Jelenlegi hely

Frissitő italok

Frissitő italok
Az ásványianyag-, nyomelem- és vitaminhiány pótlására legalkalmasabbak nyáron az ásványvizek, a gyümölcslevekből készült hűsítő koktélok. Meleg időben bőséges folyadékra van szükségünk. Az általános javaslatok szerint naponta legalább két liter ásványvizet ajánlatos inni, hiszen anyagcserénknek a lebontó és felépítő folyamatokhoz elegendő mennyiségű vízre van szüksége.

Válassz kedved szerint, vagy lepd meg vendégeidet is a pillanatok alatt elkészíthető üdítőitalok valamelyikével!

Gyümölcsös sunrise

Hozzávalók:  1 liter gyümölcstea, 3 dl baracklé, 2 dl maracujalé.
Megfőzzük a gyümölcsteát. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.
Összekeverjük az őszibarack- és maracujalével.
Jégkockára öntve kínáljuk.

           

Mentaital

Hozzávalók: 4 pohárhoz:
1 csokor friss borsmenta
8 filter édeskömény-alma-tea
4 evőkanál mentaszirup
2 zöld-citrom

Mentaszirup: 3 rész szárított mentát, 2 rész vizet és 2 rész cukrot főzz 10 percig, majd melegen töltsd üvegbe. Hűtőben sokáig eláll.
Két jégkockatartót önts fel vízzel, és mindegyik mélyedésbe egy-egy mentalevelet téve tedd mélyhűtőbe. A teafiltert 8 dl forrásban lévő vízzel öntsd le, és 3-4 percig hagyd ázni.

A borsmentaszirupot keverd a teához, és hűtsd le. A zöld-citromot mosd meg, és karikázd fel. Tegyél a poharakba mentás jégkockát, zöld-citrom-karikákat, és öntsd fel a teával. Mentalevéllel díszítve kínáld!

           

Capuccino turmix

Hozzávalók: 2 evőkanál F1 csokoládé ízű italpor, 1,2 dl sovány tej, 3 jégkocka, 1,2 dl nem zsíros vanília joghurt, 1 evőkanál instant kávé.
Keverjük össze az összetevőket. Hűtve tálaljuk.

Gyümölcsös bólé

Hozzávalók (4 személyre): 2 evőkanál citromlé, kókuszreszelék, 1,5 dl citromszirup, 8 dl ásványvíz, 12 db jégkocka, 40 dkg gyümölcs (kivi, mangó, ananász vegyesen)
- Először díszítsük fel a poharakat: a citromlét öntsük egy tálba, a kókuszreszeléket pedig egy kistányérba. A pohár száját mártsuk a citromlébe, majd rögtön a kókuszreszelékbe. Ezután óvatosan állítsuk a talpukra a poharakat.
- A gyümölcsöket vágjuk darabokra, helyezzük a poharakba, majd mindegyikbe helyezzünk 3 db jégkockát.
- Az ásványvizet töltsük egy üvegkancsóba, adjuk hozzá a maradék citromlevet és a citromszirupot. Az italt egy hosszú kanállal keverjük el, és óvatosan töltsük a poharakba. Tálalhatjuk is a finom frissítőt!

           

Őszibarack turmix

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg őszibarack, 4 evőkanál méz, 4 dl joghurt, 2 dl őszibaracklé, 4 gombóc citromfagylalt
Az őszibarackot kimagozzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A mézzel, a joghurttal és az őszibaracklével együtt a turmixgéppel habosra keverjük. Poharakba töltjük és egy-egy gombóc citromfagylalttal megkoronázva kínáljuk.

További cikkek hasonló témában

Képzési központot nyitott a Panasonic
Budapesten is elindította PRO Akadémia...
Megvalósuló vágy

Úgy látszik egyre többen kívánkoznak a természetbe, ehhez...

Szalagradiátor és padlóradiátor

Az energia már ma is költséges, és egyre drágul, ezért napjainkban...

A legjobb „jó itt lenni”-alkotások

Második alkalommal hirdették ki az Év festője, első ízben a Trilak...

Hozzászólások