Jelenlegi hely

Bemutatjuk az AquaKLEAR-t

Bemutatjuk az AquaKLEAR-t

A már bemutatott HydroFLOW nagy sikere után, most bemutatjuk az AquaKLEAR-t, a medence karbantartóját. A medencék üzemeltetése sok gonddal és költséggel jár. Valószínűleg már Önt is zavarja az erős klórszag, a vegyszerek károsító hatása a vízben. De úgy tűnik nincs mit tenni, ezek nélkül koszos tavat varázsolna a természet és az általunk behordott szennyeződés privát strandunkból. Viszont ahogy mindenre van – többféle – megoldás, úgy erre is.

Lehet kristálytiszta vizünk, baktériummentes uszodánk, méghozzá valóban kevés ráfordítással is! Az AquaKLEAR egy elektromos árammal működő berendezés, amely segít csökkenteni a problémákat, és tisztává varázsolni a vizet.Hogyan működik az AquaKLEAR?A bizonyítottan bevált technológiát alkalmazó AquaKLEAR a nap 24 órájában magas frekvenciájú rádióhullámokat sugároz közvetlenül az úszómedence víz-ellátó rendszerébe. A vízben található ionokban és szabad részecskékben az őket érő rádióhullámok következtében enyhe elektromos töltés alakul ki. Ez a hatás már a hozzájuk csatlakozó berendezésekben (szűrő, forgató) lévő vízben is jelentkezik, méghozzá folyamatosan, akkor is, ha a víz éppen nem áramlik. Mindez különböző hatásokkal és előnyökkel jár.Kisebb klór- és savszükségletA vízben egyebek mellett megtalálható klóraminok (ill. a klórmolekulához gyengén kötődő szennyező részecskék) feltöltődésének következtében a klóraminok kötései felbomlanak. Az újra felszabaduló klór ismét felhasználható eredeti céljára, így gyakorlatilag megvalósul a klór újrahasznosítása (lásd 1. ábra). Az AquaKLEAR tehát gondoskodik a gyengébb fertőtlenítő hatású és klórirritációt okozó klóraminok lebontásáról, így mintegy 50-70%-al kevesebb klórt szükséges a vízhez adagolni, a savazás pedig teljes egészében elhagyható.Jobb szűrőhatásfokA klóraminok szabaddá tétele során enyhe elektromos töltést kapnak (rádióhullámok által) a vízben lebegő szennyező részecskék, melyek nagyobb méretű pelyhekké tapadnak össze (lásd 2. ábra). A vízben lebegő szennyeződések a bennük keletkező elektromos töltés folytán magukhoz vonzzák az önmagukban töltéssel nem rendelkező vízmolekulákat.

A lebegő anyagok körül a vízmolekulából burok alakul ki, tehát egy elszigetelt szennyező részecske keletkezik. Létrejönnek pozitív és negatív töltésű szennyeződések, melyek magukhoz vonzzák egymást, így nagyobb méretű pelyhek képződnek. Ez nagymértékben megnöveli a szűrő hatásfokát. A lebegő részecskék összetapadása ugyanis növeli a szennyeződések méretét, amelyeket könnyebben fog fel a szűrő, és amelyek a visszaöblítés során keletkező örvényléssel egyben gyorsabban is áztathatók ki a szűrőből. A visszaöblítések közötti időtartamot így gyakran akár a három- vagy négyszeresére lehet növelni, az öblítés időtartamát pedig akár felére csökkenteni. Ezzel jelentős megtakarítás érhető el a vízfogyasztás és a csatornadíjak, valamint az energia és a felhasznált vegyi anyagok terén (a vízpótlás során kisebb mennyiségű vizet kell melegíteni és kezelni).Antibakteriális és algásodás gátló hatásAz elektromos töltés baktériumokra és alga-spórákra gyakorolt – ozmózist zavaró – hatása következtében ezek az organizmusok elpusztulnak (lásd 3. ábra). Az algásodás már amúgy is a múlté, most pedig a bakteriális elemzések is kedvezőbb eredményt fognak mutatni. Az integrált HydroFLOW technológiának köszönhetően az AquaKLEAR véd a vízkőképződéssel és más ásványi lerakódásokkal szemben.Előnyök az AquaKLEAR-rel- csökken a vegyi anyagok (klór, sav és pelyhesítő (flokkuláló) szerek) költsége

- csökkennek a vízköltségek

- csökkennek a vízmelegítés költségei

- csökken a szennyvíz- csatornadíj

- munkaidőt lehet megtakarítani

- csökken a környezetszennyezés

- mérséklődik a vízkőképződés és az algásodás, és csökkennek a bakteriális problémák

- a levegő klórtartalma erősen csökken, így megszűnik a légutak és szemek irritációja

- csökken a fürdőruházatra kifejtett fakító hatás

- a medence vize világosabbá, csillogóvá válikÜzemelés, karbantartásAz AquaKLEAR ára gyakran 1-2 év alatt, esetenként rövidebb idő alatt megtérül. Üzemeléséhez 230V áramot kell biztosítani, magát a berendezést pedig a vízvezeték külső falára kell szerelni, annak megbontása vagy szerelése nélkül. Az AquaKLEAR ára olcsóbb medencék felébe, a nagyobb medencék tört részébe kerül (mérettől függően).Információval szolgált:

Rácz László, KIS Szer. És Ker. Kft.

További cikkek hasonló témában

Mitől lesz kristálytiszta a vizünk?

Úszómedencénk, akár házon belül, akár a kertben, szabad ég alatt...

Hogyan gyönyörködhet akár évszázadokon át valódi fa parkettájában?

A fa, mint természetes padlóburkoló már igen régóta áll az...

Ingatlanfelmérésen

Legyen szó üzlethelyiségről vagy lakóingatlanról, az...

Hozzászólások