széles easy-clikk panelek alkalmazása kerül előtérbe kisebb vagy sokszögű tetőknél is, ahol a légkamrás lemezek legkisebb táblaméretei (200*105 cm) is nagynak bizonyulnak.

A guttagliss dual polikarbonát légkamrás lemezek pl.előtetőkhöz, télikertekhez, medencefedésekhez alkalmazhatók, nem törnek szilánkosra, ezért a fej feletti üvegezésekhez is használhatók. Átlátszó és bronzszínben, pl. 6mm (1 cellás) 10mm (1 és 2 cellás) és 16 mm-es (3 cellás) vastagságban kaphatók, amelyhez 3,5, 3,0, 2,3, (W/m2C) K-érték párosul. Profil és légkamrás lemezeink beépítéséhez teljes tartozékprogram áll rendelkezésre, ami három féle profilrendszert - az egyszerűbb és olcsóbb Durotop névre hallgató PVC profilokat, a Policarbonat profilokat és a professzionális alumínium profilokat széles választékban, távtartókat, csavarokat stb. -foglal magába. A lemezek 6 m hosszig kaphatóak, 1,05 m illetve 2,1 m széles kivitelben, de igény szerint méretre vágható.

Megköszönve az olvasó türelmét, reméljük e sorok segítenek a megfelelő műanyagok kiválasztásában.

Gutta Hungária Kft.

További cikkek hasonló témában

Amit a homokkövekről tudni érdemes

Napjainkban egyre növekszik az igény a természetes kőburkolatok...

10 fűtéstechnikai megoldás
Cikkünkben áttekintjük, milyen fűtő-hűtő...
Anyagok a bútorgyártásban
Az állandóan változó trendek a bútorok...
Kortörténet V. - Jégveremtől a hűtőszekrényig

Mihez is kezdenénk, ha nem volna konyhánkban, irodánkban, vagy...

Hozzászólások