Jelenlegi hely

Elektromos fűtőkábel-rendszerek

Elektromos fűtőkábel-rendszerek

Már az ókori rómaiak is használtak padlófűtést, mert kellemes, egyenletes hőérzetet biztosított és növelte a komfortérzetet. Előnyei miatt manapság is igen közkedvelt fűtési mód.

A hagyományos vízkeringetéses rendszer kiépítése nagy helyet és sok belefektetett munkát igényel. Ezzel szemben az elektromos padlófűtés tökéletes alternatívát kínál azoknak, akik kedvelik az egyszerű, könnyen kezelhető, igen jó hatásfokú fűtési rendszereket.Egy jól szigetelt lakás esetében az átlagos beépített teljesítmény kb. 100 W/m2. Termosztátok segítségével akár minden egyes helyiség hőmérséklete külön szabályozható. Az intelligens, egy hétre programozható termosztáttal pedig optimális energiafelhasználás érhető el (pl. 4 m2 fürdőszoba délutáni fűtése 4-5 óra időtartamra 60 Ft költséget jelent a mai árak alapján).A fűtőkábeles padlófűtés alacsony beruházási költséget igénylő, könnyen szerelhető fűtési megoldás. Igen kedvelt felhasználási mód kiegészítő fűtésként konyhákban, fürdőszobákban, hidegpadlójú helyiségekben. Időszakos fűtésként alkalmas nyaralókban, vagy más fűtési rendszer mellett az átmeneti időszakokban (pl. tavasszal, ősszel). Használható lakások, irodák, üzlethelyiségek kizárólagos fűtéseként normál, vagy kedvezményes tarifával, hőtárolós fűtésként. Hasonlóan más rendszerekhez, falfűtésként is alkalmazható.
Az elektromos fűtőkábelek előnye, hogy nemcsak belső térben, hanem külső térben is alkalmazhatók. Egyre népszerűbb az autóbehajtók, lépcsők, járdák, ereszcsatornák jégtelenítése, valamint vízvezetékek elfagyás elleni védelme. Gépkocsilehajtók fűtésének energiaszükséglete: 250-350 W/m2.Kültéri fűtésekhez teljesen automatikus rendszer is használható, mely a hőmérséklet és a nedvesség függvényében kapcsolja a kábeleket.Magyarországi viszonyokra vetítve egy téli szezon energiaköltsége kb. 1500-2000 Ft/m2.A rendszer előnyei:- kis helyigény,

- nincs mozgó, kopó alkatrész,

- széles termosztát-választék,

- nem igényel karbantartást,

- igénytől függően minden helyiség külön szabályozható,

- nem szükséges kazánhelyiség, kéményrendszer,

- nincs környezetre és egészségre ártalmas károsanyag-kibocsátás.Információval szolgált:

Boros Attila, Eurovill Profi Kft.

További cikkek hasonló témában

A XXI. század szaunái: fekvő infraszauna, hordozható infra- és gőzszaunák

A szauna a fáradékonyságot megszünteti, a fizikai és szellemi...

Támogatott lakáshitelekről
Leállította az államilag támogatott kamatozású...
Spóroljon az energiával!

Szeretnénk bemutatni Önnek MEGÚJULÓ ENERGIÁT hasznosító...

Bútorok tisztítása
A nagytakarítás során érdemes a bútorokat is...

Hozzászólások