Jelenlegi hely

Finnforest nagytáblás falemez burkolatok

Finnforest nagytáblás falemez burkolatok

A természet luxusa, az otthonunk eleganciája

Mi az a falemez burkolat?
A rétegelt falemez mint homlokzatburkolati vagy belsőépítészeti elem napjaink trendje a modern építészetben. Sok tekintetben eltér az eddig megszokott burkolatokhoz képest. Épületek méreteihez igazodó nagy táblákban, igazi modern, természetes és esztétikus megoldást nyújtanak.  Alkalmazásukhoz a legfontosabb tulajdonság az alap felépítésű lemez fafaja, illetve ragasztása. A rétegelt felépítésnek köszönhetően a fűrészáruhoz képest a kültéri burkolati lemezek nem csavarodnak és nem repednek, ugyanakkor bizonyos határokon belül jól hajlítható, ami lehetővé teszi íves falfelületek burkolását külső, illetve belső terekben is. Burkolataink megfelelő felületkezeléssel hosszú távon megőrzik a természetes megjelenést az épületeken és egyedi igényeinknek megfelelően változatos színekben díszíthetik a környezetünket, otthonunkat.
 

Megmunkálás:
A Finnforest falemezek (rétegelt lemezek) a szokásos faipari feldolgozógépekkel és asztalosipari felszereléssel tökéletesen megmunkálható. Kiválóan vágható, marható, ragasztható, csavarozható és felületkezelhető.
 

Felületvédelem

Minden lemezünket natúr kivitelben szállítjuk, a felületvédelmet biztosítani kell, ami lehet egy nem zárt felületvédelem, például kültéri vékonylazúros rendszer. Jó megoldás, mivel a felújításkor felületi csiszolásra nincs szükség és így egyszerűbb a felület karbantartása. A kültéri alkalmazások esetében fontos, hogy a felületkezelő rendszer megfelelő védelmet nyújtson a UV sugárzás ellen és az időjárás egyéb hatásaitól.
 

Élvédelem

A homlokzati burkolatként történő alkalmazás esetén az éleket, különösképpen a vízszintes éleket közvetlen vízhatástól óvni kell, felületkezeléssel, lapolással vagy fém profillal.
 
Környezettudatosság
Ön is támogatja a környezetvédelmet, ha a Finnforest termékeit választja.
Hogyan?
Ismerjük a felhasznált fa nyersanyagaink származási helyét. A Finnforest nem szerez be olyan megőrizendő területekről fát, ahol tilos a fakitermelés. A fa származását nyomon követő rendszerünk alapján tudjuk, hogy a beszerzett nyersanyag minősített erdőből származik-e.
 

Támogatjuk az erdők minősítésének rendszerét. A Finnforest támogatja a független harmadik fél tanúsítása alapján elvégzett erdőminősítést. Arra törekszünk, hogy a minősített erdőkből származó fa mennyiségének felhasználását növeljük és több minősített terméket vezessünk be a piacra. A Finnforest fa alapanyag beszerzéseinél alkalmazott erdőminősítési rendszer a PEFC. A cégcsoportunk üzemeiben felhasznált fa többségében a PEFC rendszere alapján minősített, e szabvány alkalmazása elsősorban a kisebb, magántulajdonú erdők esetében domináns.
 
A klímaváltozás féken tartása. A fa megújuló nyersanyag. A fából készült termékek újrahasznosíthatók és energiaforrásként használhatók fel a körforgás végén. A Finnforest csoport üzemeiben felhasznált energia 65%-át fa alapú üzemanyagok adják. Európában az erdők telepítésének mérete meghaladja a kitermelését, így a fa felhasználása nem gyorsítja a klímaváltozást.
 

 

Cím: H-2051 Biatorbágy, Rozália park 6.

Telefon: +36 23 530 800

Telefax: + 36 23 312 490

Web: www.finnforest.hu
E-mail: hungary@finnforest.com

Nyitvatartási idő:
H-CS: 8-17
P: 8-14.30

További cikkek hasonló témában

Viszlát, elszíneződött régi tömítés

Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában...

Ilyen az, amikor a STIHL-esek lazulnak

Tikkasztó hőségre és nagy érdeklődésre...

Homlokzat díszítés
A kemény tél után minden bizonnyal sokan gondolnak arra, hogy...

Hozzászólások