Jelenlegi hely

FAmíves® télikertek

FAmíves® télikertek

A télikert csupa napfénnyel kapcsolatos asszociációt ébreszt: egész évben fény és napsütés. Csodálatos növények és bódító illatok, nyitott terek, ingyenes napenergiával melegített helyiség, a ház egyedi épületrésze. 

Az átlátszó falak miatt a ház és környezetének látványa szorosan összekapcsolódik, az évszakok és napszakok változása is sokkal intenzívebben élhető meg. Az átlátszó elemek határozzák meg a helyiség kisugárzását, hangulatát, sőt klímáját is. A télkertek építésénél egyik legfontosabb dolog az alapanyagok megfelelő kiválasztása. A kivitelező a faszerkezetet rétegragasztott extra minőségű borovi fenyőből készíti.

Az üvegnél figyeljünk a fokozott hőszigetelésre az 1,1-1,4 k értékre. Javasoljuk a víztiszta üveg választását, mert a színezett vagy a fényt visszaverő üvegtáblák csökkentik a helyiségbe bejutó napsugárzást, és ezzel bejutó energia mennyiségét is. Ezek az üvegek ugyanekkor a természetes fényt is megszűrik, a színezés miatt pedig borúsnak tűnhet a kék ég. Ha az üveg helyett a polikarbonát tetőfedésben gondolkodunk, csakis a vastag 25 mm-es, 6 cellás szerkezetet válasszuk.

Újdonság, egy rendkívül praktikus megoldás, „a szétszedhető télikert”. Ez a megoldás a nyáron fedett és nyitott teraszt, télen teljesen zárt és hőszigetelt, meleg barátságos télikertté varázsolja, ezzel a lehetőséggel a télikerteknél felmerülő fő probléma a nyári túlmelegedés kiküszöbölhető és megmarad a terasz kertkapcsolata is. 
 
Benke György télikertépítő

További cikkek hasonló témában

Időtálló  műanyag  nyílászárók

Ahogy az embernél a szemet nevezik a lélek tükrének,...

Megelőzhető a szénmonoxid és széndioxid mérgezés

Szinte nap-mint-nap hallani a híradásokban olyan tragédiákról,...

Ohne Kalkstein típusú vízkőmentesítő készülék ismertetése

Az ország szinte minden pontján gondot okoz a víz keménysége (...

Hozzászólások