Jelenlegi hely

Egy virtuális „Alkotóportál”

Egy virtuális „Alkotóportál”

Maléth J. Zsolt vezetésével, ahol már nincsenek határok… Tamás István sajtóreferens, újságíró - Napjainkban művésznek lenni, szépet alkotni rendkívül költséges dolog. A képzőművészeket tömörítő Alkotóportál, Maléth J. Zsolt ötlete, majd konkrét tervei alapján 1998. januárjában létrejött ugyan, de teljes mértékben megvalósulni mégiscsak 2002-ben tudott. A működési költségek és az anyagi források hiánya sem volt akadálya annak, hogy egy igényes, minden elvárásnak megfelelő művészeti portál jöhessen létre, melyen ez idáig már közel félezer regisztrált alkotóművész mutathatja be festményeit, grafikáit és egyéb képzőművészeti alkotásait.

A lap szembetűnően törekszik az igényesség mellett, a képzőművészek regisztrálására úgy a határon belül, mint határainkon túlélő alkotók bevonásával. A portálon rendszerbe szerkesztett és külön művészeti ágakra bontott oldalak találhatóak, ahol nemcsak a művészek, de a művészbarátok is megtalálhatják a számukra legszebb és legkedvesebb kortárs, alkotásokat, de lehetőség van az események, rendezvények beküldésére, híranyagban történő közlésére, megjelentetésére. 

A 2008-as évben már tapasztalható volt egy olyan pozitív irányban történő elmozdulás, amely lendületet adott a portált működtetőknek, de ugyanakkor kialakult egy művészeti portálok közötti verseny is, hiszen számos más internetes oldal lemásolta, ha úgy tetszik, lekopírozta az alkotóportál teljes működési struktúráját, felrúgva ezzel a tisztességes és korrektség alapján működő versenyszellemet. Az alkotóportál mindennek ellenére talpon tudott maradni és változatlanul szolgálja, segíti, és lehetőségeket kínál a művészeknek és a művészetet szerető embereknek. Mindenképpen figyelemre méltó a portál megálmodójának és létrehozójának Majléth J. Zsoltnak a kitartó és önzetlen munkája. A színvonalas közösségi oldalt lelkiismeretesen, szívvel és lélekkel működteti minden nehézséget és akadályt leküzdve. 
Az Alkotóportál célja: a Határon Túli Magyarok Információs Központjával együttműködve - mely kiemelt közhasznú alapítván - felbecsülhetetlen segítséget nyújtson a kortárs művészeknek, szem előtt tartva a fiatal tehetséges alkotók helyzetbe hozását is. Mindezt figyelembe véve, a portál megálmodójában megfogalmazódott annak lehetősége is, hogy egy jog tiszta támogatási rendszer kidolgozásával, megvalósulhasson egy művészeti ösztöndíj megalapítása, valamint az alkotókat segítő pályázatok kiírása. Segítse továbbá a festő és egyéb alkotóművészek pályán maradását és lehetőségeihez mérten, segítségükre legyen kész műveik értékesítésében, eladásában, illetve bemutatásában, ezzel is hozzájárulva a művészek megélhetéséhez. 
Maléth J. Zsolt önzetlenségét misem bizonyítja jobban, minthogy képviseli, menedzseli, valamint helyzetbe hozza a képzőművészeket az EU tagállamaiban is. Fáradságot nem kímélve egyengeti útjukat a tehetséges autodidakta művészeknek, valamint felkarolja a falvakban a kultúrától elszigetelten élő, és alkotni vágyó embereket. A portál egy reprezentatív, igényes grafikai környezetben mutatja be a művészeket és alkotásaikat. Jó úton haladva a nemzetközi kapcsolatok irányába is. Lehetőséget teremtve ezzel az önzetlen támogatással, segítséggel a portálon történő bemutatkozásra, valamint a már kész művek közszemlére, tételére is. 
Az Alkotóportál sikeressége elsősorban Maléth J. Zsolt fáradhatatlan munkásságának köszönhető, ahol, mint a portált tulajdonosa, virtuális képgalériákkal mutatja be a festők, festőművészek alkotásait, lehetőséget biztosítva ezzel az írott bemutatkozásra, illetve munkásságok, tanulmányok, önéletrajzok és élettörténetek feltöltésére is. A Portál a festőművészek mellett bemutatkozási lehetőséget ad, egyéb képzőművészek számára, mint például a szobrászok, grafikusok, fafaragók, írók, költők számára is. - Tamás István - Sajtóreferens

További cikkek hasonló témában

A Nagy Óceántakarítás

A 19 éves dán Boyan Slat szerint 5 éven belül kitakaríthatjuk a...

Viszlát, elszíneződött régi tömítés

Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában...

GIL Minőségi nyílászárók 1998. óta

Cégünk nyílászárók tervezését,...

Hozzászólások