Jelenlegi hely

CONSTRUMA 2014 - fókuszban a felújítás

CONSTRUMA 2014 - fókuszban a felújítás

A tavaly óta új koncepció alapján szervezett kiállítás csokor - a CONSTRUMA, a RENEO, az OTTHONDesign és a CONSTRUMA KERT - fókuszában az idén a felújítás témaköre áll. A Közép-Kelet-Európa második legjelentősebb építőipari szakkiállításaként jegyzett rendezvény április 2-6. között, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban fogadja a szakmát és a nagyközönséget. A kiállítást 2014. április 2-án, 13,00 órakor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitja meg a „G” pavilon színpadán.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban sorra kerülő CONSTRUMA 2014-en 14 ország 510 kiállítója 17.100 m2–en mutatkozik be. A hazaiak mellett Németország, Ausztria, Olaszország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Észtország és Litvánia cégei állítanak ki.  Németország és Ausztria nemzeti kollektív standon jelenik meg.

SZAKMAI NAPOK SZERDÁTÓL PÉNTEKIG
Az első három szakmai napon az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek számára nyújt gazdag programot a kiállítás. Több mint negyven konferencia, előadás zajlik a HUNGEXPO területén. A kiállítás megtekintéséért a Magyar Építész Kamara tagjai számára továbbképzési pont jár.

A CONSTRUMA és RENEO előadások fő témái a tartós rezsicsökkentés, az épületenergetika, a településenergetika, a fenntartható építés és fenntartható építőipar. Sokak érdeklődésére számíthat a „Megújuló energia hazai körkép 2014” konferencia, A település-energetika lehetőségei nevű szakmai műhely, és a Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése is.

Külön hangsúlyt kap az ÖKO-CITY konferencia, ahol a klíma védelme érdekében, 2020- 2030 időszak építőipar stratégiai feladatairól lesz szó. Az „A” pavilonban ÖKO CITY – konzultációs sziget várja az érdeklődőket.

A „Várbazár megújítása” című konferencia, az Ybl emlékév hivatalos programja is része lesz a CONSTRUMA kísérőeseményeinek.
Az OTTHONDesign-hoz kapcsolódóan Konyhatechnológiai workshop, és a Design Terminál szakmai támogatásával „Gyártsuk együtt!” konferencia is szerepel a programban.

KÖZÉPPONTBAN A FELÚJÍTÁS
A CONSTRUMA 2014 központi témája a felújítás. A kiállítás egyedülálló kedvezményekkel vásárlási akciókkal segíti a tervezést. Itt mutatkoznak be a jövőbemutató megoldások, az új technológiák és a legmodernebbeknek számító építőanyagok. Külön teret szentelünk a tetőtér beépítésnek az „A” pavilon standján az „Építsd be a tetőtered!” projekt keretében. A zöldenergiás megoldások szintén a fontos témák közé tartoznak. Az optimális egyéni és közösségi megoldásokkal az ÖKO CITY bemutatóin találkozhatnak az érdeklődők.
A belsőépítészet, design, lakásbelső kialakítás témakörben kiállító gyártó és szolgáltató cégek az OTTHONDesign „G” pavilonjában várják a látogatókat.
A CONSTRUMA KERT a kiállítási csokor kertészeti szekciója a„C” pavilonban kap helyet, ahol a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenyzői, több, mint 20 kerttervező, kertépítő cég komoly méretű látványkertet épít így bemutatják a legújabb kert trendet.
ÖKO CITY
Slágertéma a környezettudatos építkezés. Ennek a témának a megjelenítője lesz az ÖKO-CITY, amely a CONSTRUMA 2014 kiemelt kísérőeseményeként az „A” pavilonban kerül felépítésre.
Itt fog üzemelni egy nagyon alacsony üzemeltetési költséggel működő ház, amit a KNX Egyesület jóvoltából látványos „óriás tablettel” lehet majd működtetni egy intelligens épületautomatizálási rendszeren keresztül. A kiállítás magába foglalja az épülethez szükséges építőanyagokat, épületgépészeti megoldásokat gyártó, forgalmazó, és kivitelező cégek bemutatóit is.
A tájékoztató, konzultációs sziget az épületeket és építési termékeket érintő, aktuális követelményekről és előírásokról nyújt friss információt. Az NFM, a BM, a Katasztrófavédelem, az ÉMI, az MKIK és sok más partner közreműködésével interaktív programok várják az érdeklődőket.

ÉPÍTSD BE A TETŐTERED!
Hét, e területhez kapcsolódó gyártó tapasztalt szakemberei állnak majd a közönség szolgálatára gyakorlati bemutatójukkal az „A” pavilonban. A kiállítás öt napján interaktív előadásukkal a tetőfedés, szigetelés, homlokzatépítés, tetőtéri nyílászárók legmodernebb vívmányairól adnak számot.

RENEO- AZ ALTERNATÍV ENERGIA ÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZET KIÁLLÍTÁSA
A RENEO nemzetközi szakkiállítás a megújuló energia témaköre mellett a fűtés-, hűtés- és klímatechnika témakörét is megjeleníti a „D” pavilonban.

ÉREZZE MAGÁT OTTHON: OTTHONDesign
Most harmadik alkalommal része az OTTHONDesign kiállítás a CONSTRUMA csokornak. Jókor, jó helyre került ez a szakvásár. A korábbi kedvező fogadtatás a látogatók részéről a kiállítók felé is pozitív üzenetté vált. A bemutatón a legmodernebb design trendek, az ahhoz tartozó technikai eszközök lesznek megtekinthetők.

Idén kiemelt témakör a Konyhatechnológia A-tól Z-ig: ezúttal a rendezvény, bőséges termékkínálattal és szakmai konferenciák szervezésével is segíti a modern konyhatechnológia bemutatását. Meg lehet majd tekinteni a „Jövő konyháját”, és e témában workshop is várja a szakembereket.

Magyar Design – a legújabb trendek
Az OTTHONDesign kiállítás kezdetektől törekszik a design trendek bemutatására, elsősorban a hazai fiatal tehetségek - nemzetközi szinten is elismerést érdemlő - munkáinak bemutatásával. A MAGYAR DESIGN sziget és a hozzá kapcsolódó szakmai workshop a belsőépítészek, designerek, tervezők, lakberendezők számára fontos eseménnyé emelik a kiállítást.

CONSTRUMA KERT
A kertkultúra az otthontervezés, otthonteremtés szerves része, ezért kiemelt témaként jelenik meg a CONSTRUMA, OTTHONDesign kiállítások mellett 2014-ben is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban CONSTRUMA KERT néven.
A téma jól illeszkedik az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokorba, teljessé teszi a kínálatot a látogatók számára. A CONSTRUMA KERT a szakemberek számára kiváló lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, a legújabb kertépítési trendek feltérképezésére, míg a nagyközönségnek színvonalas látványt, ötletet és vásárlási lehetőséget kínál.

A VI. Magyar kertépítő verseny és show a térség kerttervezőinek és kertépítőinek megmérettetése, Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai rendezvénye. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) ez évben központi témaként a Család évét határozta meg, hiszen az ENSZ május 15-ét a Családok Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) a 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak szentelni.
A kiállításra látogatók olyan kertépítési megoldásokkal, ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek inspirálják őket kertjeik otthonosabbá és színvonalasabbá tételére.
A bemutatott kertek neves nyugat-európai versenyeken is megállnák a helyüket.

Komoly szakmai rendezvény lesz a Green City Konferencia külföldi előadókkal. A témák: Kulcs a jövőhöz: Green City - GreenInfrastructure, és a szervezők: MAKEOSZ, ZÉOSZ, és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft.

CONSTRUMA DÍJ
Idén négy gyártó négy terméke nyerte el a CONSTRUMA Díjat, amelyeket az ünnepélyes megnyitón adnak át a sikeres pályázóknak.

A 2014-ben CONSTRUMA DÍJAT elnyert termékek:
WOLF SYSTEM ÉPÍTŐIPARI KFT.
WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda
 
ROCKWOOL  Hungary Kft.
Rockwool Ecorock FF Homlokzati Hőszigetelő rendszer
 
Oventrop  GmbH & Co. KG
PINOX termosztatikus szelep-fej
 
ÖkoTech Home Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés

A CONSTRUMA csokorhoz csatlakozik, a LIGNO NOVUM fa- és asztalosipari kiállítás, amely egy speciális terület képviselete lesz a Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar, a bútoripar és faipar három szimbiózisban élő iparág. A CONSTRUMÁN mutatkoznak be a terület képviselői. Szakmai napok a kiállítás ideje alatt: szerda csütörtök és péntek.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Szakmai napok:    
április 2-4.     9.00 - 18.00

Közönség napok:    
április 5.     9.00 - 18.00
április 6.     9.00 - 17.00

BEJÁRAT:
I., II., III. kapu

PARKOLÁS:
P3 és P5 parkoló
        napidíj: bruttó 1200 Ft

Albertirsai út:
        napidíj: bruttó 1200 Ft.

VIP kártyával:
        P3, P5 és Albertirsai úti látogatói

Mozgássérültek számára
a P5 látogatói parkolóban, a kijelölt parkolóhelyeken (20 férőhely) díjmentesen biztosítjuk a parkolást. Innen akadálymentesen megközelíthető a kiállítási terület.

További cikkek hasonló témában

Építkezik, felújít, szebbé tesz?

Válassza a 8 éves leddiszkont.hu-t és...

Amikor a ház fába burkolódzik

Igen kellemes és esztétikus hatást érhetünk el, ha házunkban,...

Illatosan diszkrét luxus

Kevés olyan lakberendezési tárgy létezik, mely egyszerre...

Hozzászólások