Jelenlegi hely

Ceresit CM 16 már „S1” jelöléssel

Ceresit CM 16 már „S1” jelöléssel

A Henkel flexibilis burkolatragasztói közt rendkívül népszerű a Ceresit CM 16. A folyamatos termékfejlesztés eredményeként, ez a ragasztó már „S1” jelöléssel rendelkezik. 

Mikor összehasonlítjuk a burkolat elkészítésénél szóba jöhető ragasztókat, nagyon hasznos, ha a zsákon található, szabvány (MSZ EN 12004) szerinti jelölést is figyelembe vesszük. A CM 16 esetében ez a C2TES1. Az „S1” jellel csak „alakváltozásra képes” ragasztók rendelkeznek. Az alakváltozás, vagy flexibilitás viszonylagos fogalom, azonban az S1 jelölés arról tájékoztat, hogy a ragasztó, a szabványos vizsgálat szerinti 2,5-5 mm közti alakváltozásra képes.  Ez olyan tulajdonság, ami a nagy hő- és mechanikai hatásnak kitett, tartós burkolat egyik alapfeltétele. (Ne feledkezzünk el az „üregmentes ragasztás” jelentőségéről sem, nagyméretű lapoknál vagy kültéri burkolás esetén.)  A burkolt felület a hőingadozás hatására változtatja befoglaló méretét – kitágul, összeszűkül –, ezért van szükség például dilatációs hézagokra. Nagy rugalmasságának köszönhetően, a Ceresit CM 16 az alapfelület, és a burkolat közti tökéletes együttdolgozást teszi lehetővé. Ebben az összjátékban nagy szerep jut a ragasztóban található polimer szálaknak is. Ezek egyenletesen átszövik a megszilárdult ragasztót és tovább fokozzák az ellenálló képességet és kötőerőt.

A Ceresit CM 16, következő tulajdonságai miatt méltán keresett termékünk:

anyagában színezett és mázas burkoló lapok, vékony, hasított kőlapok, valamint kőporcelán (gres) lapok ragasztására alkalmas (80x80 cm-ig) bel- és kültérben, vízszintes és függőleges felületen (elsősorban vakolatra, betonra és megfelelően alapozott gipszkarton-, faforgács-, vagy OSB-lapokra). Alkalmas a kenhető vízszigeteléssel (pl. Ceresit CL 51, CR 166) ellátott felületekhez, ill. mikor régi csempére vagy járólapra kell burkolni. (A tömör, nem nedvszívó felületet, megfelelő alapozással kell ellátni.) Padlófűtés esetén is használható! Ha a burkolatot közvetlenül éri a nedvesség (pl. teraszok), csak 30 m2-nél kisebb felületen, ill. 30 x 30 cm-nél kisebb méretű lapok ragasztásához alkalmazható.

 www.ceresit.hu 

További cikkek hasonló témában

Az intelligens otthon az alapok letételénél kezdődik

Jó lenne, ha a bejárati ajtó felismerne minket és magától kinyílna...

A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön
A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés...
Csodás ágytakarók a különleges hálószobáért

A hálószoba berendezése legyen hangulatos, hiszen itt fekszünk le...

Hozzászólások