Jelenlegi hely

Finnforest THERMOWOOD® teraszburkolatok

Finnforest THERMOWOOD® teraszburkolatok

Természetes elegancia a ház körül

Mi az a ThermoWood?
A ThermoWood válogatási eljáráson átesett, speciálisan hőkezelt fa. A tiszta fenyő faanyagot (skandináv luc és erdei fenyő), több mint 200 fokos forró vízgőzzel kezelik szigorúan ellenőrzött és szabályozott gyártási körülmények között. A hőkezelés végeredménye egy sejtszerkezetében átalakított, ellenálló faanyag.
Minthogy vegyi adalékanyagok nem kerülnek felhasználásra, a ThermoWood környezetbarát és észrevehetően jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hőkezelésen át nem esett termékek. A ThermoWood tartósabb, ellenáll a korhadásnak (hiszen a hőkezelésnek köszönhetően nincs benne sem gomba, sem gyanta), mérettartása 50%-kal több, mint a kezeletlen fáé, hajlító és nyírószilárdsága egyaránt jelentősen kisebb.
 

Burkolatok ThermoWood-ból
Szerkezeti és esztétikai tulajdonságai miatt a termék messzemenően alkalmas kültéri felhasználásra: időtálló és mutatós megoldás terasz- és medencepart burkolatként (beltéren vizes helységekbe) és épületek homlokzati burkolataként egyaránt.
Nagy előnye, hogy utólagosan is betervezhető illetve felszerelhető, szervesen illeszkedik az eredeti környezetbe. Terasz- és medencepart burkolat esetében lerakása földmunkát vagy terepalakítást nem igényel, homlokzati burkolatként az épületszerkezet megbontása nélkül felszerelhető. A kivitelezés valamennyi esetben gyors, egyszerű és költséghatékony.
 

Megmunkálási tanácsok
A ThermoWood a szokásos faipari feldolgozógépekkel és házi asztalosipari felszereléssel tökéletesen megmunkálható. Az anyag valamivel ridegebb mint a natúr erdeifenyő, a rostra merőlegesen könnyebben törik. A ThermoWood fűrészelésénél finom fűrészliszt keletkezik, ezért védőmaszk használata ajánlott.
 
Környezettudatosság
Ön is támogatja a környezetvédelmet, ha a Finnforest ThermoWood termékeit választja.
Hogyan?
Ismerjük a felhasznált fa nyersanyagaink származási helyét. A Finnforest nem szerez be olyan megőrizendő területekről fát, ahol tilos a fakitermelés. A fa származását nyomon követő rendszerünk alapján tudjuk, hogy a beszerzett nyersanyag minősített erdőből származik-e.
 
Támogatjuk az erdők minősítésének rendszerét. A Finnforest támogatja a független harmadik fél tanúsítása alapján elvégzett erdőminősítést. Arra törekszünk, hogy a minősített erdőkből származó fa mennyiségének felhasználását növeljük és több minősített terméket vezessünk be a piacra. A Finnforest fa alapanyag beszerzéseinél alkalmazott erdőminősítési rendszer a PEFC. A cégcsoportunk üzemeiben felhasznált fa többségében a PEFC rendszere alapján minősített, e szabvány alkalmazása elsősorban a kisebb, magántulajdonú erdők esetében domináns.
 
A klímaváltozás féken tartása. A fa megújuló nyersanyag. A fából készült termékek újrahasznosíthatók és energiaforrásként használhatók fel a körforgás végén. A Finnforest csoport üzemeiben felhasznált energia 65%-át fa alapú üzemanyagok adják. Európában az erdők telepítésének mérete meghaladja a kitermelését, így a fa felhasználása nem gyorsítja a klímaváltozást.

Cím: H-2051 Biatorbágy, Rozália park 6.

Telefon: +36 23 530 800

Telefax: + 36 23 312 490

Web: www.finnforest.hu
E-mail: hungary@finnforest.com

Nyitvatartási idő:
H-CS: 8-17
P: 8-14.30

További cikkek hasonló témában

Farsangi ízkavalkád

A farsangi ünnepkör hazája egyértelműen a napfényes Itália - ki ne...

A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön
A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés...
Itt vannak az Arcok, indulhat a tavaszi kampány!

Bármelyik pillanatban beköszönthet a...

Hozzászólások